Witajcie mam takie objawy w mojej xtz 660 rok 83 , po długim postoju sprzęgło jest sklejone czy do wymianu są tarcze .
Witajcie mam takie objawy w mojej xtz 660 rok 83 , po długim postoju sprzęgło jest sklejone czy do wymianu są tarcze .
Niekoniecznie,to bardziej kwestią oleju. Po takim dłuższym postoju zanim uruchomisz silnik wciśnij sprzęgło wbij jedynkę i na wciśniętej klamce sprzęgła ciąg Tereskę do tyłu aż tarcze się nie rozkleją. Potem odpalasz dajesz jedynkę i lecisz .Skrzynia biegów będzie Ci dozgonnie wdzięczna![]()
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Wymień olej z tego co masz zalany czyli pewnie motul 5100 na inny i problem rozwiąże się sam
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz Hidden Content
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy Hidden Content
Hidden Content
Z tym olejem to też nie zawsze zadziała, zależy jakiego producenta tarcze sprzęgła masz zamontowane.
"Na dobry początek - jedź na koniec świata"
Olej yamahy, ale nie wiem jakiej firmy są tarcze bo sprzęglo nie slizga się to nie wymieniałem ,możliwe że są orginalne,
Odblokowane sprzęgło po poradzie kolegi zastosowałem na biegu do przodu i do tyłu pare razy i puściło teraz można smigać Pozdrawiam