Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kraniki na OFF codziennie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Kraniki na OFF codziennie?

Mam zamiar dojeżdżać codziennie do pracy motorkiem, czy przy codziennym rozruchu lub raz na dwa dni zamykacie kraniki? W Gpz-cie nie zamykałem, gaźników nie zalewało.

Jak masz sprawne zaworki to nie zamykaj. Moja ST potrafiła stać przez 1 miesiąc z otwartymi kranikami i nic się nie działo.
    BYŁA I POZOSTANIE NA ZAWSZE W MEJ PAMIĘCI
    YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE 89' CHESTERFIELD

Ja tu tylko sprzątam

Komentarz

ja musze zamykac . zalewa i mam bardzo duzy problem z rozruchem .
      CBX 650 , Seven Fifty CB 750, KLR Tengai 650, XTZ 750 Super Tenere , Tundercat )))

Komentarz

U mnie jak stoi do tygodnia to odpala bez problemów z otwartym kranem, powyżej tygodnia kran zakręcam bo nie odpalę.
        sigpic

Komentarz

Mi się wydaje że jeśli jest taka opcja że mamy możliwość zakręcać kraniki to na noc należy je zakręcić, a wiadomo że jak pojedziemy gdzieś i postawimy motocykl tylko na te kilka godzin to nie ma sensu jeśli oczywiście nie zalewa się.

Komentarz

może w moim życiu przez przypadek tak wyszło, ale w żadnym z moich motocykli nie zakręcałem kraników, niekiedy potrafiły stać przez zimę nawet trzy, cztery miechy bez odpalania i nie było żadnych problemów z odpaleniem

Komentarz

Zamieszczone przez siedlar Zobacz posta
              może w moim życiu przez przypadek tak wyszło, ale w żadnym z moich motocykli nie zakręcałem kraników, niekiedy potrafiły stać przez zimę nawet trzy, cztery miechy bez odpalania i nie było żadnych problemów z odpaleniem
              A to szczęściarz z Ciebie
              sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez siedlar Zobacz posta
                Być może twoje poprzednie motocykle nie miały opcji OFF . W takim wypadku dobrze że nie dotykałeś kraników.
                "Na dobry początek - jedź na koniec świata"

Komentarz

ja w swojej 660 nie zakręciłem kranika na off na całą zimę - jakos tak wyszło. Paliwa nic nie ubyło, żadnej plamki nie widziałem, a często bywam w garażu. Dobry zaworek iglicowy to podstawa Ale generalnie bezpieczniej na czas dłuższego postoju zakręcać kranik (jeżeli oczywiście kranik ma funkcję off).

Komentarz

ja zawsze zamykam bo od tego są.pozdr

Komentarz

Ja kiedyś w Pegaso cała zimę nie zamykałem i nie było problemów, tak samo z XTZ stoi cały czas na otwartych, w zimie 3 miechy nie odpalałem moto, potem odpaliłem i nie było problemu... Tak jak kolega wyżej napisał dobre zaworki iglicowe to podstawa.

Komentarz

Oryginalne zaworki są niewytłumaczalnie drogie a zamienniki niesamowicie tandetne podobno, ja mam nieszczelne i zalewał się po 3 dniach, teraz mam obniżony poziom i po tygodniu czy 10 dniach pali (nie zmienione zaworki), zrobił mi tak mechanik i puki co jestem zadowolony.
                        http://www.informatyzacja.com

Komentarz

Każde zawory iglicowe które kupowałem do Mikuni, Keihin... były wykonane prawidłowo, w 100% szczelne. Po raz pierwszy słysze o tandecie.
                          --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Dla tego napisałem podobno, powtarzam plotki ale po mechanikach nie sprawdzałem ale Mikumi "podobno" losowo, raz idealnie, raz do bani.
                            http://www.informatyzacja.com

Komentarz

Ja od 3 lat nigdy nie miałem kraników na OFF. Ze 4 razy musiałem tylko skorzystać z pozycji rezerwa i dalej na ON
                              http://xtzclub.pl/attachment.php?attachmentid=817

Komentarz

Pracuję...
                              X