Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 21 do 31 z 31

Temat: Czujnik luzu, wyświetlacz biegu

  1. #21
    Junior Member
    Dołączył
    paź 2013
    Postów
    33
    Motocykl
    Honda Africa Twin
    Skąd
    Zbuczyn
    GG
    GG: 3183247

    Domyślnie

    IMG_8413.jpg

    Witam wszystkich, to jest czujnik z TDM 850 4tx można by go wykorzystać w xtz 750

  2. #22
    Senior Member Avatar orzelekNGI
    Dołączył
    gru 2013
    Postów
    421
    Motocykl
    VARADERO 1000
    Skąd
    Giżycko

    Domyślnie

    Wczoraj z nudów zrobiłem taki oto wyświetlacz do biegów:
    Zdjęcie0012.jpgZdjęcie0013.jpgZdjęcie0014.jpg
    Kosztował mnie on 10 zł z czego sam wyświetlacz 7zł. (duży - 20x27mm)
    Na razie podłączony bez oporników obniżających prąd (z akumulatora)-testowałem na 3V.
    Schemat zapożyczony z forum GS500:
    2. Wy¶wietlacz GS 500.jpg
    diody prostownicze mają być odwrotnie!!!
    Ostatnio edytowane przez orzelekNGI ; 10 marca 2014 o 07:22

  3. #23
    Junior Member Avatar Pepe
    Dołączył
    paź 2013
    Postów
    45
    Motocykl
    Yamaha XT660Z '09
    Skąd
    Warszawa

    Domyślnie Wyświetlacz, info jaki bieg aktualnie

    Ponawiam post Czy ktoś, montował u siebie w xt660z taki wskaźnik na którym , biegu aktualnie się jedzie ponieważ jako początkujący moturzystą mam czasem problem i wachluje tą nogą w górę i w dół . Jakaś podpowiedz jaki najlepiej oczywiście nie za 400 zł i czy jest to jakieś trudne do montażu .

    Pozdr

  4. #24
    Senior Member Avatar AdamB
    Dołączył
    mar 2012
    Postów
    519
    Motocykl
    KTM LC4 640 ADV
    Skąd
    Skierniewice

    Domyślnie

    a po co Wam to potrzebne?

  5. #25
    Nie wylewa za kołnierz Avatar marcinjunak
    Dołączył
    sty 2010
    Postów
    5,757
    Motocykl
    KTM 790 ADV, I dream about... little more orange power :)
    Skąd
    Dęblin-Wawa
    GG
    GG: 2320727

    Domyślnie

    Cytat Napisał AdamB Zobacz post
    a po co Wam to potrzebne?
    No dokładnie,
    masz obrotomierz przecież, ma nie schodzić poniżej 4 tys obr/min i po problemie.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz Hidden Content
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy Hidden Content
    Hidden Content

  6. #26
    Senior Member Avatar orzelekNGI
    Dołączył
    gru 2013
    Postów
    421
    Motocykl
    VARADERO 1000
    Skąd
    Giżycko

    Domyślnie

    ja zawsze w hondzie 7-mki szukałem więc i w teresie będę szukał 6-tki.

  7. #27
    Senior Member Avatar Bigmike
    Dołączył
    mar 2013
    Postów
    263
    Motocykl
    ST XTZ 750 a jest KTM 990 ADV.
    Skąd
    Łask
    GG
    GG: 9685354

    Domyślnie

    hehehehehe...miłego dnia zycze...pozdro od Bigmike-a. Junak, AdamB...nic dodać nic ująć....pozdrowionka

  8. #28
    Senior Member
    Dołączył
    lip 2010
    Postów
    727
    Motocykl
    LC8 ADV (była xtz i xrv)jest shl i pizdzik aprilia
    Skąd
    Koszalin
    GG
    GG: 1723105

    Domyślnie

    a ja w kacie nie szukam 7-ki to by było zabójstwo... w afrze stale wbijałem 6 tylko nigdy nie chciała wejsć...

  9. #29
    Guru Member Avatar Lis
    Dołączył
    wrz 2017
    Postów
    1,012
    Motocykl
    FJ1100-47F'85 -------------------------- XTZ750-3LD'93
    Skąd
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Cytat Napisał karoproc Zobacz post
    IMG_8413.jpg

    Witam wszystkich, to jest czujnik z TDM 850 4tx można by go wykorzystać w xtz 750
    Mam pytanie, jak działa czujnik TDM jeśli ma tylko 3 kable?
    Z ww. przeróbek wynika, że montowane było 5+1 pinów i tyle samo kabli...

  10. #30
    Guru Member Avatar Lis
    Dołączył
    wrz 2017
    Postów
    1,012
    Motocykl
    FJ1100-47F'85 -------------------------- XTZ750-3LD'93
    Skąd
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Ok, doczytałem. Czujnik 4TX "pokazuje" N, 2 i 3 czego wymaga moduł TCI.

  11. #31
    Guru Member Avatar Lis
    Dołączył
    wrz 2017
    Postów
    1,012
    Motocykl
    FJ1100-47F'85 -------------------------- XTZ750-3LD'93
    Skąd
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Jakby co, to mam taki czujnik na sprzedaż: http://www.xtzclub.pl/threads/15264-...404#post189404
    Wystarczy "dołożyć" dwa kable lub wymienić cały przewód na pięciożyłowy...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •