Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • Kupię - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

Super Tenere. Zatarta panewka korbowodowa.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Super Tenere. Zatarta panewka korbowodowa.

Witam sprzedam moją super tenere z 92 roku. W zeszłym roku, dokładniej na zlocie motocykli ciężkich i weteranów w Krotoszynie, siadła mi panewa. Powrót do domu na lawecie i takie tam. Od tamtego czasu tenera stoi rozebrana i cały czas myślę, co z nią teraz zrobić. Doszedłem do wniosku ze sprzedam ją w całości. Jeśli nie będzie chętnych, będe sprzedawał ją na części.

Zacznę od tego, że motocyklem robiłem raczej długie trasy. Wszystko było wymieniane na czas. Krótko po tym jak strzeliła panewa, w planach miałem zjechanie Rumunii. Tenera była już w Czechach na Ukrainie i w Niemczech.

Terenia jest wyposażona w gmole, stelaż pod kufry boczne (raczej oryginał Yamahy), stelaż pod kufer centralny monorack 2 (chyba), Tłumik Remus Grand Prix, regulator napięcia RN-05, opona mitas E-09 z tyłu 70% życia z przodu Continental TKC 80

W zeszłym roku wymieniony został napęd złoty x-ring wraz z zębatkami sunstar (została jeszcze połowa naciągu), wszystkie klocki hamulcowe, łozyska w kołach oraz główki ramy, komplet naprawczy przedniego zawieszenia wraz z uszczelniaczami i olejem, wyczyszczona i nasmarowana została kiwaczka i łożyska w wahaczu, gaźniki były czyszczone w myjce ultradzwiękowej oraz zostały wymienione na nowe iglice od ssania (zamawiane od użytkownika forum), cylindry miały wstawione nowe szklanki na wymiar tłoków, założone zostały nowe oryginalne pierścienie, głowica miała dotarte zawory, wymienione uszczelniacze na zaworach, i były one również wyregulowane.

Rama jest prosta i nie naprawiana(wiem bo miałem ten motocykl rozebrany w mak), plastiki oceniam na 3+ jeden jest chyba pęknięty ale poklejony, na innych widoczne są ryski i przetarcia, amortyzator tylni ładnie pracuje nie poci się, tarcze hamulcowe jeszcze są grube, jedna z przodu była delikatnie krzywa ale nie pamiętam która, aluminiowa obudowa schowka była spawana, klapka została zgubiona i zastąpiona przykrywką z blachy ryflowanej.

Więcej grzechów nie pamiętam jak coś mi się przypomni to dopiszę. Dla zainteresowanych zrobię zdjęcia. Na razie jednak nie mam czasu, będą chętni będą zdjęcia

Jeśli ktoś potrzebuje ramę z papierami, rozważę rozbiórkę motocykla od razu i nie będe czekał na oferty całościowe.

Za motocykl chciał bym dostać 4 tys zł. Pozdrawiam

Wsadź drugi silnik za 1,5 tys i sprzeda sie wtedy za 7.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

A przyczynę padnięcia panewki znasz? Czyżby pałowanie na zimnym na zlocie ?

Komentarz

Masz foty tego Remusa? Głośny on? Jestem wstępnie zainteresowany
        --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

no, silnik mozesz sobie kupic ode mnie. mam na sprzedaz.
          Social media: Facebook | @maku_xtz on twiiter
          Relacje Bośnia 2013 | Bałkany 2012 | Gruzja 2012 | Bałkany 2011

Komentarz

Remus gada naprawde zajebiście, słyszałem na Rajdzie Pałuk
            Enduro nie klęka
            R 1100 GS '99 - limonka
            Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Jak Lukass nie wyrazi ochoty to ja bym go przytulił
              ...tylko silnych los obdarza hojnie...

Komentarz

Panowie Remus jest już zaklepany u mnie na miejscu Ładny jest i naprawdę dobrze gada. Poza tym, trwają negocjacje w sprawie silnika, wszystko wyjaśni się na dniach i na pewno dam wam znać.

Komentarz

No szkoda.
                  Ale jak by sie cos zmienilo to daj nam znac
                  ...tylko silnych los obdarza hojnie...

Komentarz

Dogadaliśmy się z Ofcą. Silnik już jest w drodze, także temat jest nie aktualny. Pozdrawiam i dziękuję za uwagę.

Komentarz

Pracuję...
                    X