-
Guru Member
klakson :)
Mam pytanko - zmienialiście klakson na inny ? jaki, za ile - zdj ? 
Szczególnie ciekawi mnie zdjęcie mocowania klaksonu przy zastosowaniu gmoli od Pawła555
-
Znajomy miał klakson w kształcie zwinietej trąbki. Dwa takie powodowały zjeżdzanie skuterów do rowów jak by ćieżarwa trąbiła. Przy takiej konfiguracji konieczne zastosowanie przekażnika przez który klaksony sa podłaczone bezpośrednio do aku.
-
Guru Member
mocowanie Pawła gmoli zmusza do przeróbki mocowania
podpowie ktoś jak wykonał ?
-
Senior Member
Ja planuję zakup zwykłego samochodowego. Bo motocyklowe "ufo" talerze, są strasznie prądożerne przy zerowym efekcie. Samochodowe, na cieniutkim kabelku i przy około 0.7 A (Peugoet 306) trąbią jak szalone. W dodatku są małe, a dostać idzie na szrocie za dwie dychy.
-
Ojciec Założyciel
Ja mam coś takiego na gmolach: http://archiwum.xtzclub.pl/pub/BMW/PIC00220.JPG bez przekaźników, oba mają minimalnie różne tony, co daje bardzo fajny efekt końcowy (mogę wpaść GSą na następne spotkanie i zaprezentować). Kupiłem takie razem z moto, ale na pewno można też oddzielnie, bo kiedyś znalazłem taki luzem na parkingu pod marketem - znaczy w samochodach takie są - a ten zdobyczny pójdzie docelowo do ADVki
Nie polecam raczej mocowania ich w miejscach narażonych na kontakt z glebą - długo nie pożyją.
-
Guru Member
Laguna ma taką własnie trąbkę i efekt jest bdb ...
nadal uprzejmie proszę o fote lub opis mocowania przy gmolach od Pawła ... wiem wiem - wystarczy wygiąć dłuższą blaszkę itd, ale może zdj mi podpowie coś na co sam nie wpadnę
-
Usunięte na żądanie użytkownika
-
Usunięte na żądanie użytkownika
-
Guru Member
przedłużoną blaszkę widzę, ale jak on się zmieścił obok plastiku ?
ja kombinuję pod śrubę od stelaża baku (tam gdzie są po 2 śruby na każdą stronę), ale mam kolizję z lagami przy maksymalnnym skręcie
-
odkopię trupa 
Kamil - czy masz może jakieś zdjęcie, gdzie ten klakson winien być i jak go sobie zamocowałeś?
-
Member
U siebie w blaszce od klaksonu, teraz nie pamiętam czy ją dorobiłem czy tylko wywierciłem dziurę w oryginalnym mocowaniu. Tak czy inaczej, klakson przykręciłem razem z gmolem do ramy.
-
Senior Member
u mnie tak samo, bez dodatkowego wiercenia i kombinowania, tylko przełożyłam na mocowanie gmola
-
Guru Member
mam podobnie - mój klakson "patrzy" do przodu przez ten magiczny okrągły otwór wlotowy (który jest tak naprawdę niewiadomo do czego
a najbardziej nadaje się do wsadzenia tam kierunkowskazów )
powyginałem blaszkę orginalną
-
26 czerwca 2012 16:44
Member
Jaki możecie polecić klakson do XTZ 750? Mój prawie wyzionął ducha, a dźwięki jakie wydaje to błaganie o zezłomowanie
Czy taki zwykły podjedzie czy szkoda kasy na to?
LINK
-
26 czerwca 2012 17:34
Senior Member
Trąbki o których mowa to prawdo podobnie od Fiata 125 faktycznie grają głośno Załącznik 11268
Uprawnienia