Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • Kupię - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

XTZ 750 Sprzedam

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

XTZ 750 Sprzedam

Witam Mam do sprzedania śliczną tereskę z 93 roku, kupiłem ją jakieś 3 lata temu i zrobiłem w tym czasie jedyne 3 tysiące przebiegu, w momencie zakupu na liczniku było 17000 km, Sprowadzona ze Szwajcarii, silnik nie palił, wyglądała jakby stała w garażu kilka lat, bak w środku podkorodowany, co zostało wyczyszczone, gaźniki kompletnie zatkane jakby butaprenem , oczywiście już zostały wyczyszczone wszystkie gumki wymienione i zsynchronizowane, opony były oryginalne z 93 roku, lecz z powodu licznych pęknięć i wieku wymieniłem na nowe shinko, plastiki wszystkie całe lekkie pęknięcia obok śrubek, malowanie oryginalne bez ubytków, napęd jeszcze fabryczny w bardzo dobrym stanie przednia zębatka z gumowym oplotem co świadczy że to jej pierwszy napęd.
    Elementy które zostały zamontowane dodatkowo lub wymienione:
    - kufer givi maxia
    - gmole w tej chwili będę ich piaskował i zamierzam ocynkować ponieważ terenia się przewróciła na szutrze było na nich troche obdarć no ale po to one właśnie zostały zamontowane.
    - wysoka szyba + deflektor
    - smarowanie łańcucha sterowane elektrozaworem
    - przewody hamulcowe w metalowym oplocie
    - siedzisko przeszyte dla lepszego komfortu dla prowadzącego jak i pasażera.

Jeżeli ktoś chce zapytać dlaczego sprzedaję taki motocykl, to odrazu odpowiem : brak czasu i kasy na dalsze wypady, jednak na bliższe wypady zostaje xt 350, więc nie rozstaje się tak całkowicie z dwoma kółkami.
    Co do ceny 10500 zł

DSC_1976.jpgDSC_1977.jpgDSC_1973.jpgDSC_1972.jpgDSC_1976.jpgDSC_1977.jpgDSC_1978.jpgDSC_1973.jpgDSC_1972.jpg

Coś cyferki nierówno masz na liczniku- a z reszta co tak drogo

Komentarz

co do tego przebiegu jestem 100 % pewny że jest prawdziwy, sprawdz u siebie czy masz proste cyferki. Cena jest taka jaka jest, jak wolisz cos tanszego a później dopłacać to na allegro masz takich dość.

Komentarz

Hmmmm problem w tym, że 90% sprzedawców pisze dokładnie to co Ty napisałeś.
        Cóż, rynek zweryfikuje.

Powodzenie i pozdr!

Edit: na pewno to rocznik 93? Takie malowanie było tylko w 1991...
        Ostatnio edytowany przez bocian; 441.

Komentarz

Potwierdzam co do rocznika. Zapewne 93 to pierwsza rejestracja i przechrzcili w ichniejszym wydziale komunikacji. Co do cyferek- też na to zwróciłem uwagę, ale nie chciałem pisać
          Rodzynki się trafiają. Czy tak jest w tym przypadku nie wiem, musiałbym obmacać Tenerkę z bliska.
          Co do ceny- jeżeli jest to przebieg taki jak na liczniku to warto. Jeżeli skręcony to przydałoby się więcej informacji, np jak wyglądają luzy zaworowe. Jakie są płytki w tej chwili. Daj też lepsze zdjęcia, bo na tych to sporo nie widać. Swoją drogą, tylna tarcza wygląda na oryginał, ale musiałbym się przyjrzeć, daj foty zdj tarcz, zobaczymy czy jest jakiś próg etc. Napęd piszesz, że jest seryjny- czyli jaki?
          A... nie pisz też, że kupując coś tańszego trzeba dopłacać, bo ST można kupić w naprawde dobrym stanie za 5000zł, doposażyć ją pod siebie + coś co wyskoczy i za 6000-7000 masz motocykl, który równie dobrze będzie śmigać, jak taka igiełka- zależy kto na co patrzy etc. Zresztą, to temat na dłuższą dyskusję
          Ostatnio edytowany przez Bartas; 5.
          sigpic
          "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Kolego Bartas Zapraszam do macania z bliska nie mam tu naprawde nic do ukrycia, co do tego ze mozna kupic za 5-6 tysiecy to sie zgadzam ale czy z takim przebiegiem, i takim stanie tutaj mam wielkie wątpliwości. Napisz co mam ci odkrećić gdzie dokładnie zrobić fotke, to jutro popstrykam. Co do luzów zaworowych to nie mam pojęcia ja niczego w silniku nie dotykałem. Nie wiem co masz na myśli pisząc próg etc, napisz o co chodzi to pstryknę jutro. Pozdrawiam.

Komentarz

Daj zdjęcia tarczy hamulcowych z bliska, zdj łańcucha lub odczytaj na nim jaki to łańcuch, tzn będzie wybite 520 ale powinna być firma jeszcze. Napisz kiedy oleje zmieniane, etc. Takie informacje naprawdę pomagają zainteresowanym.
              sigpic
              "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

DSC_5660.jpgDSC_5667.jpgDSC_5668.jpgDSC_5669.jpgDSC_5683.jpgDSC_5685.jpgDSC_5689.jpgDSC_5692.jpgDSC_5693.jpgDSC_5699.jpgDSC_5708.jpgDSC_5714.jpg
                Tak na szybko po w małych ciemnościach.

- - - Zaktualizowano - - -

naped did 520Vl

Komentarz

Powiem ci tak z doświadczenia wiem że nie ma pojazdów do których po zakupie się grosza nie dokłada i nie ma to znaczenia czy jest to auto czy motocykl a w szczególności ponad 20-sto letni.Ja u siebie cyferki mam równo i wiem na co rzucić okiem przy zakupie,gdybym miał do ciebie połowę tego co mam to z chęcią bym to skonfrontował.

Komentarz

Miałem w swoim życiu już kilka motocykli i samochodów i mogę śmiało powiedzieć że sugerowanie się krzywo stojącymi cyferkami iż licznik był kręcony można o kant d... rozbić, niejeden raz widziałem jak przeskakują pierwsze cyfry i następne i często stoją krzywo, powiem tak takie życie. A po zdjęciach twoich widzę że mam prawdopodobnie oryginalne tarcze. Po tychże samych zdjęciach widzę stan powłok antykorozyjnych na śrubach, stan obręczy kół, wydech i jeszcze kilka drobiazgów jak by naprawdę dotknięte kluczem nie były to potraktuj jako komplement dla motocykla. I dla czego nie można dać ceny ponad 10 tyś. za ST, może znajdzie się ktoś kto chce go mieć, Bartas sam sprzedał w zeszłym roku Super Tenerę za ponad 10 tyś. i nie była igłą jak się potem okazało.
                    Ostatnio edytowany przez robkri; 269.

Komentarz

No proszę jakie brudy wychodzą, apropo cyferek to na jednym z wczorajszych nowo dodanych fotek widać że jakoś ładnie si poukładały wiec proszę wszystkich znawców cyferek o zaprzestanie rzucania wszelkich podejrzeń, jak któryś chce to może przyjechać i zobaczyć a później pisać. Olej silnikowy wymieniany na wiosnę motul. Wymieniłem również płyn hamulcowy. A co do ceny to skoro za w miarę zadbana afrykę trzeba zapłacić około 10000 zł to czemu nie za (wszyscy się tu chyba zgodzą) lepszą st, nie można tyle cenić ?

Komentarz

Można i trzeba, od zawsze tzn. od kiedy zobaczyłem Super Tenere po raz pierwszy na fotkach wiedziałem że jest lepsza niż Africa, więc dla czego nie cenić godziwie, zresztą jest to w naszym wspólnym interesie bo przyjdzie czas że trzeba będzie sprzedać w jak najlepszych pieniądzach i przesiąść na coś innego.

Komentarz

Nie brudy, poprostu te motocykle mają po 20 lat i zawsze coś może pojawić się do zrobienia. Ostatnio kupiłem 6 letnie auto i też coś trzeba zrobić. Jak funkiel nówka, to niestety, ale z salonu...
                          Ja Twojej ceny nie neguję, widzę kilka rzeczy w niej, które świadczą na korzyść motocykla Oby trafiła w dobre ręce, bo szkoda aby ktoś ją zmarnował.
                          sigpic

Komentarz

Zgadzam sie kolego zawsze tak jest, ja po prostu twierdze ze jest zachowana w bardzo ładnym stanie, a co do tych elementów które wpływają na korzyść to mógł byś to bardziej rozwinąć, bo tak o minusach się łatwo pisze a plusy gdzieś tak na marginesie zostają. Dzięki pozdrawiam

Komentarz

Mi to moto wygląda na oryginał. Cena jak za tak zachowany okaz jest uważam w porządku. Można spojrzeć i porównać jakie ceny osiągają ST w Niemczech, a w szczególności we Włoszech, oczywiście w stanie oryginalnym i może tam puść ogłoszenie. Tu się jeszcze nasłuchasz i napatrzysz na ludzi, którzy pukają się w głowę
                              --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Pracuję...
                              X