Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dziwna praca silnika ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Aruś13
    odpowiedział(a)
    Oj tam oj tam

Zostaw komentarz:

• Cooba
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Aruś13 Zobacz posta
    Chłopaki wujek jest tokażem ,frezażem
    miazga..... Przeciez wujek jest tokarzem i frezerem. Dobrze, ze chociaz nie wójek...
    No nie moglem sie powstrzymac
    Zdrówka!

Zostaw komentarz:

• Aruś13
    odpowiedział(a)
    Chłopaki wujek jest tokażem ,frezażem więc pojechałem do niego i mi wyfrazował taki klin ze starego noża tokarskiego (twardy materiał) I mi tam dał jakiś nadwymiar 0,10 mm żeby ciaśniej wszedł bo wiadomo jakoś tam te wpusty trochę się wyrobiły minimalnie wsadziłem klin tak ciasno wszedł młoteczkiem lekko i później tą zębatkę i ją nasadką nabiłem. Wszedł ciasno wręcz wbiłem to koło więc powinno być ok Swoją drogą to jak się kupi klina w aso to on ma fabryczne wymiary więc może być lekko za luźny bo te wpusty w wale i tych trybach minimalnie się wyrobily Narazie chodzi jak miód

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Piżama Zobacz posta
    Jedź do jakiegoś sklepu z częściami do maszyn rolniczych, spytaj się o klin 7x8mm(oryginał ma chyba 7x7) ucinasz na długość i szlifujesz jedną strone na czymś równym. Klin w wał, jak i zębatki nie powinny mieć żadnych luzów.
    Żeby uskuteczniac takie druciarstwo trzeba miec choc troche pojecia ale i tak odradzam stanowczo takie zabieg. Nie lepiej kupic klin za 30 zł w aso?

Zostaw komentarz:

• Piżama
    odpowiedział(a)
    Jedź do jakiegoś sklepu z częściami do maszyn rolniczych, spytaj się o klin 7x8mm(oryginał ma chyba 7x7) ucinasz na długość i szlifujesz jedną strone na czymś równym. Klin w wał, jak i zębatki nie powinny mieć żadnych luzów.

Zostaw komentarz:

• giani
    odpowiedział(a)
    Spytaj się Lukassa, może będzie miał taki klin.

Zostaw komentarz:

• Aruś13
    odpowiedział(a)
    Dobra ściągnełem pokrywę sprzęgła nakrętkę na wał odkręciłem palcami i klin jest też dość wybity bo ma luzy na boki o jakieś 1,2 milimetry. Gdzie dostać taki klin pany ?

Zostaw komentarz:

• fxrider
    odpowiedział(a)
    A nie możesz po prostu przeczytać jeszcze raz ?

Zostaw komentarz:

• Aruś13
    odpowiedział(a)
    Napiszcie jeszcze raz co dokładnie sprawdzić co odkręcić itp
    Pozdrawiam Aruś !

Zostaw komentarz:

• kamilol
    odpowiedział(a)
    W serwisie ,ale watpie ze to klin jest wyrobiony.

Zostaw komentarz:

• Aruś13
    odpowiedział(a)
    A i jeszcze jedno pytanie gdzie dostać ten klin ?
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• kamilol
    odpowiedział(a)
    Najlepiej rozebrac silnik teraz ,bo jesli klin jest wyrobiony to moze go ci zerwac w każdej chwili. Najpierw sprawdziłbym nakretke na koszu sprzegła i łozysko.

Zostaw komentarz:

• Aruś13
    odpowiedział(a)
    A to tak nagle jebnie czy będzie coraz gorzej ?

Zostaw komentarz:

• kamilol
    odpowiedział(a)
    Jak zerwie ci klin na wale albo na wałku balansowym to moze rozwalic ci silnik.

Zostaw komentarz:

• Aruś13
    odpowiedział(a)
    A jeśli klin to nic się z silnikiem czy koszem nie stanie ? Bo teraz zabardzo nie mam jak tego rozebrać :/

- - - Zaktualizowano - - -

A i nieraz jest cisza Nawet przez 15 minut

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X