Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: rozrusznik krêci na wy³±czonym zap³onie?!

Member
    Do³±czy³
    kwi 2014
    Sk±d
    Gaszyn

Domy¶lnie rozrusznik krêci na wy³±czonym zap³onie?!

Witam.
    Zaczê³o sie to chyba od jakiego¶ czasu. Kupi³em w zesz³ym roku nowe aku. W tym roku przez zime, moto pali³o mi od strza³a nawet w najciê¿sze mrozy, a¿ by³em bardzo zdziwiony. Od jakiego¶ czasu, to by³o ze 2 tyg temu mia³em problem z odpalaniem, ledwo mi krêci³ w ciep³y dzien na ssaniu. Stwierdzi³em, ¿e posta³ troche czasu i mogl sie troszke roz³adowaæ, bo kupi³em najtanszy aku. No i duzo nie jezdzilem. Dzisiaj, znowu by³ problem z odpaleniem. Ale odpali³, pojezdzilem i jak moto by³o cieple to nie bylo znowu problemu z odpaleniem. Wieczorem mówie sprawdze sobie, czy dam rade odpaliæ, z wielkim trudem odpali³em na ssaniu i s³ysza³em, ¿e mimo ¿e, moto juz chodzilo, to caly czas rozrusznik chodzil. Chcia³em szybko wy³±czyæ moto i ZONK?! Wy³±czy³em zap³on, a moto nie chcia³o siê zgasiæ.. Jako¶ w koñcu go zgasi³em i w momencie kiedy poszedlem po klucze, ¿eby wyciagn±c aku, to mimo wyciagnietych kluczyków ze stacyjki, on co chwile sam z siebie krêcil rozrusznikiem.. Jestem kompletnym laikiem w tych sprawach i nie wiem co moglo sie stac. Powiem jeszcze, ¿e wygotowalo mi troche wody w aku i sam akumulator by³ do¶æ dziwnie ciep³y. Wyla³o sie troche elektrolitu przelewem, bo polecia³o na rame i ze¿ar³o farbe. Je¿eli kto¶ móg³by powiedziec albo chocia¿ przypuszczac co sie moglo staæ, to bêdê bardzo wdzieczny za pomoc.
    Pozdrawiam serdecznie

Senior Member Avatar pehowiec
    Do³±czy³
    kwi 2016
    Motocykl
    xtz 660 98r
    Sk±d
    Lipka

Domy¶lnie

Zwarcie instalacji , obstawiam stacyjkê lub która¶ z kostek. Ale z drugiej strony miêdzy stacyjk± a rozrusznikiem jest wy³±cznik zap³onu, wiêc gdzies na kablach szukaj.
    Ostatnio edytowane przez pehowiec ; 02 czerwiec 2017 o 22:37

Member
    Do³±czy³
    sie 2014
    Motocykl
    XTZ 750
    Sk±d
    Jaros³aw

Domy¶lnie

Sprawd¼ kostki te które s± pod bakiem. Mia³em
    Podobnie kilka lat temu, z tym ¿e mi moto gas³ kiedy chcia³ i te¿ potrafi³ siê sam zapaliæ ale tylko przy w³±czonym zap³onie. Jak wszystko wyczy¶cisz to zmieñ te¿ bezpiecznik ten rurkowy który jest w wi±zce pod bakiem.

Member
    Do³±czy³
    cze 2016
    Motocykl
    KTM 625 SMC
    Sk±d
    Pszczyna

Domy¶lnie

Co mo¿na poradziæ wydrukowaæ sobie schemat instalacji elektrycznej miernik w d³oñ i mierzyæ czy jest przej¶cie czy nie w którym miejscu jest w którym nie to pozwoli najpierw zdiagnozowaæ odcinek na którym jest uszkodzenie a potem je wyeliminowaæ

Member
    Do³±czy³
    kwi 2014
    Sk±d
    Gaszyn

Domy¶lnie

A propos instalacji. W tym roku planuje wzmocniæ rame i dac ja do malowania proszkowego. W zwi±zku z tym my¶la³em ¿eby dac te¿ Nowa instalacja elektryczna, do której od razu podrzucilbym parê wyj¶æ na ³adowarkê, grzane manetki i halogeny. Nie orientuje sie kto¶, kto podj±³by sie wymiany starej instalacji na now±?

Member
    Do³±czy³
    sty 2015
    Motocykl
    yamaha xtz660,wsk125,mz trphy250,mz ts250,jawka 50''kaczka'',romet ogar200,motorynka,aprilia125rx
    Sk±d
    Przymi³owice

Domy¶lnie

SzPaneQ doszed³e¶ co by³o nie tak u ciebie??? Ja dzisiaj mia³em tak± sam± sytuacjê w ma³ej Teresie. Zgas³a mi na skrzy¿owaniu i za kilka sekund zaczê³a sama krêciæ. Nie pomog³o wyjêcie kluczyka. Nie mia³em jak odpi±æ kabli z aku i krêci³a a¿ brak³o pr±du.Nie wiem co jest grane a jestem 100 km od domu...

Junior Member
    Do³±czy³
    kwi 2016
    Motocykl
    KTM 990 ADV,KTM 640 ADV,DR 650 R
    Sk±d
    Pruszków

Domy¶lnie

Mia³em tak kiedy¶ w ma³ej Teresie,motocykl nie gas³,ale potrafi³ krêciæ rozrusznikiem po wyjêciu kluczyka.Pomog³a wymiana przeka¼nika rozrusznika.

Member
    Do³±czy³
    sty 2015
    Motocykl
    yamaha xtz660,wsk125,mz trphy250,mz ts250,jawka 50''kaczka'',romet ogar200,motorynka,aprilia125rx
    Sk±d
    Przymi³owice

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ browar Zobacz post
    Mia³em tak kiedy¶ w ma³ej Teresie,motocykl nie gas³,ale potrafi³ krêciæ rozrusznikiem po wyjêciu kluczyka.Pomog³a wymiana przeka¼nika rozrusznika.
    To jest ta okr±g³a" bombka" ko³o akumulatora??

Junior Member
    Do³±czy³
    kwi 2016
    Motocykl
    KTM 990 ADV,KTM 640 ADV,DR 650 R
    Sk±d
    Pruszków

Domy¶lnie

Tak,dok³adnie.

Member
    Do³±czy³
    sty 2015
    Motocykl
    Sk±d
    Przymi³owice

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ browar Zobacz post
    Tak,dok³adnie.
    Dziêki. Mam zapasow± tylko jakie¶ 100km ode mnie. A mo¿e jest tutaj kto¶ z okolic Sielpii ko³o Koñskich co zna siê lepiej ode mnie na Teresie??

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •