Zamieszczone przez Roberto74
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie opony są najlepsze do XT i XTZ? Opinie, oceny, zestawienia....
Zwiń
X
-
Ja używam Heidenau K-60 cena OK i fajnie się sprawują ( jedyny minus, że tył po około 7 tys zjechany o 50 % - przód ze 25 30 % )
ps. jak wybierałem opony to poświęciłem wiele czasu na opinie, zalety - wady i większość użytkowników opisywała, że Heidenau są lepsze od Mitasów. Pamiętajmy, że porównujemy opony za 300 zł więc nie oczekujmy od nich za wiele
pzdr. Mirek_Ostatnio edytowany przez Mirek_Slupsk; 35.
Komentarz
-
No te Heidenauki mi się podobają właśnie ;] Ja aktualnie latam na Shinko E705 i mógę porównać je do Mitasa E-08. Shinko o wiele lepsze od Mitasków. Na mokrym zachowuje się super. Nie zrywa przyczepności tak łatwo jak robił to Mitas. Jedyna wada to, że bardzo szybko schodzą. 30% opony tylnej poszło po jakiś 4tys km.
Teraz planuję założyć przód TKC80 albo Karoo a tył Mitas E-09 DAKAR. Chociaż jeszcze nie oglądałem cen, a te Heidenauki mi się bardzo podobają i muszę się nad nimi zastanowić.BYŁA I POZOSTANIE NA ZAWSZE W MEJ PAMIĘCI
YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE 89' CHESTERFIELD
Ja tu tylko sprzątam
Komentarz
-
Na Heidenau K-60 przodu i z tyłu w XT zrobiłem jak na razie 9 tys i złego o nich powiedzieć nie mogę.
Jeśli chcecie porównania z niemiecka precyzja to można je znaleźć tu:
http://www.andreeweb.de/Motorrader/R...dy_reifen.html
A dla nie władających tu:
http://translate.google.com/translat...F8&sl=de&tl=pl
Komentarz
-
blyshkrik
-
Zamieszczone przez Rudolf000 Zobacz postaprzód E-08 203zł
tył E-09 260zł
za ile sa tkc80? bo ja znalazłem grubo pow 300zł
Co do E08 to ciężko toto jako oponę enduro traktować, nie trzyma toto nigdzie, a na mokrym już masakra. Takie drewno udające gumę...
E09 też się ślizga na mokrym, ale to kostka, i jeszcze w takim przedziale cenowym, że na prawdę ciężko czegoś więcej wymagać - jest ok. W terenie bez porównania lepsze od K-60.
Zamieszczone przez lukasz_vip Zobacz postatył Mitas E-09 DAKAR
pzdr, Adamsigpic
Komentarz
-
Miałem Touranca na przodzie w swoim chopperze - o jeden rozmiar za szerokąProwadzenie na suchym ok., ale na mokrym czasami miałem wrażenie że "nie wyda" i lekko bałem się na niej dzidować po deszczu.
Sava - całkowicie nieznana w PL.
Jeśli ostały się one po poprzednim użytkowniku, to sprawdz datę produkcji. Jeśli są starsze niz pięć lat - pomyśl nad kupnem nowych, bo te stare nie trzymają odpowiednich właściwości.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postasprawdz datę produkcji
Data produkcji Sava 2007 a Metz 2006, bieżnik około 5mm więc myślę że ten sezon spróbuje na nich.
Czy ktoś jeszcze miał do czynienia z takimi oponami?sigpic
Komentarz
Komentarz