zanabyłem wczoraj crosy 2 nie mogę oprzeć sie pokusie stwierdzenia ,ze jakby na mnie szyte, no po prostu miód malina palce lizać , jutro małetesty ,pierwsze wrażenia jestem na tak ,teraz trzeba od nowa nauczyć się jazdzić ale jak juz ogre to czuje że będzie dobrze :-)
Ogłoszenie
Zwiń
Zasady obowiązujące w Giełdzie
W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".
ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
EDIT rootolf:
UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.
Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".
ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
- Sprzedam - 10
- Inne moto - 25
- Kupię - 5
- Oddam - 1
EDIT rootolf:
UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.
Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less
Buty cross/enduro rozmiar 43
Zwiń
X
-
Jak chcesz kupić używkę to faktycznie celuj w Crossfire. Może, a nuż uda CI się jak Erwinowi.
Ja jeszcze rozważałem GS12 bo też miałem okazję przetestować. Ale padło na Sidi.
To ogółem jest ciężki temat. Najlepiej by było, (wchodząc do sklepu) powiedzieć poproszę Sidi Crossfire i cześć. Ale to trochę boli.
Mnie bolało jak kupowałem buty narciarskie i powiedziałem, że to ostatni raz tyle kasy wydaję na buty. No jednak to nie był ostatni...
Najważniejsze jest to, że kulosy masz jedne. Można składać, skręcać, protezować. Ale nie o to chodzi.
A jak się nie wygłupiasz, to i tak warto o tym pomyśleć. Bo na moto (a szczególnie takim ciężkim) zawsze może się coś zdarzyć (zresztą zawsze może się "coś" zdarzyć).
- - - Zaktualizowano - - -
Aha. Wracając do tematu.
Raczej tutaj nie kupisz używanych, dobrych. Bo każdy jak kupi (nowe/używane) dobre buty, to już w nich jeździOstatnio edytowany przez giani; 102....tylko silnych los obdarza hojnie...
Komentarz
-
Trzeba obserwować ogłoszenia.
Ja Sidi Crossfire przymierzałem najpierw w sklepie, więc wiedziałem jaki rozmiar potrzebuję. W sumie nie szukałem na siłę nowych butów, ale jak wszedłem na jedno z forów motocyklowych i zobaczyłem Sidi w moim rozmiarze, kolorze jaki chciałem i do tego w bardzo atrakcyjnej cenie, to kupiłem. Okazało się, że odezwałem się do sprzedającego w ciągu 15min (?) od ukazania się ogłoszenia. Zaraz byli też inni chętni...
W porównaniu do moich poprzednich Alpinestars Tech 3 komfort użytkowania oraz trzymanie w kostce (innych parametrów bezpieczeństwa nie jestem w stanie ocenić) to niebo a ziemia na korzyść Sidi.
ps. Tech 3 kupiłem w cenie ok 700zł nowe. W związku z moimi doświadczeniami z w/w modelami butów kolejny zakup gdy nie będę miał kasy na nowe buty z wyższej półki to będzie polowanie na używki, zamiast niskobudżetowych zamienników. Tech 3 po 3 sezonach nadawały się na śmietnik, Sidi po 2 sezonach-niewielkie ślady użytkowania. Myślę, że nawet nowe Sidi cenowo w dłuższym rozrachunku wyszły by taniej lub porównywalnie do nowych Tech3.
Kask też mam z wyższej półki, także kupiony używany w atrakcyjnej cenie, mimo potencjalnego zagrożenia ze strony wszy od poprzedniego użytkownika
Podobnie motocykl-też używany ale z górnej półki, zamiast np. nowego Junaka ADV za 10tyś zł..., mimo, że poprzedni właściciele pierdzieli w kanapę
A teraz w temacie:
Na forum adv ktoś sprzedaje buty TCX Oxtrar Comp2, chce za nie 570zł z przesyłką, rozmiar 42/43. Nie znam modelu, nic o nich nie wiem. Po prostu widziałem ogłoszenie i skojarzyłem z tym tematem.Ostatnio edytowany przez erwinw; 32.hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC
Komentarz
-
Na pewno warto pojechać do sklepu i najpierw sobie po przymierzać. Różne modele.
Wtedy będziesz wiedział jaki na pewno rozmiar potrzebujesz.
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
http://olx.pl/oferta/buty-sidi-cross...tml#1863ab3d78 tylko że 44
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
- - - Zaktualizowano - - -
A tu masz SG12
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl...tylko silnych los obdarza hojnie...
Komentarz
-
Ale jest temat butów na forum, tam jest prawie wszystko: http://www.xtzclub.pl/threads/158-Ja...highlight=buty
W przedziale 400-600, Fox Comp5 to całkiem dobry wybór. Mam takie tylko w nowszym wzorze w wersji VORTEX jak na zdjęciu, różnią sie od tych z linku Czeczena tym że dolna część cholewy od kostki do podeszwy wykonane są z jednego kawałka skóry a więc mniej szwów które mogą puszczać wodę do środka, właśnie zaczynają u mnie szósty sezon i nadal po wyczyszczeniu wyglądają jak prawie nówki ( są jakieś otarcia i zadrapania) wody nie puszczają za jeśli nie wdepniesz po wyżej kostek. Zaletą jest niezbyt sztywna podeszwa więc można spokojnie w nich chodzić. Na koniec trzeciego sezonu sporo jeździłem w zimie i niskie temperatury spowodowały zesztywnienie pasków od klamer w wyniku czego trzy pękły, cały nowy kpl. czyli 8 szt. na dwa buty kosztował 108 zł ( nie umniejszając Sidi Crosfire bo to bardzo dobre buciory tam jeden pasek kosztuje 5 dyszek). Na ten sezon musiałem oddać je do szewca na podklejenie podeszwy w prawym bucie po wewnętrznej stronie odkleiła się na długości około 3-4 cm za co zapłaciłem całe 12 zł. Raz na początku sezonu je impregnuję a potem jak się ubłocą to tylko myjką ciśnieniową przy okazji mycia motocykla oblecę. Mają bardzo obszerną cholewę więc ochraniacze kolan razem z grubą łydą spokojnie się zmieszczą i wielką możliwość regulacji.
Fox-Comp-5-Vortex-s1.jpgOstatnio edytowany przez robkri; 269.
Komentarz
Komentarz