-
Guru Member
Wtyk 9 pin od licznika XTZ
Witajcie,
jeśli komuś zalega stara instalacja elektryczna - stare zegary, to poszukuję 9 pinowego wtyku.
Jest to główne złącze wszystkich sygnałów do licznika XTZ.
Minie intersuje wtyk, czyli ta część od strony licznika. Nie gniazdo, które jest od strony instalacji motocykla.
IMG_20220620_220514.jpg
Pozdrawiam,
Jarek
-
Cześć,
Nowe w komplecie znajdziesz w batpolu:
https://www.google.pl/maps/place/Bat...3!4d20.9376665
Tu konkretna wtyczka, tylko kolor inny:
https://www.batpol.shop/zlacze-kostka-wtyk-gniazdo-motocyklowe-mtw-9pin-b-p-821.html
Mają też sklep na alledrogo, ale mały asortyment tam wystawiają. batpol1 jeśli dobrze pamiętam.
Ostatnio edytowane przez dex ; 22 czerwca 2022 o 10:47
-
Guru Member
-
Polecam się na przyszłość 
Często u nich kupuję, ale stacjonarnie.
Nie są tani, ale mają na miejscu wszystko, więc wolę obejrzeć towar i dopłacić.
Oczywiście większość asortymentu to jak wszędzie china, ale jakościowo jest nie najgorzej.
Wtyczki z tego dokładnie modelu, tylko 3 i 2 pinowe kupowałem i są OK.
-
Guru Member
-
Tymi MTW H4 nie zasilisz, ale do licznika spokojnie wystarczą 
Chyba, że to jakiś inny projekt.
-
Guru Member
Racja. Sygnały do licznika KOSO + kontrolek mogę po tym puścić. Ale grzanie manetek, czy kanapy, czy halogeny to już raczej nie.
Chyba nie uda się wybrać jednego systemu do całości. W każdym razie muszę już te złącza już zamawiać.
-
Manetki też powinny dać radę.
Oxford ma oryginalne bardzo podobnych rozmiarów.
-
Za zlacza lepiej doplacic czasami, ale te tzreba miec opinie co sie kupuje, z doswiadczenia wiem ze duzo sprzedawanych wtyczek kabelkow to chlam, anie niechce sie to lutowac, a wiecej tam izolacji a co do materialu przewodow i stykow o n/c. Dopiero jak sie kupi cos drogie, firmowego z parametrami to jest takie jak powinno byc.
W pierwszej kolejnosci warto szukac czego uzywanego z smaochodów, motocykli, a nawet radia komunistycznego PRL gdzie jest prawdziwa miedz a kable sa dobrze zarobione i grube.
Jakbys jeszcze nie mial kupionych to mam cale pudlo podobnych takich wtyczek moge jutro poszukac bo wiem ze jakies wielopinowe mialem, sa to instalacje z forda, fiata
-
24 czerwca 2022 11:14
Guru Member
Dzięki chevy, dzisiaj mają przyjść złącza więc się wszystko okaże.
W weekend będzie przypomnienie z lutowania i zarabiania kabli...
-
24 czerwca 2022 16:58
Guru Member
Wygląda, że pasuje idealnie...
IMG_20220624_175707.jpg
Uprawnienia