Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pokrętło od gaźników

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Pokrętło od gaźników

Do czego służy pokrętło pomiędzy gaźnikami(sięgając pod bak) czy reguluj dopływ paliwa czy powietrza?

Zapewne chodzi Ci o śrubę do regulacji jałowych obrotów. Ustawia wstępne uchylenie przepustnic.

pzdr, Adam
    sigpic

Komentarz

I reguluje się nią wolne obroty na dobrze rogrzanym silniku.
      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Nom, dokładnie jak wkręcasz to obroty jałowe będą rosły bo będziesz uchylał przepustnicę, a kiedy wykręcasz to będą maleć bo przepustnice będą się domykać.

Komentarz

tak przy okazji to jakie macie obroty na jałowym?Ja sobie ustawiłem na ok 900 i chodzi ładnie-nie dusi się, wszystko ok, Czarny mówi że to mało- no ale skoro nic się nie dzieje to po co zwiększać?

Komentarz

1100-1200 z tego co pamiętam.
            Jeśli będziesz miał zbyt niskie obroty możesz mieć problem z jazdą na 1dnce bez sprzęgła i gazu (moto może szarpać i gasnąć) oraz w niektórych przypadkach opóźnioną reakcję (przyduszenie) przy pełnym odwinięciu z obrotów jałowych (może w takie też sytuacji sobie kichnąć w gaźniki).
            Potestuj.

pzdr, Adam
            sigpic

Komentarz

900 to trochę mało. Ja miałem zawsze około 1000-1100 obr ustawione.
              BYŁA I POZOSTANIE NA ZAWSZE W MEJ PAMIĘCI
              YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE 89' CHESTERFIELD

Ja tu tylko sprzątam

Komentarz

Przy 900 obr zabijesz wał z panewkami.
                --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

będzie chodził jak HD

Komentarz

do fxrider:

Hej mam podobny problem, jak to co opisujesz. Tylko dodatkowo sprzęt nie trzyma obrotów z wrzuconym luzem. I tu pytanie, jakie inne defekty mogą powodować takie zachowanie. Obroty były teoretycznie ustawione jak trzeba. Mam aktualnie zdemontoweany gaźnik i wszelkie pomysły na zmiany ustawień będą mile widziane.

Komentarz

Jeśli moto jak w opisie (XT600Z0 to jest trochę inna sprawa niż przy 750, która ma 2 cylindry. Jeśli masz gaźnik dwugardzielowy sprawdź, czy nie masz wyrobionej ośki przepustnicy gaźnika podciśnieniowego (tego z membraną, prawy), ew. poszukaj informacji w innych tematach (sprawa była gęsto poruszana a propo xtz 660). Sprawdź czy nie masz też popękanych króćców ssących - generalnie obstawiałbym lewe powietrze.

pzdr, Adam
                      sigpic

Komentarz

Pracuję...
                      X