Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • Kupię - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

Czesci CARBON , KEVLAR - oslony wydechu, szyba, oslony setow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Czesci CARBON , KEVLAR - oslony wydechu, szyba, oslony setow

Do sprzedania

Duża osłona wydechu dla forumowiczow w cenie 499zl

FOTO - http://allegro.pl/oslona-wydechu-yam...458555414.html

YAMAHA Super Tenere

Osłona wykonana w całości z włókna węglowego - CARBONU

Waga osłony ok. 200g

Osłona pasuje na fabryczne mocowania wystarczy zdjąć oryginalną i założyć carbonowa

Osłona zabezpieczona przed promieniami UV (słońcem)
    - nie zabezpieczone wyroby żółkną pod wpływem słońca
    na życzenie możemy nie lakierować osłony, wtedy cena będzie niższa

( mała - "kolanko" - jest dostępna dla forumowiczow w cenie 249zl,)

mam jeszcze formy na szybe, oslony setow i pracuje wlasnie nad handbarami

do wyboru są dwa wzory tkaniny carbonowej:

skośna - twill
    oraz
    płótno - plain

Na zamówienie możemy wykonac dowolny element z:
    włókna węglowego - carbonu
    kevlaru - aramidu
    z tkanin mieszanych np. kevlarowo-carbonowych
    włókna szklanego

Potrzebujesz fakture VAT - nie ma problemu - jesteśmy normalnie działającą firmą

Jeśli masz uwagi, propozycje proszę o kontakt mailowy
    carbon4all@o2.pl

no to już widzę że Erwin pewnie zapyta o osłony baku do lc4 adv
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

Dokładnie!
      Podejmiecie temat? Interesują mnie osłony zbiornika do KTM 640 ADV.
      407670_357420574285040_119698348057265_1466275_1726573634_n.jpg bldg001.jpg
      Myślę, że z 5-ciu chętnych by było, więc zamówienie prawie "zbiorowe".
      hominis est errare, insipientis in errore perseverare
      Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC

Komentarz

Zamieszczone przez erwinw Zobacz posta
        Dokładnie!
        Podejmiecie temat? Interesują mnie osłony zbiornika do KTM 640 ADV.
        [ATTACH=CONFIG]11297[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]11298[/ATTACH]
        Myślę, że z 5-ciu chętnych by było, więc zamówienie prawie "zbiorowe".
        Jest w stanie ktos dostarczyc / wyslac mi takie na wzor ? Oczywiscie pozostana w stanie nienaruszonym - potrzebuje tylko zdjac forme

Komentarz

Myślę, że prędzej by się zbiornik znalazł na wzór, nawet swój mógłbym podesłać. A jaka orientacyjnie byłaby cena? Myślę, że ok.5-7 osób by było chętnych (robiliśmy listę chętnych na forum adv, ale producent okazał się nie słowny, cena ich oscylowała w okolicach 270zł)
          Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC

Komentarz

Myślę, że prędzej by się zbiornik znalazł na wzór, nawet swój mógłbym podesłać. A jaka orientacyjnie byłaby cena? Myślę, że ok.5-7 osób by było chętnych (robiliśmy listę chętnych na forum adv, ale producent okazał się nie słowny, cena ich oscylowała w okolicach 270zł)
            1. To ma byc nakladka , przyklejona na bak czy na owiewke ? czy niezalezny element ?
            2. Jakie sa orientacyjne wymiary ?
            3. Ta duza widze mniej wiecej gdzie idzie a ta druga mniejsza z ktorej jest strony ?
            Ostatnio edytowany przez carbon4all; 2820.

Komentarz

1-to jest nakładka przyklejona do zbiornika, ma za zadanie chronić zbiornik podczas gleby w terenie od rysowania lakieru, a na asfalcie od przetarcia zbiornika.
              2-wymiary podam jutro, wieczorem będę w garażu
              3-ta mniejsza jest z drugiej strony zbiornika (zbiornik nie jest symetryczny w lc4)

"Materiał docelowo hybryda (carbon/kevlar) - pierwsza warstwa to Carbon - nie każdy lubi mozaikę "
              u przedniego, niedoszłego producenta miało to być coś takiego.

http://advrider.pl/viewtopic.php?f=5&t=10205 to jest link do tematu na forum adv. Myślę, że gdybyś tam dał info o tych osłonach to miałbyś ogólny pogląd ilu by było potencjalnych chętnych, a może nawet ktoś z wrocka by się trafił i mógłbyś sobie obejrzeć na żywo ten zbiornik.
              Ostatnio edytowany przez erwinw; 32.

Komentarz

1-to jest nakładka przyklejona do zbiornika, ma za zadanie chronić zbiornik podczas gleby w terenie od rysowania lakieru, a na asfalcie od przetarcia zbiornika.
                2-wymiary podam jutro, wieczorem będę w garażu
                3-ta mniejsza jest z drugiej strony zbiornika (zbiornik nie jest symetryczny w lc4)

u przedniego, niedoszłego producenta miało to być coś takiego.

http://advrider.pl/viewtopic.php?f=5&t=10205 to jest link do tematu na forum adv. Myślę, że gdybyś tam dał info o tych osłonach to miałbyś ogólny pogląd ilu by było potencjalnych chętnych, a może nawet ktoś z wrocka by się trafił i mógłbyś sobie obejrzeć na żywo ten zbiornik.
                Z tego co moge wywnioskowac ze zdjec motoru powinno sie udac w granicach 300zl za komplet 2 oslon L+P pod warunkiem ze bedzie powyzej 5 zamawiajacych - koszt zrobienia podwojnych form musi sie jakos rozlozyc

Ale zeby moc zrobic oslony w tej cenie musialbym dostac bak jako model lub oslony zeby z nich zdjac forme
                Oczywiscie stan pozostanie bez zmian i czas na jaki to potrzebuje to oslony 1-2dni lub bak 3-4 dni

Druga kwestia to na tamtym forum nic nie jest napisane o zabezpieczeniu oslon przed UV wiec podejzewam, ze gosc robil oslony a lakier kazdy sam sobie nakladal

Komentarz

Zbieram w takim razie chętnych. Jeżeli nikt z okolic Wrocławia się nie trafi chętny na udostępnienie zbiornika na wzór, to wyślę swój, ale to dopiero będę mógł zrobić w sierpniu po powrocie z urlopu.

Komentarz

Zbieram w takim razie chętnych. Jeżeli nikt z okolic Wrocławia się nie trafi chętny na udostępnienie zbiornika na wzór, to wyślę swój, ale to dopiero będę mógł zrobić w sierpniu po powrocie z urlopu.
                    A napisz prosze w jakich rocznikach ten bak lata , moze uda mi sie cos prywtnie zalatwic tylko musze dokladnie wiedziec jaki to model zeby nie wtopic

Komentarz

od 1998 do 2004r. Potem była jakaś zmiana, zmniejszyli pojemność do 24L
                      KTM LC4 640 Adventure

Komentarz

Myślę, że ta zmiana pojemności to głównie w katalogu miała miejsce. Różnią się korkiem wlewu (późniejszy model jest na kluczyk, korek jak w zwykłym LC4), ale IMO kształt baku się nie zmienił. Zresztą ten z okolic '98 też się różni korkiem od późniejszych.
                        sigpic

Komentarz

Mam jeszcze taki komplecik do tenerki jakby ktos chcial podobny to dawac znac :mrgreen:
                          W zestawie jest

NOWE CENY

Osłona wydechu duza - 350zl
                          Osłona wydechu mala (kolanko) - 250zl
                          Szyba - 400zl
                          osłony setow - komplecik 2 sztuki L+P - 200zł

teraz jeszcze pracuje nad hanbarami, probne wyszly kozackie z carbonu ale musze jeszcze szczegoly dopracowac

100% carbon :-)

na razie mam tylko zdjecia na sucho czekam az wszystko wroci z lakieru ale jak zaloze to zapodam fotki w calej okazalosci.

komplecik przygotowany do lakieru

i oslony wydechu juz po lakierze
                          Ostatnio edytowany przez carbon4all; 2820.

Komentarz

Te handbary to kopia oryginalow?
                            Take care of your Tenere she will take care of you

http://tablica.pl/oferta/yamaha-xtz-...5-ID1LXXh.html

Komentarz

Zamieszczone przez esi Zobacz posta
                              Te handbary to kopia oryginalow?
                              Tak , ale mozna skopiowac kazde inne :-)

Komentarz

Pracuję...
                              X