Z racji, że plany wyjazdu do Norwegi spaliły na panewce w tym roku, postanowiłem wybrać się w trasę mniej obciążającą domowy budżet. Postanowiłem wybrać się w południową część Polski. Wspomagając się dwoma przewodnikami i w małym stopniu Googlami, naniosłem na mapę najciekawsze punkty do zwiedzenia i poprowadziłem tak trasę, aby zobaczyć jak najwięcej z nich. Trasa będzie również wiodła przez Słowację. Wygląda to mniej więcej tak :

Wyszło niewiele, bo prawie 1500 km... licząc oczywiście, że po drodze nie zgubię trasy
Po drodze planuję robić postoje na zwiedzanie kilku interesujących miejsc, jak np. :
Pustynia Błędowska

Zamek w Ogrodzieńcu

Zamek Krzyżtopór

Schron kolejowy w Stępinie

Wieś Kapiszowa, tamtejsze muzeum i czołgi w polu

Szczyrbskie Jezioro

Liptowska Mara

Morskie Oko ( przydałoby się w końcu zobaczyć ... )

Zamek w Niedzicy

Zamek Moszna ( tak, Moszna )

i inne. Sporo zamków wyszło, ale takie klimaty mi odpowiadają
Wyjazd planowany na 23-07-2013, liczę, że tydzień starczy, przydałoby się więcej czasu na zwiedzanie i wypoczynek, ale chociaż będzie co wspominać.
Rady bardziej doświadczonych riderów mile widziane, jak dotąd będzie to najdłuższa trasa jaką Teresa będzie miała do pokonania. W końcu trzeba ją zacząć używać zgodnie z przeznaczeniem
A może jest ktoś chętny do podłączenia się na trasie ?

Wyszło niewiele, bo prawie 1500 km... licząc oczywiście, że po drodze nie zgubię trasy

Pustynia Błędowska

Zamek w Ogrodzieńcu

Zamek Krzyżtopór

Schron kolejowy w Stępinie

Wieś Kapiszowa, tamtejsze muzeum i czołgi w polu

Szczyrbskie Jezioro

Liptowska Mara

Morskie Oko ( przydałoby się w końcu zobaczyć ... )

Zamek w Niedzicy

Zamek Moszna ( tak, Moszna )

i inne. Sporo zamków wyszło, ale takie klimaty mi odpowiadają

Wyjazd planowany na 23-07-2013, liczę, że tydzień starczy, przydałoby się więcej czasu na zwiedzanie i wypoczynek, ale chociaż będzie co wspominać.
Rady bardziej doświadczonych riderów mile widziane, jak dotąd będzie to najdłuższa trasa jaką Teresa będzie miała do pokonania. W końcu trzeba ją zacząć używać zgodnie z przeznaczeniem

A może jest ktoś chętny do podłączenia się na trasie ?
Komentarz