Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
WyjÄ…tek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • KupiÄ™ - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

KUPIĘ PILNIE SKRZYNIE BIEGÓW DO Xt660Z TENERE z 2011 Roku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

508-164-448

Siemanko jako , że mam taki sam motocykl czy moge zapytać jak to się stało może będę mógł czegoś uniknąć łączę się w bólu i Pozdrawiam Serdecznie

Komentarz

Jeśli uszkodzenie nie jest jakieś wielkie to wystarczy zmienić kilka kół na nowe i po kłopocie, wszystko kupisz w aso,
      cała skrzynia będzie droga bo będzie pochodziła z robitego prawie nowego moto które ktoś sprzedaje na części ale silnik będzie w całości. Poszukaj po ogłoszeniach bo widziałem kilka xt660x na części więc może akurat się coś trafi,
      pytanie tylko czy skrzynia jest w tych silnikach tak samo zestopniowana.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Przyczyna nie jest znana moto ma 16000 padło sprzęgło wałek zdawczy i oba tryby 2 i 3 biegu.
        Moto u mnie nie było jakoś specjalnie katowane, serwisowany na bieżąco i na czas.
        Koszt nowego wałka w ASO 880 tryby to jakieś 2000-2300 + części sprzęgła.
        Licze ze uda mi się kupić skrzynie za kilka stówek, za silnik kompletny chcą 2000

Komentarz

Mi się zdaje że poprzedni właściciel wykończył silnik jeżdżąc 50 km/h na piątce.

Jednak żółci ludzie nie znają umiaru,
          części skrzyni czyli koła zębate w aso ktm to 200-300 zł za sztukę
          no ale jak się chciało jeździć lamahą to płać i płacz, niestety.

Powodzenia w szukaniu części.
          Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
          No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
          sigpic

Komentarz

Nie ma reguły, do KTMa tez wiele maneli ma ceny z dupy, a i czekac trzeba nieraz kilka dni.... najlepiej nie jezdzic w ogóle wtedy jest tanio
            Ostatnio edytowany przez trocin; 48.
            Enduro nie klęka
            R 1100 GS '99 - limonka
            Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Junak jak padła dwójka i trójka to raczej nie od jeżdżenia na piątce chyba ? Według mnie to jakaś wada materiałowa lub zła obróbka tych trybów.
              Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
              Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

A nie tak, że padło sprzęgło(tudzież linka) i ktoś z wycieczki chciał dojechać bez, wbijając na siłę?

Komentarz

Kolega nic nie pisał o tym by śmigał bez sprzęgła więc raczej nie. Ale może sam się wypowie. Rozbierałem kiedyś silnik z starej XT gdzie wyłamał się ząb na trybie i podobnie bałaganu narobił ale tam było dobrze ponad 100 tys więc miało prawo ale tu ?
                  Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
                  Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Sprzęgło było praktycznie do końca, natomiast pojawiały się problemy z blokowaniem skrzyni. Właściwie drobne problemy z blokowaniem były od początku jak go kupiłem (6500 przebiegu). Powiedziano mi ze te skrzynie tak mają , nie są precyzyjne ale za to niezawodne
                    Podejrzewam ze sprzęgło padło na skutek awarii skrzyni a nie było jej przyczyna ....

Komentarz

PracujÄ™...
                    X