W osobnym temacie- dział moje moto- jest wyjaśnienie odnośnie ramy. Dokumenty na ramę są na 96rok, więc tak jakby został odtworzony stan fabryczny. Niewiadomo dlaczego ktoś zamontował graty ze starszego modelu, ale to nie było akurat u nas.
Ogłoszenie
Zwiń
Zasady obowiązujące w Giełdzie
W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".
ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
EDIT rootolf:
UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.
Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".
ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
- Sprzedam - 10
- Inne moto - 25
- Kupię - 5
- Oddam - 1
EDIT rootolf:
UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.
Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less
Porównywanie motocykli z allegro, analiza ofert przed zakupem itp.
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
-
Witam Koleżanki i Kolegów
Wyjaśnienie co do mojego motocykla znajduje się w dziale w którym przedstawiłem moją tenerkę. Wszystkim Forumowiczom XTZCLUBU. Nigdy nie pisałem że miałem xtz 660 rocznik 1991 Kolego Rootolf. Dla małego sprostowania starsze owiewki były montowane seryjnie w rocznikach 1991-1994 do końca pierwszej połowy roku.Od drugiej połowy 1994 do 1999 produkowano xtz 660 z podwójnymi lampami przednimi. Od samego początku rama mojego moto miała nabity rocznik 1996 i tak było i jest we wszystkich dokumentach, które posiadam. Co do przebiegu mojego motocykla to robię rocznie ok. 1 000 – 1500 km maksymalnie . Prozaicznie nie mam na jazdę zbyt dużo czasu , ale bardzo lubię w nim wprowadzać jakieś ulepszenia. Silnik w moim moto zaraz po zakupie czyli jakieś 5 lat i ok. 6000 - 7000 km temu przeszedł gruntowny przegląd ( wymiana pierścieni , łańcuszka rozrządu , czyszczenie gniazd zaworowych z nagaru itp. Itd. Nie wiem czy jest on ze starszego czy nowszego modelu i nie ma to żadnego znaczenia) Dla nie zorientowanych silniki z obu modeli są TAKIE SAME! Nie zmienia się czegoś, co nie wymaga zmiany i pracuje bez zarzutu! Przedniego zawieszenia nie wymieniałem gdyż wcześniej dostosowałem je do moich potrzeb.( zawieszenie obie tenerki mają również takie same , ramy również obie tenerki mają takie same!!!!!) Pompka hamulca przedniego jest praktycznie nowa i nie pisałem o tym – nie uważałem tego za istotne. Wszystkie zmiany wprowadzałem dla siebie i pod siebie. Żeby doprowadzić moto do właściwego stanu kupiłem LEGALNIE 2gą xtz 660 również w BARDZO DOBRYM STANIE, którą rozebrałem na części i Wszystko zrobiłem tak jak powinno być w moim motocyklu od początku , a przy okazji dowiedzaiłem się wielu ciekawostek o obu modelach tenerki ).Pozostałe graty z tego moto są dostępne w dziale sprzedam!( cząść z nich jeździ w Waszych motocyklach) Co do decyzji o sprzedaży mojej tenerki podjąłem ją 3 godziny przed wystawieniem jej na Allegro , z przyczyn tylko i wyłącznie PRYWATNYCH i nie dotyczących stanu technicznego mojego sprzętu. Co do braku informacji na Forum xtzclubu o wystawieniu mojej tenerki na Allegro. Nie zdążyłem tego zrobić . Podziękowania dla Bartasa który mając do mnie pytanko po prostu zadzwonił i je zadał!
Jeśli jeszcze macie jakieś pytania to dzwońcie lub piszcie bezpośrednio do mnie!
Pozdrawiam
GrzegorzOstatnio edytowany przez strzykawa; 56.
Komentarz
-
Wywołany się odezwę.
Swoje zdanie napisałem na podstawie zdjęć, na których masz owiewki z 91 roku.
Nie poinformowałeś w ogłoszeniu o przekładkach, więc nie wiedziałem, że było coś kombinowane.
Stąd wyliczyłem przebieg rzędu 340 km miesięcznie.
A tak przy okazji zapytam: licznik z której budy zostawiłeś w moto? Bo z Twojej historii wynika, że jest to już trzeci licznik w tym moto.
Tak w ogóle to nie mój cyrk, nie moje małpy, ale irytuje mnie jak ktoś w ogłoszeniu nie wspomina nawet jaka jest historia motocykla.
A to czy będziesz coś wspominał o tym jeśli ktoś się zdecyduje na kupno, czy przemilczysz, pozostawiam Tobie i Twojemu sumieniu.
Amen"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Witam Panowie.
Chciałbym was prosić o pomoc w ocenie tej ST. Mam do niej kawał drogi,i chciałbym poznać najpierw wasze opinie na jej temat.http://moto.allegro.pl/yamaha-xtz-75...259091543.html Nie znam się kompletnie i będę wdzięczny za pomoc.
Komentarz
-
Napisz do kolegi bocian on ją oglądał przed przyjazdem do mnie po tereskę , on też jest z poznania. przeczytaj sobie poradnik kupującego który napisal bartas i będziesz miał choć zielone pojęcie o kupowaniu dużej pani.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez Lobo Zobacz postaWiesz co Bocian ma w opisie że jest z okolic Bydgoszczy a nie z Poznania więc to chyba nie o niego chodzi
Komentarz
Komentarz