Dodam, że motocykl jest ubezpieczony do czerwca 2014 OC + Assistance Europa
Do sprzedania Yamaha Tenere xtz 660 1997 rok- motocykl, który od 3 lat przejechał ze mną 22 tys km i nigdy mnie nie zawiódł. Byłem nim na 3 wyprawach średniodystansowych (każda po prawie 4 tys. Wyprawa do Albanii 2010 - 4,2 k km, Wyprawa do Rumunii w 2011 3,5 k km, Samotna wyprawa do Czarnogóry 2013 czerwiec - 3,8 k km). Ostatnia z tych wypraw odbyła się w czerwcu 2013 r. Samotnie przejechałem Bałkany i wróciłem do Polski przez Alpy.To chyba najlepsza rekomendacja stanu technicznego. Odnowiłem przednie owiewki, ale nie zdążyłem uzupełnić naklejek. Owiewki były tylko popękane, nie były to poważne uszkodzenia. W tamtym roku wymieniłem olej w lagach, przed wyjazdem w czerwcu 2013 płyn chłodniczy, olej wymieniłem po powrocie. Napęd w bardzo dobrym stanie, podobnie jak opony, których stan oceniam na 60-70 %. Motocykl kupiłem od znajomego przede wszystkim dla tego, że miałem gwarancję autentyczności przebiegu. Odbierałem motocykl z 14 500 km na liczniku. Obecnie jest 36,8 tys. Stan wizualny motocykla oceniam jako dobry, a techniczny jako bardzo dobry, motocykl jest praktycznie gotowy do długich wyjazdów. Robiłem przy nim wszystko co było niezbędne, ponieważ służył mi głównie do miasta i do turystyki wakacyjnej. W motocyklu w zasadzie wymieniłem tylko napinacz łańcuszka rozrządu (mój mechanik odkrył, że wadliwie działał - to było 3 lata temu) Nowy napinacz jest oryginalny. Przed wyjazdem wymienione zostały też tarcze sprzęgła i sprężyny, 2 lata temu wymieniłem łożysko główki ramy.
Na potwierdzenie mych słów 2 linki do youtube z moich wypraw.
Motocykl jest doposażony
1. Lepszy filtr powietrza
2. Grzane manetki Daytona
3. Wysoka szyba turystyczna
4. Gmole
5. Stelaże pod kufry
6. 2 oryginalne kufry firmy Yamaha
7. Kufer centralny Givi (nie ma na fotkach - praktycznie nowy)
8. Klamki kute
9. Nowy akumulator Yuasa - kupiony tuz przed wyprawą w czerwcu 2013 roku
10. Najmocniejszy napęd na rynku (przejechane 8 tys. stan bardzo dobry)
11. Gniazdo zapalniczki
12. Lusterka z lepszą widocznością
Dodatkowo dorzucam sprzęt wyprawowy
- zapasowy regulator napięcia - nowy
- zapasowa linka sprzęgła - nowa
- zapasowe klamki (hamowania i sprzęgła)
- dętka przednia
- dodatkowe ciężarki kierownicy - nowe
- lusterko prawe - oryginalne Yamahy Tenere
- za symboliczną dopłatą mogę dorzucić Caberga Justissimo XL (biały)- trochę przeszedł, ale na początek do miasta idealny. posiadam dwa komplety kluczyków Motocykl jest gotowy do jazdy, po wymianie oleju (zalany minerał 20W50 Motul)
W razie pytań proszę pisać lub dzwonić 510 212 800 Motocykl do zobaczenia i odbioru w Legnicy lub Wrocławiu po wcześniejszym ustaleniu telefonicznym. Cena wyjściowa 8200 zł... do negocjacji
Prawa owiewka jest obecnie lekko uszkodzona, ale naprawię ją w ciągu tygodnia czy dwóch.
Aukcja nie dotyczy uchwytu do nawigacji.
Komentarz