Mam zamiar dojeżdżać codziennie do pracy motorkiem, czy przy codziennym rozruchu lub raz na dwa dni zamykacie kraniki? W Gpz-cie nie zamykałem, gaźników nie zalewało.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Kraniki na OFF codziennie?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez siedlar Zobacz postamoże w moim życiu przez przypadek tak wyszło, ale w żadnym z moich motocykli nie zakręcałem kraników, niekiedy potrafiły stać przez zimę nawet trzy, cztery miechy bez odpalania i nie było żadnych problemów z odpaleniemsigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez siedlar Zobacz postamoże w moim życiu przez przypadek tak wyszło, ale w żadnym z moich motocykli nie zakręcałem kraników, niekiedy potrafiły stać przez zimę nawet trzy, cztery miechy bez odpalania i nie było żadnych problemów z odpaleniem"Na dobry początek - jedź na koniec świata"
Komentarz
-
ja w swojej 660 nie zakręciłem kranika na off na całą zimę - jakos tak wyszło. Paliwa nic nie ubyło, żadnej plamki nie widziałem, a często bywam w garażu. Dobry zaworek iglicowy to podstawaAle generalnie bezpieczniej na czas dłuższego postoju zakręcać kranik (jeżeli oczywiście kranik ma funkcję off).
Komentarz
Komentarz