Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • Kupię - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

Dorabiana klapka bagażnika.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Dorabiana klapka bagażnika.

Witam czy ktoś chciałby kupić dorabianą klapkę bagażnika? 20zł. plus koszty przesyłki.
    1346839620571.jpg
    1346854235599.jpg
    Nie ma zamknięcia trzeba sobie dorobić zamek (w Castoramie za 12 do 20 zł)
    Mogę również zamontować zamek ale cena będzie większa o kilkanaście złotych.

Z jakiego jest materiału? Gdyby była alu to biorę

Komentarz

Nie wiem jak się ta płyta nazywa ale wygląda to tak:
      Z zewnątrz dwie blachy aluminiowe a wewnątrz polipropylen zgrzewane na gorąco strona zewnętrzna jest malowana proszkowo lakierem lekko metalizowanym w kolorze aluminium lub szarym (trochę ciemniejszy) Uchwyty robię z bakelitu przyklejane na kleju CX-80 auto weld. Zamka nie wstawiam bo może ktoś chce sobie oryginalny założyć a i te meblowe są przeróżne, zostawiam wybór przyszłemu właścicielowi.

DSC00256.jpgDSC00260.jpg.

Mniej więcej tak to wygląda, zdjęcia są nie stety tylko telefonem robione ale coś widać.

Komentarz

ja dostałem i jestem miło zaskoczony , zrobione super , bardzo ładnie wycięte i spasowane cena śmieszna jeszcze raz dziękuje

Komentarz

czy klapka bez zamka bedzie sie trzymać czy sie ją zgubi w czasie jazdy?

Komentarz

Bez zamka nie będzie się trzymać. Pierwszy podmuch wiatru ją porwie.
            Założenie zamka to tylko kwestia kupienia np.

lub w castoramie za 12zł
            DSC00294.jpg
            i wywiercenia otworu w odpowiednim miejscu.

Komentarz

Ja byl bym zainteresowany

Komentarz

a byłbyś w stanie ogarnąć temat płyty stelaża centralnego do 660-siątki ?

Komentarz

Hejka, zamawiam jedną poszedł PW do ciebie.
                  Dzisiaj moja oryginal super ekstra klapka rozstała się z motocyklem w bliżej nie znanej okolicy tzn, znanej ale mimo dwukrotnego pokonania tej samej trasy z prędkością patrolową w poszukiwaniu onej, niestety muszę stwierdzić z przykrością klapka zaginęła w akcji. Cóż było jej to widocznie pisane bo dzisiaj był to drugi raz, za pierwszym cofnąłem się z 5 km i znalazłem ją razem z narzędziami za drugim udało jej sie skutecznie.

Komentarz

Robert mi też chciała spier... wysuneła sie z pod 30 kg worka na biebrzy i się połamała a jeśli chodzi o klapkę to pierwsza klasa

Komentarz

No to git, bo ta dziura w zadupku mnie strasznie razi, od dawna miałem przeczucie że ją prędzej czy później zgubię. Jak to mawiali starożytni Czechosłowacy "To se ne wrati"

Komentarz

Jan25 i robkri da się jeszcze zorganizować ale na więcej nie mam materiału jak coś się jeszcze urodzi to dam znać.

roLLback z tej płyty raczej nie dorobi płyty stelaża. Płytka ta jest sztywna mocna jeżeli jej konstrukcja nie jest naruszona ale wiercąc otwór i mocując do niej bagaż który by podskakiwał szarpał to pewnie nie wytrzymałaby, śruba po prostu powiększyła by sobie otwór.

Ale dlaczego to pokrywy wypadają moja oryginalna jest trochę poturbowana przez poprzedniego właściciela, próbował w niej coś wiercić (dlatego przyszło mi do głowy dorabianie) ale trzyma się dość twardo czy to jakieś pęknięcia mocowań to powodują czy coś innego??

Komentarz

coś mi się wydaję że przy odpowiednich warunkach ten rygielek od zamka się nie trzyma w swoim miejscu i wtedy się wysuwa

Komentarz

Zamieszczone przez despetnik1 Zobacz posta
                            roLLback z tej płyty raczej nie dorobi płyty stelaża. Płytka ta jest sztywna mocna jeżeli jej konstrukcja nie jest naruszona ale wiercąc otwór i mocując do niej bagaż który by podskakiwał szarpał to pewnie nie wytrzymałaby, śruba po prostu powiększyła by sobie otwór.
                            sądzisz , że była by gorsza niż oryginalna plastikowa ?

Komentarz

Nie wiem jaka jest oryginalna ale ja chciałem dorobić z tej płyty kufer centralny (nadal go robię już parę lat, prace utknęły wraz z narodzinami dziecka) przykręcając go do płyty myślę o wzmocnieniu dna jakąś jeszcze blachą z chromoniklu od środka, gdzieś na stanie u siebie taką 2mm mam.

Komentarz

Pracuję...
                              X