Czy w tym przypadku mogę odpalić Moto prosze o pomoc kontakt 606793157!
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Zalane Moto!
Zwiń
X
-
Wyciągnałeś go czy tak stoi do tej pory?
Jak wyciągnąłeś to postaw go w pion, wylej wodę z tłumika i powinien odpalić.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
-
Ja bym dla pewności najpierw wykręcil świece i przedmuchal cylindry. Zresztą Trocina Teresa jak żeśmy ja wyciągnęli na brzeg to przy kręcenia rozrusznikiem sikala wodą z kominów i z otworów na świece też. Nic jej w sumie nie było ale olej był do wymiany, gaźniki do rozbiórki i mandat do podziałuJeżeli nie zaciągnięla wody do airboxu to można odpalać. Chyba że masło z oleju się zrobiło to lepiej wymienić.
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Panowie teraz co zrobic z tym fantem. Moim zdaniem na bank jest woda w silniku(próbowałem bez wyłania wody z tłumika odpalić;( ) jak zdjalem wydech to lało sie jak ze szlaufu. Jak podnioslem do góry Moto tez sporo polecialo. Czy silnik nadaje sie jeszcze do czegoś? Trzeba go rozbierać w drobny mak? Moze lepiej drugi wsadzić od razu. Nie mam pomysłu doradzcie cos
Komentarz
-
Ok zrobię tak jak podpowiadacie. Jeszcze tylko jaki jest rozmiar klucza do świec bo brat ma warsztat samochodowy i żadnym nie podchodzilo. Tak samo mam klucze serwisowe od gsxr i tez nie podchodzilo. Ogółem jak jest woda w silniku to jak wymienię olej to mogę śmigać dalej?a i jeszcze jedno. Powiedzmy ze uda mi sie go odpalić to olej spuścić tak jak stoi na zimnym czy juz jak odpali to do rozgrzanie oleju?Ostatnio edytowany przez Cretoon; 4845.
Komentarz
-
Najpierw przed kręceniem rozrusznikiem spuść olej z dołu silnika, z ramy nie ruszaj. Jak wydmucha wodę z cylindra wkręć świecę i rozgrzej silnik, najlepiej przejedź się kilka km, po przyjeździe zmień olej z filtrem.
Nie dobrze jeśli stoi już kilka dni ze szlamem w cylindrze, takie rzeczy robi się od razu po wyciągnięciu moto z wody.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz