Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • Kupię - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

Xtz 750

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Xtz 750

Cześć, marzy mi się 750 w wersji z linku :

To ogłoszenie widzę trzeci raz, Pan odpisał że wszystko ok, przepalony wydech zmusza go do sprzedaży.
    Czy może zna ktoś bliżej sprawę tej sztuki?

mam bazę pod budowę,czas jakieś 2 miesiące i możesz mieć . Co do kosztów to wyjdzie podobnie .Moto z przebiegiem 74000, szeroka podwyższana kiera,grzane manetki,lampy H4,wymienione świece,filtry,gaźnik po czyszczeniu i regulacji , tarcze i klocki jeszcze pociągną,handbary z polisporta,silnik ,rama,zawieszenie w dobrej kondycji. Co do szczegółów możemy się dogadać. Jak coś to PW a później się zdzwonimy.

- - - Zaktualizowano - - -

20150801_141707.jpg20150801_141718.jpg20150727_133855.jpg

tak wygląda moja przed oklejeniem
    Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl

Komentarz

Dziękuje za informacje, rzeczywiście zachęcająco wygląda
      Jako baza pod budowę..tzxn zostały naklejki jak na pierwszy rzut oka więc co tu jeszcze budować
      Kwestia raczej przebiegu i historii serwisów, rorząd ? , napęd, amortyzatory ?

Komentarz

Zamieszczone przez wiktor Zobacz posta
        Dziękuje za informacje, rzeczywiście zachęcająco wygląda
        Jako baza pod budowę..tzxn zostały naklejki jak na pierwszy rzut oka więc co tu jeszcze budować
        Kwestia raczej przebiegu i historii serwisów, rorząd ? , napęd, amortyzatory ?
        Ta na fotkach jest moja,ją robiłem od podstaw czyli cały remont budy malowanie,konserwacja ramy,itd .Na niej smigam i nie jest nba sprzedaż. Teraz mam drugi motocykl który odkupiłem od kolegi ( nie jeździ już dwa lata bo brak czasu,dzieci ) ,chcę go zrobić na taką replikę jak mam lub na coś co mi się tez podoba . Co do stanu technicznego to materiały eksploatacyjne powymieniałem wczoraj, klocki są ok,rozrząd wymieniony 5kkm temu,lagi i amor sprawne bez wycieków. Co do serwisowania to przy 20 letnim motocyklu możemy sobie mniemać co i kiedy ktoś tam robił. Kolega miał ten motocykl od 5 lat z tego ostatnie dwa lata stał w garażu.Oleje i filtry wymieniane co 6 kkm olej motul 5100 .

- - - Zaktualizowano - - -

concept_disign_20121111_1866085830.jpg

jak nie będzie niebieska to zrobię taką

Komentarz

Mario idziesz w dobry kolor
          Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
          No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
          sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
            Mario idziesz w dobry kolor
            Wiesz zaraziłem się tym już dwa lata temu jak mi BigMike dał posadzić tyłek na jego LC , ogólnie wiadomo co może pomarańcza

Komentarz

Mario ty to jednak jesteś naprawdę pasjonatem .Przecierz twoja teresa jest całkiem ok.pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez EMIL Zobacz posta
                Mario ty to jednak jesteś naprawdę pasjonatem .Przecierz twoja teresa jest całkiem ok.pozdrawiam
                Emil ,jest ok ale teraz zrobię lepszą

Komentarz

A gdybym poszedł w fioletowy... Fuj... Jaki jest koszt przemalowania wraz z kpl naklejek?

Komentarz

Mario, myślałem o takiej modyfikacji, bardzo zbliżona do Twojej wizji, chciałbym tylko małą zmianę, silnik od TDM 900

MODYFIKACJA 21.jpg

Komentarz

Zamieszczone przez Pablo1972 Zobacz posta
                      silnik od TDM 900
                      Wtrysk w Teresie?
                      Pzdr!
                      prawko juz na 650, XTZ750 byla moim pierwszym moto, a teraz mam frajde

Komentarz

Dokładnie, mieszanka ustalana na bieżąco w miarę potrzeb, brak problemów z gaźnikami.
                        Są takie przeróbki, więc nie byłaby to pierwsza.

A propo na zlocie w Paszkowie, był koleś na teresie z silnikiem od Hondy VFR 800.

Komentarz

Nie no spoko, nie mowie nie szczegolnie jako osoba jezdzaca na wtryskach. Bardziej chodzi mi o skomplikowanie, kasozernosc i sens takiej przerobki w stosunku do tego co sie dzieki niej wyciagnie z teresy. Szanuje chec zabawy... mi by sie nie chcialo ;-)
                          Pzdr!
                          prawko juz na 650, XTZ750 byla moim pierwszym moto, a teraz mam frajde

Komentarz

Zamieszczone przez Pablo1972 Zobacz posta
                            Mario, myślałem o takiej modyfikacji, bardzo zbliżona do Twojej wizji, chciałbym tylko małą zmianę, silnik od TDM 900

[ATTACH=CONFIG]21675[/ATTACH]
                            Podejrzewam że z tym wtryskiem to fajna sprawa,myślałem o jakimś wtrysku z seja lub innego malucha ale trzeba by powalczyć z sterowaniem .Co do wizualnej koncepcji to ta też mi się podoba.

Komentarz

Zamieszczone przez qpcio Zobacz posta
                              Nie no spoko, nie mowie nie szczegolnie jako osoba jezdzaca na wtryskach. Bardziej chodzi mi o skomplikowanie, kasozernosc i sens takiej przerobki w stosunku do tego co sie dzieki niej wyciagnie z teresy. Szanuje chec zabawy... mi by sie nie chcialo ;-)
                              Dokładnie, koszt ekonomiczny jest na chłodno licząc nieuzasadniony, za tą kasę kupisz już kata 990, z lepszymi zawiasami, napiszę innym silnikiem.
                              Jednak satysfakcja z budowy/złożenia własnego moto jest niewspółmierna do poniesionych kosztów.

Komentarz

Pracuję...
                              X