Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: Mały problem z regulacja gaznika

  1. #1
    Member Avatar Dimi
    Dołączył
    lis 2013
    Postów
    63
    Motocykl
    xtz 750
    Skąd
    Gdańsk

    Domyślnie Mały problem z regulacja gaznika

    Drodzy moi

    Na wstępie powiem, ze nie wymieniałem iglic ani dysz, a jedynie chciałem wyregulować gaźnik. Wakuometry pokazują takie wartości jak na zdjęciu. Wszystko zrobiłem jak w maniaku tj sruba wykręcona o 2 obroty i dalej to samo. Sprawdziłem membranę i są Ok. Żadnych pęknięć czy uszkodzeń. Ale coś co się nazywa na schemacie jest needle widać, ze nie jest najnowsza

    Prośba o pomoc.
    I z góry dzięki
    Attached Images

  2. #2
    Junior Member
    Dołączył
    lut 2018
    Postów
    22
    Motocykl
    XTZ 750
    Skąd
    Pszczyna

    Domyślnie

    Żeby wyregulować gaźniki musisz kręcić śrubą regulacji. Jest pomiędzy gaźnikani.

  3. #3
    Guru Member Avatar Lis
    Dołączył
    wrz 2017
    Postów
    1,581
    Motocykl
    FJ1100-47F; XTZ750-3LD
    Skąd
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Cytat Napisał Dimi Zobacz post
    Wszystko zrobiłem jak w maniaku tj sruba wykręcona o 2 obroty i dalej to samo.
    Śruba składu mieszanki? Przecież, jak rozumiem, przeprowadzasz synchronizację...

    https://gmoto.pl/blog/jak-zsynchronizowac-gazniki.html

  4. #4
    Member Avatar Dimi
    Dołączył
    lis 2013
    Postów
    63
    Motocykl
    xtz 750
    Skąd
    Gdańsk

    Domyślnie

    Cytat Napisał Lis Zobacz post
    Śruba składu mieszanki? Przecież, jak rozumiem, przeprowadzasz synchronizację...

    https://gmoto.pl/blog/jak-zsynchronizowac-gazniki.html
    Dokładnie tak. Chce zrobić synchronizację gaźników ale kręcę śrubka między gaźnikami i nie mogę dojść z tym do ładu

  5. #5
    Guru Member Avatar Lis
    Dołączył
    wrz 2017
    Postów
    1,581
    Motocykl
    FJ1100-47F; XTZ750-3LD
    Skąd
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Pokaż tę śrubę, którą kręcisz.

  6. #6
    Member Avatar Dimi
    Dołączył
    lis 2013
    Postów
    63
    Motocykl
    xtz 750
    Skąd
    Gdańsk

    Domyślnie

    Cytat Napisał Lis Zobacz post
    Pokaż tę śrubę, którą kręcisz.
    W zalaczeniu
    Attached Images

  7. #7
    Junior Member
    Dołączył
    lut 2018
    Postów
    22
    Motocykl
    XTZ 750
    Skąd
    Pszczyna

    Domyślnie

    Gdzie wkręciłeś przewody od manometrów?

  8. #8
    Member Avatar Dimi
    Dołączył
    lis 2013
    Postów
    63
    Motocykl
    xtz 750
    Skąd
    Gdańsk

  9. #9
    Guru Member Avatar Lis
    Dołączył
    wrz 2017
    Postów
    1,581
    Motocykl
    FJ1100-47F; XTZ750-3LD
    Skąd
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Piszesz, że wykręciłeś... próbowałeś wkręcać?

    W manualu jest tylko tyle:
    SynchroXTZ.JPG

    Może masz za niskie wolne obroty?

  10. #10
    Member Avatar Dimi
    Dołączył
    lis 2013
    Postów
    63
    Motocykl
    xtz 750
    Skąd
    Gdańsk

    Domyślnie

    Próbowałem. Jak wkręcam to jeden się podnosi, a 2 dalej pokazuje 5 inHg czyli jakby nie reagował

    Rozbiorę go i zobaczę czy tam jakiś może paproch blokuje

  11. #11
    Guru Member Avatar Lis
    Dołączył
    wrz 2017
    Postów
    1,581
    Motocykl
    FJ1100-47F; XTZ750-3LD
    Skąd
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Który reaguje, a który nie?
    W instrukcji masz napisane, że tą śrubą regulujesz ustawienie pierwszego względem drugiego. Tyle.
    Jakie masz wolne obroty?
    Po prostu podnieś je odrobinę...

    ps. nie wiem czy napisałem jasno: na tej śrubie wyrównaj, a na pokrętle wolnych podnieś jeśli trzeba, i jeszcze raz sprawdź.
    Ostatnio edytowane przez Lis ; 01 czerwca 2022 o 11:57 Powód: lewo, prawo - 1, czy 2 nie ogarniam teraz

  12. #12
    Member Avatar Dimi
    Dołączył
    lis 2013
    Postów
    63
    Motocykl
    xtz 750
    Skąd
    Gdańsk

    Domyślnie

    Dziękuję Panowie. Udało się. Lis dzięki za podpowiedź żeby lekko obroty podnieść. Misja zakończona sukcesem

  13. #13
    Guru Member Avatar Lis
    Dołączył
    wrz 2017
    Postów
    1,581
    Motocykl
    FJ1100-47F; XTZ750-3LD
    Skąd
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Cieszę się!

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •