Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • Kupię - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

Sprzedam XTZ 750 - zdjecia i bliższe informacje na emial. WA-WA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Sprzedam XTZ 750 - zdjecia i bliższe informacje na emial. WA-WA

http://picasaweb.google.pl/leszekb/Xtz750Sprzedam#

wiecej danych wieczorem
    moj emial
    leszekb@gmail.com
    Sprzedam silnik do xtz 750 kontakt na PW.

a powitalnia?
    "Na motocyklu jeźdź tak, jakbyś chciał, żeby jeździły twoje dzieci"

Komentarz

oo tu

http://archiwum.xtzclub.pl/forum/vie...3238#post_3238

Komentarz

YAMAHA SUPER TENERE 750 XTZ 750.

Mocny motocykl na polskie drogi, szybki, wygodny turystyk.
        Myślisz polskie dziurawe drogi, frezowany asfalt, kostka na drodze, próg zwalniający, koleiny, lub nawet krzywo położona droga przez przejazd kolejowy –ścigaczem – musisz zwalniać, plastik wężykuje, źle się prowadzi, czujesz się nie pewnie na nie równej nawierzchni, twoja lalka narzeka że ma mało miejsca, że jest twardo ,nie wygodnie etc. Gdy masz Tenere nic takiego nie przychodzi Ci do głowy, drogę traktujesz jak tor przeszkód, im więcej „atrakcji” drogowych tym fajniej.

No tak myślisz Tenera 750 – nawet fajnie ciągnie, ale czy nie jest zdławiona, bo motorki ze Szwajcarii są dławione ?
        ta tenera nie jest zdławiona, króćce gaźnikowe ma od tenerki 75 koni wraz dyszami gaźnikowymi.
        No tak ale czy ma wygodnie siedzenie ?
        na pokładzie jest modyfikowana kanapa, nie czujesz się jakbyś siedział na twardym taborecie, jest stopniowane, skórzane i obniżane, przez co lepiej sięgasz nogami podczas postoju, te zaletę docenisz kiedy staniesz przypadkowo miedzy samochodami na grzebcie koleiny i nie zabraknie Ci kilku centymetrów aby sięgnąć podłoża i nie zaliczyć gleby.
        No tak ale czy nie wieje ostro na tym moto jak na neekedzie ?
        szyba turystyczna MGG w standardzie J
        No fajnie ale czy ma fajny wydech bo słyszałem że tenerki maja dźwięk wydechu podobny do CC700 ?
        na wyposażeniu jest wydech akcesoryjny włoskiej firmy „Marving”, zapewniam kowal go nie spawał.
        No tak a jak hamulce ?
        przewody w stalowym oplocie- przód i tył, klocki przednie zużyte w 60 % tylne w 40 %, tarcze hamulcowe w super stanie, bez rantów.
        Jak łańcuch .. ???
        przy cenie 7500 dorzucam zestaw napędowy RK, zakuwany, który przejechał jakieś 500 – 700 km, wyczyszczony, z motocykla po szlifie.. Stary napęd jest rozciągnięty, pewnie podczas tego weekendu go wymienię.
        A światła .. ??
        mostkowane światła na przekaźnikach w obydwóch kloszach żarówki H4 Night Braker
        A olej – to przecież koszt 150 zl .. najmarniej ... ?
        olej wymieniony na początku sezonu na syntetyk.
        A może ma automatyczną oliwiarkę łańcucha ?
        ma loobmana, tańsze rozwiązanie w utrzymaniu niż inne konkurencyjne, wąsy do dyszy smarującej, robisz z plastikowych opasek zaciskowych, olej stosujesz przekładniowy np. hipol.
        A jak bagaż ?
        motocykl posiada stelaż z na kufer centralny i dwa boczne .
        A plastiki i gmole ?
        gmole i nie połamane plastiki w standardzie.
        A jak koła i opony ?
        Przed sezonem koła były centrowane i wyważane w zakładzie, który znalazłem na allegro.

opony w stanie dobrym , pojeżdżą jeszcze jeden sezon.
        A jak zawszenie .. ?
        w przednich lagach są zainstalowane progresywne sprężyny, wymienione łożyska w główce ramy, po 200 – 300 km. musze jechać na dociągniecie główki ramy, tylne zawieszenie było smarowane smarem ze smarownicy co 2 – 3 miesiące podczas sezonu, bak luzów popiskiwań, tylny amortyzator suchy.
        W tenerach się palą regulatory napięcia ... czy to prawda ??
        ta xtezetka, ma elektroniczny regulator polskiej produkcji, bez Chińskiej tandety, która starcza na jedną wycieczkę.
        Jak akumulator ??
        Działa nie ma potrzeby wymiany, przez zimę trzymany na automatycznej ładowarce podtrzymującej napięcie.

No tak to jakie wady
        chciałbym w nie dalekiej przyszłości oddać motocykl na synchronizacje gaźników, koszt ok. 120 – 150 zl.

Jeżeli pojawią się jakiekolwiek pytanie dotyczące przedstawionego egzemplarza, służę pomocą i podaje namiary. Motocykl jest do obejrzenia w Warszawie, jazda testowa na ogólnie przyjętej zasadzie motocyklowej, najpierw kaucja potem przejażdżka.

leszekb@gmail.com i tel. 506709587

hmm te zdanie jest chyba zbędne ...
        Wielokrotny zwycięzca rajdu Paryż-Dakar.

Cena 7500 bez możliwości negocjacji, dajesz tyle, teresa jest Twoja, jak nie będzie moja.
        Ostatnio edytowany przez larry; 215.

Komentarz

http://allegro.pl/show_item.php?item=1024149090

Komentarz

musze skopiowac ten marketingowy tekst bede mial jak znalazl jesli zdecyduje sie sprzedac moja XTZ, ladniejsza i w oryginale (chociazby regulator, ktory działa od 18 lat, oryginalne siodlo ktore przy kilkunastogodzinnej jezdzie solo daje mozliwosc przybrania wielu pozycji, czego nie da sie powiedziec o akcesoryjnym, gdzie siedzi sie jak w siodle konskim, na sztywno...)
            ze zdjec widac, ze tylna tarcza zjechana (w stosunku do przebiegu cas nie halo), brak oslonek przednich tarcz, tlumik sportowy zaczyna rdzewiec, 75KM??? rozumiem, ze to dzieki tlumikowi? potwierdzam, motocykl na tym wydechu ma lekko odczuwalnego mocniejszego kopa od okolo 5000obr/min, ale jest bardzo glosny...ja zmienilem na oryginal
            chyba brak w opisie informacji o przewodach w stalowym oplocie, a moze nie uwzglednia tego cena? bedzie 7700zł?
            sorki za uszczypliwosci, ale uwazam, że jesli ktos napalony niedoswiadczony motocyklista szuka dla siebie XTZ 750 i liczy, że najlepsza okazje znajdzie na tym forum, to to wg mnie nie jest ta oferta...
            Ostatnio edytowany przez BULLSON; 29.

Komentarz

Bullson o co ci chodzi ...
              pomyliłem się wpisując 75 km zamiast 69, przepraszam, tłumik jak sobie przypominasz kupiłem chyba od Ciebie za całe 500 zł ... z daty postów widać że "wisiał" w ogłoszeniach dobre pół roku za cene 600 i nikt nie chciał go łyknąc ...

liczę na twoją uczciwośc że nie skopiujesz "marketingowego tekstu" tresci aukcji kiedy będziesz sprzedawał swoją xtezetkę, Sam coś wyskrobiesz, nie będziesz sciągał.
              co do regulatora, kupiłem moto z padnietym wieć go wyminiłem na sprawny Polskiej produkcji o o chińszczynach słyszałem rózne rzeczy, działa do dzisiaj ok.

na aukcji allegro o przewodach w stalowym oplocie wspomniałem i nie będzie drożej o 200 zł, osłonki na tarcze mam i mogę dac, co do siodła to miałem i mam seryjne, odłożone w garażu, mówie dziękuje. , twarde i nie wydodne, hmm , może dlatego kupiłem akcesoryjne od kolegi z Anglii.

kanapkę i przewody mam z tej xtezetki
              Ostatnio edytowany przez larry; 215.

Komentarz

pewnie ze skrobne cos od siebie, tlumik rzeczywiscie wisial za 600zł bo jesc nie wołał, ale po pół roku pusciłem za 500zł(nie wiedzialem ze Ty go kupiles, nie zapisuje takich rzeczy, ps. nie mial wtedy tyle rdzy), teraz sprzedaje Xene z lancuchem i tez dalem cene troche zaporowa z tego samego powodu - jesc nie woła...
                oryginalne siodlo jest zajebiscie wygodne dla 1 osoby,
                jest zalogowany na roznych forach i wszedzie komentuje sie wystawiane maszyny,
                jezeli poczules sie urazony to przepraszam,
                podsumowujac, motocykl dosc doinwestowany a cena bez rewelacji - raczej do negocjacji, za 6500zł byłaby to niezła okazja.

Komentarz

No nie piszesz, że wystawiasz coś z ceną zaporową, bo jeść nie woła .... a z drugiej strony wyrzucasz, że ktoś sprzedaje moto za drogo?
                  ------------------------------------------------------------------
                  Trzeba kochać wszystkie motocykle.

Komentarz

BULLSON - jeśli już musisz komentować to skup się na faktach bez wycieczek osobistych. Ceny sam dajesz z kosmosu, więc czepianie się innych w tym względzie to co najmniej hipokryzja. A robienie w ten sposób reklamy swojej oferty (XTZ) to już chamstwo.

P.S.
                    Zamieszczone przez BULLSON Zobacz posta
                    oryginalne siodlo ktore przy kilkunastogodzinnej jezdzie solo daje mozliwosc przybrania wielu pozycji
                    To akurat prawda, ale to nie jest raczej powód do chluby - ja po to zmieniałem siodło, żeby właśnie nie musieć tego robić
                    sigpic

Komentarz

nowe ogłoszenie

Komentarz

sprzedaż

Ja ostatnio sprzedawałem XTZ w bdb stanie - biało niebieska 89', kupił ją gość z forum. Też chciałem 8 tyś ale musiałem spuścić bo nie było chetnych za taka sume. Po obniżce poszła zanim sie aukcja na allego skończyła, nie wystawiałem jej wiecej niz 1 raz nawet.
                        Proponuje obniżyć cene z uwagi na:
                        - kryzys
                        - niepogode
                        - konkurencje
                        Jeśli będziesz co aukcje obniżał cene o 1 zl jak zrobiłeś to teraz (z 7500 zł na 7499 zł) i twierdził, że za mniej nie oddasz to sprzedaż ją najwcześniej w 1499 aukcji licząc że aukcja trwa dwa tygodnie to wychodzi 20 986 dni czyli jakieś 57 lat z haczykiem. Do tego czasu wszyscy uzytkownicy tego formu przesiądą sie już na BMW 1200 GS Adventrue bo będa warte tyle co dzisiejsze Tenery.

Komentarz

albo beda wierni i wsiada na na XT 1200Z Super Tenere

Komentarz

romanway dobrze gada, szczególnie, że patrząc na sprzęt nie jest on idealny.
                            W ciągu miesiąca cena spadała o całą zete...to jakaś promocja chyba;-)

Komentarz

Zamieszczone przez Laguna Zobacz posta
                              romanway dobrze gada, szczególnie, że patrząc na sprzęt nie jest on idealny.
                              W ciągu miesiąca cena spadała o całą zete...to jakaś promocja chyba;-)
                              a pokaż mi idealny motocykl

Komentarz

Pracuję...
                              X