Ogłoszenie

Zwiń

Zasady obowiązujące w Giełdzie

W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
WyjÄ…tek stanowi forum "Inne moto".

ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
  • Sprzedam - 10
  • Inne moto - 25
  • KupiÄ™ - 5
  • Oddam - 1

EDIT rootolf:

UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.

Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less

super teresa 900

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

super teresa 900

W związku z pojawieniem się następnego motonga w garażu ze smutkiem informuję, że zdecydowałem rozstać się ze swoją towarzyszką wielu, wielu przygód.
    Robiona pod siebie i przygotowana kompletnie do jazdy.

O sprzęcie:

- światła bi-xenon
    - (nowe) grzane manetki
    - podgrzewana akcesoryjna kanapa (od wulkana)
    - olejarka
    - czujnik ciśnienia oleju
    - wyświetlacz biegów
    - silnik 900i od TDM - 6 biegów - naprawdę fajnie jedzie, spalanie jak w cycatym gs 5.5-6l
    - komplet kufrów
    - gmole i centralka (HD)

Z nowym silnikiem moto przejechało 6 tyś. km (1 wyprawę). Przed nią wymienione:
    - przednie sprężyny na progresywne
    - serwis tylnego amortyzatora
    - łożyska w kołach i kiwaczce
    - napęd
    - opony
    - płyny
    itp.
    - wzmocniona rama

Sprzęt jest wyjątkowy, robi oszałamiające wrażenie.
    Nowy lakier (wcześniejszy został zniszczony na oversize) niestety ma już bliznę - szlifa pedał pilotujący gabaryt brutalnie spychał z jezdni w efekcie przytarty trójkąt czachy, kufer i gmol ... poza tym jest b. ładny

Na razie wystawiam tylko na forum ze względu naszego zamiłowania do sprzętu.

Cena: 18000 zł (piliśmy - cena do negocjacji)
    Mam do niej słabość, ale jestem zdania, że nie watro z teg

20140605_195658.jpg20140613_182426.jpg20150814_154906.jpgResized_20161011_123843.jpgtransfogarska 2016.jpg

... Mam do niej słabość, ale jestem zdania, że nie watro trzymać motocykli tego samego typu.

Komentarz

ehh jak moja Ex.... i ten silnik miodzio

Komentarz

Gandalf ja bym nie sprzedawał
        Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl

Komentarz

ale to bez sensu trzymać po to aby trzymać i zrobić rocznie 200 km. Jest sentyment, dlatego należy ładne zdjęcia zrobić i ciepło wspominać ... Nie można wciąż stać w miejscu, tylko ewoluować

Umarł król, niech żyje król

15645578_1694656590826143_26168410_n.jpg

Komentarz

Zamieszczone przez Gandalf Zobacz posta
            Umarł król, niech żyje król
            Kurde, trzeba było nie wklejać takich zdjęć bo znów będą grzmieć że na forum już teresy nie ma i na zlotach tylko same ktmy
            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
            No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
            sigpic

Komentarz

Zrozumieją jak pojeżdżą ... A poza tym moto wraz z nowym właścicielem pozostanie na pewno na forumie

Komentarz

Sory, że przerywam Wam te radosne chwile onanistycznych uniesień, ale czy przerabiałeś ramę w tenerce pod silnik 900? Wtrysk czy gaźniki/jakie?

Komentarz

przyłączam się do pytania, Gandalf zajebiście byłoby gdybyś opisał swap. Może część z użytkowników skorzystałaby z Twojego doświdczenia.

Komentarz

więc jeśli chodzi o szczegóły to niestety nie pomogę, gdyż sam tego nie robiłem ... brak umiejętności, czasu i doświadczenia może powodować tylko to że coś zepsuję
                    Wiem napewno, że rama musi być przespawana, bo szersza jest skrzynia (6 biegów) i trzeba było silnik lekko wysunąć. Akurat to robił Marcin - ten który ma ST z sercem VFR, a resztą składana przez Zbyszka w Kaczorach - tam zostały wyprodukowane 3 podobne, jeżdżące po kraju

Komentarz

A został gaźnik czy wtryski?

Komentarz

Dzięki. Słyszałem, że można wpakować silnik na łańcuchu 520 bez przerabiania ramy, możesz potwierdzić? Masz może jakieś foty ramy w okolicy zębatki?

Komentarz

Zamieszczone przez vcx Zobacz posta
                          A został gaźnik czy wtryski?
                          900 została założona jedynie ze wzgl. na wtrysk. Przyśpieszenie bardzo zbliżone do 850 4TX o ile gaźniki ok, ale spalanie bije na głowę gaziory - przelot autostradowy 140 - 160/h, do tego klp. zapakowanych kufrów na 2 tygodnie to max 6L
                          Ostatnio edytowany przez Gandalf; 3098.

Komentarz

PracujÄ™...
                          X