o witam kolegę z mojego miasta
Ogłoszenie
Zwiń
Zasady obowiązujące w Giełdzie
W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".
ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
EDIT rootolf:
UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.
Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".
ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
- Sprzedam - 10
- Inne moto - 25
- Kupię - 5
- Oddam - 1
EDIT rootolf:
UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.
Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less
Porównywanie motocykli z allegro, analiza ofert przed zakupem itp.
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez arthur Zobacz postaW ogłoszeniu jest napisane 95 rocznik. A malowanie, prawy przełącznik na kierownicy (zapłon) i montaż podnóżków pasażera nie sugerują 90 rocznika????? Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę......tylko silnych los obdarza hojnie...
Komentarz
-
Zamieszczone przez dux Zobacz postaWitaj!
- - - Zaktualizowano - - -
Ciężko kupić zadbaną ST , chyba najlepiej sprowadzić za granicy tam przynajmniej na oko wyglądają dużo lepiej. Jest ktoś na forum kto sprowadzał ST?
pozdr
DBsigpic
Komentarz
-
Kilka sztuk to nie. Mam jedną zarejestrowaną, którą kupiłem w lipcu oraz niezarejestrowaną, dopiero co przyprowadzoną.
91 oraz 92 rok, obie po regulacjach zaworów. Pełna dokumentacja zdjęciowa z regulacji. Na regulację zaworów mogę dać pisemną gwarancję, że jest to zrobione dobrze. Obie ST chodzą wzorowo, ładowanie sprawne. Droższa po pełnym serwisie, wymianach. W drugiej kilka rzeczy do zmiany. Cena 7000 do oddania oraz 5500.
http://allegro.pl/xtz-750-super-tenere-i3123541841.htmlOstatnio edytowany przez Bartas; 5.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Zamieszczone przez giani xtz Zobacz postaChyba chciałeś napisać, że wskazuje na 90'. Tym bardziej malowanie.
Komentarz
-
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bartas Zobacz posta
O ile przedni błotnik jako tako jeszcze to tył ma dupę z dupy. Wiec wizualne ulepek z nędznym efektem.
Żeby nie było, podoba mi się rura z nierdzewki
ps
Te nalepki to rodzimy polski wkład?Ostatnio edytowany przez Krzsiek; 62.
Komentarz
-
Wiele Tener ma takie dziury w niemcowni. A błotniki to kwestia gustu, mi akurat one się podobają (oryginały też mam). Są gusta i guściki, silnikowo Tenera w pełni sprawna, głowica nie jest wypalona, po regulacji. Zobaczymy która z moich ST się sprzeda. Jeżeli ta w oryginalnym malowaniu, to czarna zostanie.sigpic
Komentarz
-
raporcik z oględzin: http://otomoto.pl/yamaha-xtz-super-tenere-M3539851.html
Właściciel - konkretny,rzeczowy, wie o co kaman i twardy motonita z żużlowymi korzeniami
Moto - przebieg ok 60K, sprowadzone od makaroniarzy przez "speca" w PL i odkupione przez obecnego właściciela. Nowe tarcze przód, regenerowana tył, klocki prawie nowe, przewody oplot przód, akcesoryjny regler, światła na 2xH4 na przekaźnikach, gniazdo zapalniczki, akcesoryjna wysoka szyba z mocnym "wyciągiem" ku górze, kufer Avina średni z ori stelażem.
Zrobione: zawory na git, insytalka elektro z owymi przekaźnikami, bezpiecznikami itepe, zawiecha przód generalka na nowym oleju, ślizgach, uszczelkach, łańcuszek nierządu jakieś 2K temu wymieniany, gaźniki nowe (?) i po synchro, wymieniony regler na jakiś konkretny akcesoryjny. termostat od TICO (!), lampy z dedykowanymi H4, łozyska kół przód i tył, zwiechy też
Dodatki: gaźniki ori (do roboty), przednia część czachy zamiennik, kompletny napęd nowy, ori termostat, przekaźnik, ori lampa na bańkach 35W, 2 szyby jedna ori, 2ga akceso wyszczerbiona, drugi tłumik, ori tarcze przód (krzywe), flaszka oleju na dolewki, trochę pomniejszych gratów.
Wrażęnia - moto w dobrej kondycji mechanicznej, lecz zaniedbane. rama prosta bez pęknięć, mocne ślady od oleju na silniku (cieknie?nieumiejętnie lane do zbiornika?), wyłażące stare uszczelki tu i tam, upaprane rolki łańcucha, sam silnik z odłążącą farbą i śladami lewostronnej glebyu raczej większej niż parkingówka, pokrywa zaworów klejona na poxipol od przodu, 1 rura kolektorów wydechowych mocno wgnieciona, tłumik od koła mocno skorodowany, czacha jak i reszta plastików w kondycji 4/6 więc da się jeździć ale szału nie ma. Brak zamka klapki schowka w zadupku, stacyjka wyciapana, brak kilku śrubek tu i tam, handbary ori Yamaha, chwyty kierownicy ori w nadwyraz dobrym stanie (przebieg ori????) wytarte podnóżki kierowcy do kości, kanapa w bardzo dobrym stanie (??) opony 50/50 asfalt/szuter i raczej miękkie więc pojeżdżą jeszcze. Felgi poobdzierane ale proste, przednia widać świeże odważniki, tył bez ingerencji, aku mokry, ale bez ingerencji i na zimnym odpalił od strzała, prawie od razu na oba gary, nie kopci na czarno ani biało, płyn chłodniczy czysty, olej do wymiany.
Podsumowanie - za 5.500 do wzięcia, do dopieszczenia wizualnego i nieco technicznego, połatać mocowania plastików, poczyścić tu i tam i latać Ja mam mieszane uczucia, nie wiem, nie znam się na tym moto, powyżej opis tego co czułem i co widziałem. Jakieś sugestie?
Komentarz
-
Jak za taką kasą to moim zdaniem się opłaca, dołożyć za 2 tys i wiadomo co się ma ale ja bym nie kupiłBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Boi Junak to tylko KTMa by kupił
- - - Zaktualizowano - - -
Termnostat od Tico to nic dziwnego, pasuje i działa jak trzeba. Upaprane rolki łańcucha? Co masz na myśli? Ogólnie jak się smaruje, to powinny być upaprane od smarowidła Tłumik od strony koła w 99% rdzewieje, podobnie jak kolektory. Brak zamka- częsty przypadek, oryginalne zamknięcie lubi sobie wylecieć w siną dal. Dobrze, że nie zgubił tej klapki. Chwyty kierownicy w dobrym stanie? Nie do końca wiem co masz na myśli. W sumie, mocowanie kierownicy specjalnie nawet nie rdzewieje i nie złazi farba.sigpic
Komentarz
Komentarz