PDA

Zobacz pełną wersję : [750] Super tenere na sprzedaż

Kowal
17 lipca 2010, 07:44
Jakby ktoś był zainteresowany, to ja mam na sprzedaż xtz750. Nie jest co prawda w tak idealnym stanie ( owiewki klejone), ale na pewno żle nie wygląda. Jest w polsce centralnej (w Zgierzu koło łodzi), wstawie zdjęcia póżniej, ogłoszenia jeszcze nie dałem. Technicznie motorek w pełni sprawny, olej zmieniony jakieś 800 km temu. Posiada wysokie gmole, te z kratką na lampę, stelaż givi i tylny kufer GRN 50l (jakaś nie firmówka, ale szczelny, daję radę w ulewy) i stopkę centralną. Motorek w pełni sprawny, robiłem nim traski nawet po500km ciurkiem. Byłem ostatni raz nawet na III zlocie tenere w Morsku. Cena jaka mnie interesuje, to 6500zł do jakiejś tam negocjacji. Aha niejeżdżona w terenie, bo się boję. Tylko asfalty.Jak ktoś chce coś wiecej wiedziec, to jest mój nr. 793488825
Pozdrawiam
Kowal
P.S. Sprzedaję z żalem, ale niestety zmusiła mnie do tego moja obecna sytuacja finansowa. Nie wchodzi wgrę żadna zamiana. Drugiego na razie również nie kupię.

Bartas
17 lipca 2010, 09:31
Znaczy, że dzieciaczek Cię rujnuje :( Już Ani powiedziałem- no kids :D

A o moto napisz więcej, jaki rocznik, historię, jak długo go masz itd.

Kowal
17 lipca 2010, 10:54
Nie Bartek, nie dzieciaczek. Odpieprzylem numer w robocie i jestem obcizony materialnie. 460zl miesiecznie z wyplaty mi zabiera; to po pierwsze, a po ddrugie zamienilem sie na auta i muszę miedzy innymi gaz zalozyc, nie wspomne o innych rzeczach. A co do córci, to absolutny spokój, do tej pory jest na piersi wiec nawet mleka nie kupujemy.
A propo motocykla: Wypadków nie bylo moto mam 2-3 lata bylo sciagniete przez mojego kolege z angli on tez byl wlascicielem tam bo siedzi w angli od lat ja osobiscie mialem dwie gleby parkingowe ale z gmolami przy zawracaniu i wsiadaniu byla przeze mnie rozebrana do srubki oprocz silnika oczywiscie i przedniego zawieszenia (nie bylo potrzeby) z uwagi na powierzchowna korozje ramy i wachacza zostala wypiaskowana rama i wachacz i polakierowane podkladem proszkowym cynkowym i proszkowo rowniez rama w czarny mat a wachacz na srebrno wszystko oczywiscie obfotografowane wszystko prosciutkie nie skrzywione srubki zrobione w chromie technicznym by uniknac korozji gwintow (pracuje w firmie gdzie jest lakiernia proszkowa i galwanizeria)
lancuch i zebatki jak najbardziej w porzadku (lancuch DID zebatki chyba sunstar)
To jest link do zdjec jak robilem ja http://tinyurl.com/ybcnnug
a zdjecia do rzuce pozniej
motocykl jest w porzadku niczego nie chce ukryc ani tym bardziej nikogo oszukac po prostu sytuacja mnie zmusza zeby sprzedac

Czarny
18 lipca 2010, 11:45
Trochę szkoda takiej roboty - nie dostaniesz za niego tyle ile włożyłeś.
Mam już dwie Teresy, szkoda że jak kupowałem nie trafiłem na Ciebie.
Swoją drogą też sprzedaję jedną - tą którą byłem mna zlocie - ta druga siedzi w stodole w częściach - będę nad nią pracował.

Kowal
18 lipca 2010, 13:05
Sytuacja mnie do tego zmusiła Czarny. To, co postanowiłem jest sprzeczne z moim wewnętrznym ja, ale nie mam wyjścia.

Kowal
25 lipca 2010, 12:05
Link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/yamaha-xtz-super-tenere-M2100372.html

Kamil
01 sierpnia 2010, 21:43
Witam

Wczoraj dzwoniłem ale nie dałem rady dziś zajechać.
Może jeszcze dam radę, jak nie znajdę czegoś bliżej i kolega nie sprzeda (czego życzę), a natenczas powodzenia.

Kowal
02 sierpnia 2010, 21:34
Ok. Będziesz miał chęc, to przyjeżdżaj, myślę, że się nie zawiedziesz.
A tak w ogóle, to dodaję jeszcze do motocykla okleiny, te co są na zbiorniku i plastikach; jakby kto chciał lakierowac ( paski, romby itp.). Dorabiałem je, bo chciałem lakier nowy kłaśc, żeby była jak nowa. Kosztowało mnie, to 200zł.

Kowal
27 października 2010, 22:40
Nie ma zainteresowania, więc przecena na 6000zł.
http://otomoto.pl/yamaha-xtz-super-tenere-M2100372.html

Kowal
01 listopada 2010, 20:22
Możliwa zamiana na motocykl z koszem. Tylko nie ruska. Najlepiej jakiegoś japońca.
Z propozycjami bez kosza dzwonic. Pomyślę. 793488825

Kowal
03 listopada 2010, 20:17
Możliwa spora negocjacja ceny! Zależy mi na czasie! Trafił mi się japończyk z koszem i jeszcze coś. Oba nie będą na mnie długo czekac. Stąd ten pośpiech.

trocin
06 listopada 2010, 20:53
Aktualna ta Tereska jeszcze ? I jaka kwota gotowka bez targowania cie interesuje ? Mozna na niej wracac 250km ? Napisz mi co i jak na pw albo maila trocin81@wp.pl. Bo wlasnie sprzedalem swoja 660 i sie waham pomiedzy TDM a ST i na razie chyba ST wygrywa :)

Kowal
14 listopada 2010, 11:46
Ogłoszenie nadal aktualne. Można nią wracac chocby i 500km bez obaw, jeśli ktoś ma tylko na to ochotę.

trocin
14 listopada 2010, 18:59
No ja juz kupilem ST :)

Kowal
30 grudnia 2010, 16:24
Odświeżam temat. Nikt nawet nie był obejrzec. A telefonów było dużo. Każdemu za daleko chociaż po "środku".

ArturS
30 grudnia 2010, 17:11
hmm.. aż dziw że nikt nie łyknął. Dam cynk znajomemu, którego przekabaciłem z armatury na turystyczne enduro. Jak się odbił z kasą (odśnieżanie dachów, więc raczej tak), to pewnie się odezwie.

Bartas
30 grudnia 2010, 17:42
Dużo osób czeka do wiosny, teraz jest przestój. Ja akurat często kupowałem motorki wystawiane późną jesienią, wczesną zimą.

Kowal
30 grudnia 2010, 17:55
Ale ogłoszenie jest od połowy sezonu. A ja nie chce nikogo oszukac. Niczego nie ukrywam.

lepris
31 grudnia 2010, 11:15
Smutna prawda o sprzedawaniu motocykli jest "chyba " teraz taka, że jest ich strasznie dużo, a potencjalni klienci nie wierzą w stan techniczny, albo maja na to wy_ _ _. W czerwcu bodajże sprzedawaliśmy XJ'te stan igła, przebieg 20 tys. km (było widać po stanie sprzętu że tak jest), silnik jakby wczoraj z fabryki wyjechał, full wyposażenia grzane manety, komplet kufrów, nowiutki napęd, jedno sezonowe opony, to samo akumulator, szkoda gadać. dopóki nie spuściliśmy ceny na 5k, to nawet telefonów nie było. Miała mankament wizualny czy plastiki zadupka zielone zamiast niebieskiego, ale to tylko plastik :( Nigdy więcej sprzedawania z wyposażeniem, ludzie tego nie doceniają.

Bartas
31 grudnia 2010, 11:22
Teoretycznie wartość dodatków jest bardzo spora. Zakup gołej ST za 7000 + jej "uzbrojenie"= ok 9000zł. Spróbuj sprzedać uzbrojoną ST za 9000... bardziej opłaca się ją "odzbroić" i sprzedać w niższej kasie. Takie są niestety realia. Kowal- prędzej czy później sprzedasz swoją Tenerkę, ale z drugiej strony to może i dobrze, że nie masz nikogo chętnego. Pojeździsz nią kolejny sezon ;)

lepris
31 grudnia 2010, 12:15
Tylko, że magia lat 90 rośnie i cena spada z wiekiem. no bo w sumie za 7-8 to już można obitego TDM'a zakupić. Może lepiej zamiast spuszczać cenę zatrzymać sprzęta... poczekać aż znajdzie się ktoś kto doceni nakład włożonej pracy. Szkoda puszczać coś po remoncie blacharskim w cenie złomu, a poza tym jak za bardzo obniżysz to z kolei będą ludzie myśleli , że trup. ciężki temat. poza tym w tym roku sezon był cienki, późno się zaczął, pogoda była słaba...

MaciekTOS
08 stycznia 2011, 14:15
Powiem wstępnie że jestem zainteresowany , bo z tego co wyczytałem motor 100 % pewny .Mam 200 km do Zgierza , jeżeli jeszcze aktualne i będzie nadal odezwę się pod koniec stycznia bo organizuje transport ;) . A tak zapytam przy okazji zakupu właśnie Tenery napisałeś ze 500 km trase dała rade , powiem szczerze że odbieram to jakoś zniechęcająco tak jak by 1000 km już nie zrobił .Dam rade nią pojechać do Włoch i wrócić ;) ?

marcinjunak
08 stycznia 2011, 14:21
nie wiem kolego nie chcę się wypowiadać za kogoś ale w innym temacie już było pisane że kolega z siedlec ją zanabył bez oglądania :)

Bartas
08 stycznia 2011, 15:08
Zamykam temat, bo już sprzedana.