Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: YouTube@YamahaXTZ750SuperTenere

Junior Member Avatar jedi_racer
    Motocykl
    Ducati Streetfighter 848 @ Yamaha XTZ750ST

Domyślnie YouTube@YamahaXTZ750SuperTenere

Motocykl

Nie wylewa za kołnierz Avatar marcinjunak
    Motocykl
    KTM 890 ADV, I dream about... little more orange power :)
    GG
    GG: 2320727

Domyślnie

Tak właśnie widać doskonale jak zawiasu brak i rama pęka, a potem płacz że złom.
    Dakaru ten motocykl nie widział więc nie ma sensu traktować go jak enduro, no chyba że ktoś ma skila i umiejętności mechaniczne to w połączeniu z kasą można zrobić fajny projekt.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz Hidden Content
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy Hidden Content
    Hidden Content

Member

Domyślnie

Czyli mowisz ta wersja na rajd dakar (91-98) YZE750T/YZE850T to zupelnie cos innego?

Guru Member Avatar Lis
    Motocykl
    FJ1100-47F; XTZ750-3LD

Domyślnie

Tak to inny motocykl. Ale nie przypominam sobie żeby NXR750V Africa Twin wychodziła seryjnie... Normalna praktyka.

Nie wylewa za kołnierz Avatar marcinjunak
    Motocykl
    KTM 890 ADV, I dream about... little more orange power :)
    GG
    GG: 2320727

Domyślnie

Cytat Napisał chevy Zobacz post
    Czyli mowisz ta wersja na rajd dakar (91-98) YZE750T/YZE850T to zupelnie cos innego?
    Poszukaj sobie nawet w necie zdjęć, zobaczysz sam
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz Hidden Content
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy Hidden Content
    Hidden Content

Motocykl

Domyślnie

Cytat Napisał marcinjunak Zobacz post
    Tak właśnie widać doskonale jak zawiasu brak i rama pęka, a potem płacz że złom.
    Dakaru ten motocykl nie widział więc nie ma sensu traktować go jak enduro, no chyba że ktoś ma skila i umiejętności mechaniczne to w połączeniu z kasą można zrobić fajny projekt.
    Żaden producent nie sprzedawał, ani nie sprzedaje "Dakarówek", tylko tworzy motocykle w oparciu o seryjne maszyny, z resztą drogi są różne i pisać o tym można tomy. Koniec końców producentom chodzi o późniejsze słupki sprzedażowe i niestety choć AfricaTwin nie wygrała tyle Dakarów co SuperTenere, to jednak więcej jej sprzedało się na Starym Kontynencie i ciągle trzyma cenę. Mnie Yamaha XTZ750 urzekła wyglądem i "Dakar spirit", dlatego zawitała u mnie w garażu. Masz rację Kolego, że zawias słaby i sprzęt strasznie ciężki, więc raczej na szutry niż do latania po ciasnych winklach i błocie.

Member

Domyślnie

Ale małe teresy 660, XT 600Z 3AJ i XT 600z 34L jak widac startowaly w rajdach w cywilnej formie. Widocznie seryjna XTZ 750 i Africa nie jest do skakania

https://www.youtube.com/watch?v=PTn3iQwhpeA 25:04
    https://www.youtube.com/watch?v=gMtynf1gjOw
    https://www.youtube.com/watch?v=9gbhOP-dev0
    Ostatnio edytowane przez chevy ; 03 lutego 2023 o 20:44

Junior Member Avatar DzonyKalesony
    Motocykl
    XTZ 750

Domyślnie

Cytat Napisał chevy Zobacz post
    Ale małe teresy 660, XT 600Z 3AJ i XT 600z 34L jak widac startowaly w rajdach w cywilnej formie. Widocznie seryjna XTZ 750 i Africa nie jest do skakania
    34L, moje niespełnione marzenie. Prawie taką kupiłem, ale to był pudrowany trup i odpuściłem.
    Kiedyś sobie taką sprawię, jak na nią wsiadłem to miałem wrażenie, że siedzę na czołgu i od razu się zakochałem

Guru Member Avatar Lis
    Motocykl
    FJ1100-47F; XTZ750-3LD

Motocykl

Domyślnie

Ja właśnie główkuję, jak i gdzie zamontować dodatkowe kanistry (mam na oku chore cenowo ROTOPAX) lub chińczyki LONG-HAUL. Wywaliłem tylny kufer...

Uprawnienia