Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Kłopot z rozruchem

  1. #1
    Member Avatar kalosh
    Dołączył
    maj 2013
    Postów
    139
    Motocykl
    Super Tereska
    Skąd
    Łódź

    Domyślnie Kłopot z rozruchem

    Cześć.
    Jak motór postoi trochę (3 dni) to mam wrażenie, że rozrusznik ma kłopot z ruszeniem silnikiem. Akumulator jest nowy (podłączałem nawet samochodowy). Po wciśnięciu guzika startera, słychać próbę ruszenia silnika, później światła przygasają (nie słychać pstrykania przekaźnika jak przy słabym aku; cały czas daje prąd na rozruch), słychać jak się gotuje kwas w aku. Powciskam tak parę razy (trzymająć bardzo krótko wziśnięty guzik) i w końcu rozrusznik ruszy silnik i już wszystko do końca dnia śmiga.
    Jakieś pomysły?
    Pozdrawiam, Dawid.

  2. #2
    Nie wylewa za kołnierz Avatar marcinjunak
    Dołączył
    sty 2010
    Postów
    5,543
    Motocykl
    KTM 950 ADV, I dream about... little more orange power :)
    Skąd
    Dęblin-Wawa
    GG
    GG: 2320727

    Domyślnie

    Dobrze sprawdź masę i przeczyść.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz Hidden Content
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy Hidden Content
    Hidden Content

  3. #3
    Senior Member Avatar Lis
    Dołączył
    wrz 2017
    Postów
    438
    Motocykl
    FJ1100-47F'85 -------------------------- XTZ750-3LD'93
    Skąd
    Ruda Śląska

    Domyślnie

    Jeśli miałby problemy z wysterowaniem startu rozrusznika (np. samoczynna praca rozrusznika, bez względu na wyłącznik na kierownicy, czy ustawienie stacyjki) to podejrzewałbym przekaźnik. Ale nie piszesz o takich problemach, więc pozostają przewody (połączenia) i sam rozrusznik, któremu pewnie przydałby się przegląd.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •