Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Problem z zapłonem i obrotami na biegu jałowym

  1. #1
    Junior Member
    Dołączył
    wrz 2015
    Postów
    12
    Skąd
    Brzeg

    Domyślnie Problem z zapłonem i obrotami na biegu jałowym

    Witam wszystkich

    Od pewnego czasu borykam się z problemem ,którego nie jestem w stanie sam ogarnąć. Podobne tematy były zakładane na forum ,ale żaden nie opisywał w 100% moich przypadłości.

    Mianowicie moto ma problem z odpalaniem . Na ssaniu potrafi kręcić ,aż do wyczerpania akumulatora bez rezultatu ,raz na 10 prób odpali. Natomiast szybciej odpala bez ,lecz po włączeniu ssania obroty są 1500 (i tak jakby chodził tylko na 1 gar- z tym ,że oba kolanka są ciepłe,a przy próbie dodania gazu dławi się) ! Dopiero po około minucie parsknie, kichnie i obroty wzrastają do 3500(na ssaniu) . Jak się chwilę rozgrzeje po zdjęciu ssania dodaję gazu i też się muli.(Tak jak by powyżej 3000 obrotów chodził poprawnie). Dopiero jak wbiję jedynkę (potrafi wtedy szarpnąć i zgasnąć) i przejadę się dosłownie 10 metrów zaczyna dobrze pracować. Przy normalnie jeżdzie wkręca się dobrze na obroty nie gaśnie .

    Gaźniki były czyszczone,ale nie są zsynchronizowane , króćce są nowe . Przed czyszczeniem motocykl chodził tak samo.

  2. #2
    Kapitan W Avatar Jarek11
    Dołączył
    lut 2010
    Postów
    287
    Motocykl
    Yamaha TDM ,Yamaha XT660z,Jawa 354, Husaberg FE 501
    Skąd
    Warszawa

    Domyślnie

    nie wiadomo jaki to motocykl , ale jak xtz 750 to zacząłbym od wymiany iglic ssania takie plastikowe dinksy.
    Papacool

  3. #3
    Junior Member
    Dołączył
    wrz 2015
    Postów
    12
    Skąd
    Brzeg

    Domyślnie

    Tak XTZ 750 , ok mogę je wymienić .

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •