Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Stelaż pod aluminiowy kufer centralny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• rumpel
    odpowiedział(a)
    ad1

nic nie ma pod płyta

ad2

sakwy mialem chycone obie od gory paskami i przerzucone przez fotel na którym spoczywał główny ciężar. Tak więc główne zadanie tego stelaż od odsunięcie sakw od rury wydechowaj aczkolwiek zrobilem testy obciązeniowe czyli pelne obciązenie kufra + sakwy i wszystko bylo ok.
    Zaznaczam że Givi zaleca aby obciążenie stelaża nie przekroczyło 4kg

- - - Zaktualizowano - - -

DSCN2200.jpg

to chyba jedyna fota, stelaż został "wyprodukowany" na jeden weekendowy wyjazd a wytrzymal cały sezon
    Ostatnio edytowany przez rumpel; 2716.

Zostaw komentarz:

• szafura
    odpowiedział(a)
    Można to przeliczyć

Zostaw komentarz:

• kamilltee
    odpowiedział(a)
    ad1
    a co na zdjeciu masz pod płytą ? myślałem, ze to ma "odciążyć" ramiona monoracka

ad2:
    jak rozumiem - bez kufra centralnego... i sakwy były niżej,
    ale i tak cały ciężar spoczywał na profilu ramienia monoracka (chyba sakwy nie były o nic więcej zaczepione ?)

Pytam dlatego, bo Omleś właśnie takie coś sobie zamierza wykonac, a sam profil ma dość cienką ściankę.
    Będę wdzięczny za zdjęcia z sakwami

Zostaw komentarz:

• rumpel
    odpowiedział(a)
    pyt1. płyta ma tylko dwa punkty podparcia ( mocowania)

pyt2. pekniec nie widze ja uzywalem tego jako stelaza pod sakwy a nie kufry wiec defacto caly ciezar nie spoczywal na nim,

Zostaw komentarz:

• kamilltee
    odpowiedział(a)
    Rumpel: 2 pytania na powaznie:

Czy pod plyta jest jakis wypelniacz by plyta opierala sie na org bagazniku ST? Bo tam sa tylko 2 punkty mocowania I robi sie duza dzwignia.

Czy po spawaniu nie ma problemow z pekaniem (profil w monorack jest z dosc cienkiego materialu).

Zostaw komentarz:

• rumpel
    odpowiedział(a)
    DSCN4391.jpg

a tutaj masz Givi z dospawanymi ramkami pod sakwy (kufry)

Zostaw komentarz:

• darekd1
    odpowiedział(a)
    Co jeszcze jeżeli jest zamontowany monorack to istnieje mozliwość dostępu do schowna za siedzeniem natomiast jezeli płytę zamontujesz do oryginalnego bagaznika to kicha ...nie dostaniesz się do schowka bez demontażu płyty.

Zostaw komentarz:

• Łojek
    odpowiedział(a)
    Ja kiedyś miałem Givi monorack, czyli taki stelaż tylko pod kufer centralny, sprzedałem za chyba 150
    i za 250 kupiłem taki na 3 kufry, mowa oczywiście o używanych.
    Ten pod kufer centralny dużo w dupę dostał, ale znosił to dzielnie.
    Woziłem na nim Maxie, na górze śpiwór, a czasami nawet worek Louisa lądował na górze,
    jak latałem w dwie osoby. I nic.

A tu masz zapakowane moto, na jakimś zlocie, po wizycie w Biedronce

A tyle towaru weszło do środka

Ostatnio edytowany przez Łojek; 396.

Zostaw komentarz:

• arthur
    odpowiedział(a)
    Nie ma sensu się bawić jak ma się urwać - zazwyczaj w najmniej odpowiedniej chwili. Będę się rozglądał za a'la Givi lub taki spawany z bocznymi stelażami. Na razie i tak to teoretyczne pytania - motocykl które zamierzam kupić musi okazać się godny i wtedy będę kombinował;-)

Zostaw komentarz:

• Łojek
    odpowiedział(a)
    Spawałem kiedyś kumplowi ten bagażnik, potem stal się on moją własnością razem z motocyklem
    Od przykręcenia do urwania nie minął nawet tydzień, kufer głównie latał na pusto, ale to była Maxia E52

Zostaw komentarz:

• arthur
    odpowiedział(a)
    Łojek - Twoje argumenty przemawiają do mnie w 100%. Dzięki za pomoc.
    Będę szukał stelaża.:-P

Zostaw komentarz:

• Łojek
    odpowiedział(a)
    Nie czepiaj nic do bagażnika, kwestia czasu jak odpadnie,
    to słabiutki odlew, nie nadaje się do zamocowania kufra.
    Sam widziałem miny kilku ludków co zamontowali, a potem płacz bo pękło w trasie.

Zostaw komentarz:

• arthur
    odpowiedział(a)
    Z założenia bez pasażerki;-P A jak się jakaś nawinie to niech cierpi - przez cierpienie do przyjemności:-)
    A tak serio. Zastanawia mnie czy taki stelaż to nie zbytek skoro można zamontować bezpośrednio. Na boki planuje raczej sakwy.

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Można, ja tak miałem. Trzeba wywiercić otwory w bagażniku by przymocować płytę.

Beznadziejne rozwiązanie, niszczysz bagażnik, a jeśli ma być wożony pasażer to tylko mega szczupły

Zostaw komentarz:

• arthur
    odpowiedział(a)
    mam pytanie za 100pkt. Czy można zamocować płytę pod kufer centralny bezpośrednio na fabrycznym bagażniku? Jeśli chcę tylko centralkę czy muszę montować stelaż?

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X