Zobacz pełną wersję : [750] sprzedam ,,super "super tenere 850
guliwer
06 września 2010, 21:34
http://otomoto.pl/yamaha-xtz-850-M2205837.html Podjąłem decyzje o sprzedaży swojej tenerki,mam ją od 5 lat z czego ostatnie 2 się ze mną męczy,od narodzin dziecka skończyły się wyjazdy urlopowe z żoną i weekendowe wypady w Bieszczady które to super tenerka lubiła najbardziej.Teraz jeżdże głównie sam i w koło komina,więc chyba pora na coś mniejszego ,zgrabniejszego.Teresa była u mnie 5 lat i cały ten czas ją dopieszczałem i doinwestowywałem aż przybrała obecną forme gdzie nie ma już chyba takiego elementu który możnaby jeszcze dołożyć.A teraz jak wygląda motocykl i dlaczego kosztuje tak drogo.
-silnik z TDM 850 3VD z 94r kupiony z przebiegiem 27tyś km założony przy 54tyś czyli teraz ma 32 tyś km.Chodzi jak zegarek,gaźniki z TDM,iglice opuszczone na sam dół spalanie 4,2-4,8l w trasie i 5,8-6,3 w mieście
-gmole własnej konstrukcji,super mocne,podparte w 5 punktach i bardzo zgrabne w porównaniu z tymi rusztowaniami które się nieraz spotyka w ST+halogeny doświetlające zakręty
-stelaże pod kufry givi wingrack,wzmocnione i zwężone pod tłumnik lasera+dwa kufry boczne givi w stanie idealnym 28 i 38l (maxia ze zdjęcia nie jest na sprzedaż )
-siedzenie mariomoto,ładne i wygodne dla pasażerki,aktualna cena u producenta powyż 350zł
-centralna stopka,najlepsza z 3 modeli do XTZ jakie widziałem
-wysoka szyba ermax,43cm wyższa i lepiej wyprofilowana niż produkt firmy MGG
-grzane manetki oxford po jednym sezonie
-handbary acerbis ze skrzydełkami
-stalowe przewody przód i tył+nowe tarcze breaking+japońskie klocki vesrah i nikt mi nie powie że super tenera ma słabe hamulce
-pokrowiec na zbiornik bagster czerwony prawie nowy +tankbag
-laser produro ( nie przelotowy )+kolanka z nierdzewki
-sprężyny progresywne WHITE POWER,lepsze niż Wirth czy Wilbers (moto lepiej się prowadzi nie tracąc charakteru enduro )
-napęd AFAM złoty łańcuch najmocniejszy,był na motocyklu jak go kupiłem,zrobiłem 20tyś km tylko raz go naciągając,jego stan wskazuje że zrobi następne 20 tyśkm
-oliwiarka łańcucha własnej produkcji,działa doskonale,( olej jest na łańcuchu a nie na kole )
-w silniku olej syntetyczny mobil racing 15W50 wymieniony 2 tyś km temu
-w zawieszeniu syntetyk 15W
-do świateł i halogenów zrobiona instalacja na przekaźnikach
-w zegarach dorobione kontrolki ciśnienia oleju i halogenów
-założone gniazdo zapalniczki
-regulator napięcia nowego typu nie psujący się
-filtry świece zmieniane 2 tyś km temu
Motocykl jest w stanie idealnym,śmiem twierdzić że nie w polsce super tenery tak dopieszczonej i tak doposażonej,cena 11 tyś zł może ulec obniżeniu tylko w przypadku rezygnacji przez kupującego z niektórych elementów wyposażenia które sprzedam wśród znajomych albo na forum.
LukaSS
06 września 2010, 21:57
Ja to bym połknął chętnie silnik i osłonę kolektorów - tę spod prawej nogi, taka ładna, chromowana :)
Bartas
07 września 2010, 08:03
Jaa zaje... moto. Cena zaporowa, ale moim zdaniem warto.
kamilltee
07 września 2010, 10:40
wydrukuje sobie tę listę co mam jeszcze dołożyć do mojej :)
to się nazywa doinwestowany sprzęt :)
(moim zdaniem lepiej akcesoria sprzedawać osobno - szybciej sprzedasz sam motocykl i bardziej korzystnie ekonomicznie)
Podaj cene za "golasa" :) ( i podaj co chcesz i da się odkręcić) plis, kolega szuka
fxrider
07 września 2010, 11:05
Wrzuć w nazwie aukcji frazę 750, bo przez jej brak 2/3 potencjalnych zainteresowanych nie znajdzie tej oferty (sam zawsze wpisuję "xtz 750" w szukajkę) - a szkoda by było, bo ciekawa jest.
pzdr, Adam
guliwer
07 września 2010, 11:53
Dzięki za uznanie,wiem że szybciej by się sprzedała goła ale na razie spróbuje w całości,może się ktoś mądry trafi,jeśli nie będe odkręcał co nieco i wystawiał na forum,wtedy cena będzie spadać,myśle będe mógł zejść do 8,5-9 tyś.
