Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • Kupię - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

Reflektor H1 do dużej ST.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Reflektor H1 do dużej ST.

Witam,
    Kupie oryginalny reflektor na żarówkę H1 do dużej Tereski.
    Jeżeli ktoś przerabiał na dwie H4 to może mu zbywa H1 i gdzieś zalega na półce.
    Chętnie zanabędę drogą kupna.

Nie bardzo rozumiem. Nie ma jednego reflektora H1 w ST, są H4+H1, potrzebujesz stelaż, stelaż ze szkłem?
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Ujmę to tak - dorabiałem mocowanie do navi i jak ostatnia lama odłożyłem czachę z kpl reflektorów. Odłożyłem po paru przymiarkach delikatnie aby nie uszkodzić.
      Ale jak to bywa w ferworze walki kolejną przymiarkę chciałem szybko ..... poleciała ramka z reflektorami i szkło od H1 poszło w ..... siną dal.
      Cały reflektor z H1 można zdemontować przecież, więc chodzi mi właśnie o niego.
      H4 jest całe, szkło od H1 niestety nie.
      Znając życie samego szkła raczej nie kupię, dlatego poszukuję tego o czym piszę.
      Proszę nie szykanujcie, jeżeli się mylę w opisie tej lampy to mnie uświadomcie.
      Nie mam ochoty walić posta dla widzimisię, nie chce nabijać licznika dla idei i lansu - chciał bym kupić taki reflektor.

Komentarz

Spokojnie, nikt Cię nie szykanuje, jeżeli nie sprecyzujesz dokładnie o co chodzi, to ciężko jest pomóc, a o to przecież chodzi
        Samego reflektora nie wymienisz, jest on zgrzany z małym stelażem, moja rada jest taka, żebyś nie zawracał sobie tym głowy i nie bawił się ze starymi odbłyśnikami, tylko założył od razu Wesemy i światło lepsze i pewnie taniej, tym bardziej że masz lampy H4 +H1, więc obie są regulowane.
        Tutaj masz opis jak to zrobić:
        "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Temat już śledzę i coraz bardziej skłaniam się ku temu. Zobaczymy co wyjdzie.
          Dzięki.

Komentarz

Jednak jest możliwa wymiana 1 reflektora... ale zdecydowanie Rootolf ma rację - jeżeli już się bawić to w Wesemy bo nie ma szans na znalezienie ( ładnego-wydajnego z dobrym odbłyśnikiem) reflektorka ... najmłodszy będzie miał blisko 20 lat...

Komentarz

Rozebrałem go dziś na spokojnie, 2 śruby i 1 kulka i reflektor na wierzchu.
              Dziura w kształcie V, co sobie o tym przypomnę to mnie trafia, no tak ale w moim wieku to już pierdołowatość wychodzi.
              Zainteresowaliście mnie tymi naszymi wesem-ami, to chyba faktycznie najlepsza opcja.
              Tyle że pasuje zrobić kpl 2 szt, bo szkło gładkie i w pojedynkę będzie wyglądać co najmniej dziwnie.
              Dzięki za uświadomienie.

Komentarz

Pracuję...
              X