PDA

Zobacz pełną wersję : [660] Miejsce mocowania czujnika ciśnienia oleju w XTZ 660 [wydzielone]



Kojega
20 grudzień 2010, 19:15
w 660-ce w którym miejscu montuje się ten czujnik ? to jest ta rurka za gaźnikiem, jak się patrzy z boku to pod rozrusznikiem, przykręcona na dwie śrubki. Czy się mylę. Bo przymierzam się do założenia tylko że w 660 jest całkiem inne mocowanie rurki olejowej do bloku niż w 750. Jaką tam proponujecie przejściówkę ?

dch17
20 grudzień 2010, 22:27
Też mam ten problem gdzie to wsadzić i tak sie zastanawiam nad przewodami (twardymi) idącymi do filtra oleju. Co o tym myślicie ??

Kojega
21 grudzień 2010, 17:14
aż jestem w szoku, nikt nie wie gdzie się to ustrojstwo (czujnik) podłącza ?

Bartas
21 grudzień 2010, 18:09
W 660 nie wiem czy ktoś zakładał :)

Kojega
21 grudzień 2010, 18:27
Bartas w to miejsce co zaznaczyłem wcina się ten czujnik?. To jest chyba zasilanie olejowe? Tylko trzeba będzie dorobić przejściówkę.

Bartas
22 grudzień 2010, 06:54
Szczerze mówiąc nie wiem. Jak miałem 660, to nie myślalem o zakładaniu takiego czujnika. Jeżeli jest to główny przewód olejowy, to powinno być ok. W końcu ciśnienie jakieś tam będzie. Tylko czy zastosowanie tego samego czujnika co w ST zda egzamin (jakie są różnice w ciśnieniu między ST, a 660?)?

Pawelw555
22 grudzień 2010, 09:05
Kilka osób ma zamontowany czujnik w XTZ 660. Ja sprawdzę w manualu i napiszę gdzie się montuje ten czujnik.

Sprawdziłem, w manualu na stronie 42 jest punkt nr 8. Jest to rurka od oleju , w zaznaczone miejsce wkręca się przejsciówkę.

fxrider
22 grudzień 2010, 10:33
Hej,
wydzieliłem ten wątek z tematu: http://xtzclub.pl/threads/1709-Redukcja-czujnik-ciśnienia-oleju-do-dużej-ST

Kojega
22 grudzień 2010, 14:34
Aby rozwiać wszelkie niejasności na jednym rysunku jest powrót oleju do zbiorniczka "1" czy tam będzie pokazywać ciśnienie?
Czy trzeba się wpinać pod "2" między filtrem a wałkiem rozrządu, według schematu to jest jedyne zewnętrzne połączenie.
Dla mnie łatwiej by było pod "1" się podpiąć, tylko czy tam będzie pokazywać dobre ciśnienie tzn. rzeczywiste jakie jest.

Marcinjunak nie masz chyba za złe że wykorzystałem twoje schematy.

LukaSS
22 grudzień 2010, 15:53
Tak w ogóle to był gdzieś wątek poświecony czujnikowi w małej Teresie. Z tego co pamiętam to Paweł dobrze zaznaczył miejsce mocowania.

mietek
08 grudzień 2012, 14:11
Mam problem z montażem czujnika ciśnienia oleju. W miejscu zaznaczonym przez Pawła jest śruba 8mm. Zaś przejściówka ma 10mm i pasuje tylko między filtrem oleju a wałkiem rozrządu, tam śruba ma 10mm. W schemacie pisze, że oba węże dochodzące do filtra oleju dostarczają olej, więc wydaje mi się że ciśnienia powinno być w obu takie samo. Dobrze to rozumuje ?