Bartas
07 września 2010, 12:41
Ja bym wzial wydech :) poluje na Pro :)
Krzsiek
07 września 2010, 12:52
Ej no,nie uprawiaj kanibalizmu. Całość jest dopieszczona i pięknie się prezentuje. I dobrze żeby taka została, w całości.
Ktoś kto doceni sprzęta i nakład pracy weń wsadzony zapewne prędzej czy później się znajdzie.
A tu już chcą na części ją rozkładać jak jakąś padline.
To nie ludzie, to wilki!
fxrider
07 września 2010, 13:10
Takie życie, ciężko dobry sprzęt za dobrą kasę sprzedać.
Mojej ST nikt nie chciał w całości (wizualnie słabo, ale doposażona i technicznie zadbana była), więc poszła cała na części.
BULLSON
07 września 2010, 21:28
Ladna, ladna, ale do 11 k zł dolozylbym trosze i kupil 10 lat mlodsze Varadero pod kazdym wzgledem lepsze od XTZ...no w koncu to Honda...
larry
08 września 2010, 10:04
Bullson ty jak coś powiesz :) ;) to juz powiesz ;) wiemy że twoja tenera jest the best. ;)
wczoraj własnie nie chcący sprzedałem tenera swoją przez co ubolewam i bije sie w myślach z moją dziewczyną czy przypadkiem nie przytuje takiej tenerki jak twoja na wiosne ;)
Jak widziałem kiedy odjeżdza a ja mam kase w kieszeni to - to żal mi sie jej zrobiło i to jak cholera a dzisiaj jadąc w korku kiedy usłuszałem ryk motorku .... aż łza mi się zakreciła.
fxrider
08 września 2010, 11:17
Ladna, ladna, ale do 11 k zł dolozylbym trosze i kupil 10 lat mlodsze Varadero pod kazdym wzgledem lepsze od XTZ...no w koncu to Honda...
Do którego byś potem dorzucił jeszcze kilka tysięcy, żeby je doposażyć do poziomu tej tenery? Varadero w stanie analogicznym do tej tenery kosztowałoby co najmniej 2x więcej - więc mówimy tu już o zupełnie innej półce cenowej, więc co tu porównywać?
I nie zgodzę się z twierdzeniem, że Varadero jest "pod każdym względem lepsza od XTZ" - zależy do czego.
marcinjunak
08 września 2010, 14:05
Viadro golasa możesz już za 9tys kupić a jak będzie wyposażone w te wszystkie graty cena oscyluje w granicach 16tys zł, tak jak pisze adam zalezy do czego ma byc moto, viadro spali i 9 litrów w trasie po 150km/h a tenera w 7 się zmieści,
viadrem nie wjedziesz nawet w lekki of bo jednak masa robi swoje.
Dobrą i zadbaną st można już za 5-6 tys kupić więc jest to dość duży przeskok cenowy w porównaniu do viadra
Bartas
08 września 2010, 14:48
Nie masa robi swoje, tylko opony, zestrojenie zawieszeń itp. ST też do lekkich nie należy.
fxrider
08 września 2010, 14:54
Kolega wjeżdżał w las viadrem i jakoś dawał radę (i nie glebił). Ale jak się przesiadł na dominatora to zaczął na prawdę ładnie wymiatać po takim treningu.
kamilltee
08 września 2010, 15:33
Dobrą i zadbaną st można już za 5-6 tys kupić więc jest to dość duży przeskok cenowy w porównaniu do viadra
niestety nie w tym roku ... rok temu tak,
no moze na koniec sezonu ceny spadną - jak widać roczniki 89 na forum 4800-5600
fxrider
08 września 2010, 17:20
Rocznik przy ST o niczym nie świadczy.
kamilltee
08 września 2010, 21:07
ofkors - też tak uważam, choć ósemki nie chciałem z przodu :)
mówię tylko, że w tym roku jakoś ceny zadbanych sztuk z mini akcesoriami na początku sezonu szybowały 7000-8000, więc więcej niż w zeszłym
na koniec sezonu (konkretnie 2 dni temu) wypłyneły na forum 2 sztuki - raczej ładne -
'89 po 5600
90 po 4700
Dragon
08 września 2010, 21:28
Koledzy wedle opisu kolega wsadził w motocykl mnóstwo kasy i serca i naprawdę warto zapłacić taką kasę , dlaczego tak piszę zapewne znacie motocykl z forum Brzozy zapłaciłem parę zł więcej ma fajny osprzęt chylić czoło ku temu ale powiem wam tak w jednym zdaniu jestem bardzo zadowolony z motocykla nic dodać nic ująć ! POLECAM
Laguna
09 września 2010, 12:05
Piękna sztuka, mam tylko nadzieje, że kupij ją ktoś kto pochwali się tym na forum;-)
cochise
15 września 2010, 09:57
Jaa zaje... moto. Cena zaporowa, ale moim zdaniem warto.
Czy ja wiem czy taka zaporowa? Moja była dopieszczona ale ze zwykłym silnikiem i poszła w zasadzie od ręki za 9 kPLN. Też było mnóstwo dodatków.
A obecny właściciel też jest z niej zadowolony.
Moim zdaniem jeśli ktoś chce na dłużej wiązać się z ST - warto, bo nie będzie nic musiał dołożyć.
Tym bardziej, że z wcześniejszych rozmów z kolegą z Rzeszowa wiem, że była używana tylko na asfaltach
kamilltee
15 września 2010, 16:11
podobno zadatkowana ?
Bartas
16 września 2010, 19:41
Czy ja wiem czy taka zaporowa? Moja była dopieszczona ale ze zwykłym silnikiem i poszła w zasadzie od ręki za 9 kPLN. Też było mnóstwo dodatków.
A obecny właściciel też jest z niej zadowolony.
Moim zdaniem jeśli ktoś chce na dłużej wiązać się z ST - warto, bo nie będzie nic musiał dołożyć.
Tym bardziej, że z wcześniejszych rozmów z kolegą z Rzeszowa wiem, że była używana tylko na asfaltach
Wiesz, akurat tutaj zależy na co kupiec patrzy. Porównując tą cenę do cen AT, to te 11 tys można uznać za wręcz promocję... Z drugiej strony 11tys za nie ma co ukrywać, stosunkowo stary motor to trochę sporawo. Tak jak piszesz- jak ktoś jest pewny że chce mieć dłużej ST, to ją kupi. No a wyposażenie, dopieszczenie motocykla to już wogóle inna bajka.. Tak czy inaczej uważam, że warto dołożyć i ją kupić, jest poprostu piękna..
guliwer
17 września 2010, 08:37
Wczoraj najładniejsza super tenera w polsce zmieniła stały pobyt z Rzeszowa na miasto stołeczne Warszawa.Niech się nowemu właścicielowi tak dobrze sprawuje jak mi przez te 5 lat.Jakby ktoś jeszcze szukał ładnej super tenerki to jest u znajomego jeszcze jedna nie mniej ładna tyle że ze zwykłym silnikiem 750,cena ok 10tyś 91r przebieg 40 tyś km,zdjęcia na maila kontakt do mnie.Albo druga tańsza ok 7 tyś 90 r oryginał lakier technicznie pewna,tyle że bez dodatków.A ja zrobie renament w garażu i jak znajde jakieś zapasowe części do tenerki to je wystawie na forum.
kamilltee
17 września 2010, 09:48
ale ceny kolego to teraz z księżyca dajesz :) no Twoja to rozumiem, ale na koniec sezonu r. 91' za 10 000 zł to pojechałeś :) tzn kolega pojechał :)
a nowego nabywce (niech się odezwie na forum !) zapraszam na spotkanko - szczerze to nigdy nie widziałem na własne oczy SWAPa 850 i chętnie zobaczę :)
DanielD
19 września 2010, 18:41
a nowego nabywce (niech się odezwie na forum !) zapraszam na spotkanko - szczerze to nigdy nie widziałem na własne oczy SWAPa 850 i chętnie zobaczę :)
W razie czego daleko do siebie nie mamy ;)
Bartas
19 września 2010, 19:40
Najpierw zapraszamy kolegę do POWITALNI!
marcinjunak
20 września 2010, 08:20
W razie czego daleko do siebie nie mamy ;)
No to może na jakiś mały spocik koło wawy się zgadamy, obejrzeć duże serce dużej teresy też bym chciał :)
qba
20 września 2010, 17:26
ja tez chetnie (jak starczy czasu)! Chętnie bym poznał przy okazji towarzystwo z wawki
kamilltee
21 września 2010, 11:20
Chłopaki - od niedzieli jestem luźniejszy.
proponuję mały spocik w niedziele ! Wawa południe, bez wielkiego nawijania, bo chyba będzie zimno.
Gosienka
21 września 2010, 11:35
Hej!
Odnośnie umawiania się na spotkania piszcie w http://xtzclub.pl/forums/16-Zloty-i-spotkania to dacie niektórym szanse nie przegapić tematu :thumbsup:
Tymczasem temat nieaktualny, więc zamykam.
Pozdrawiam,
Gosia