Iglica zamyka ssanie swoim końcem w otworku w korpusie gaźnik. Tak myślę ze jakbys w ten otworek kapnąl sylikonu i wetknął weń iglice i juz nie operował ssaniem to powinno się uszczelnić. Niestety pewnie trudno będzie to potem odetkać.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Gorący silnik nie oddaje mocy
Zwiń
X
-
Lewą można docisnąć z zewnątrz: http://www.xtzclub.pl/threads/14392-...l=1#post182641
A ogólnie można je wypiąć z cięgna i spróbować ustalić jak są, ale czy będą szczelne, nie wiem.
Na pewno docisk stożka powinien pomóc uszczelnić. Zaletą jest to, że nie powinno być problemu z rozbiórką, czy czyszczeniem.
- - - Zaktualizowano - - -
Tak szybko piszecie, albo jak wolno (edytuję), że zdążyliście dwa posty... Moje ostatnie 2 posty trzeba czytać razem...
Tak to wygląda w środku:
Sssanie.jpgZ pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Lis Zobacz postaLewą można docisnąć z zewnątrz: http://www.xtzclub.pl/threads/14392-...l=1#post182641
A ogólnie można je wypiąć z cięgna i spróbować ustalić jak są, ale czy będą szczelne, nie wiem.
Na pewno docisk stożka powinien pomóc uszczelnić. Zaletą jest to, że nie powinno być problemu z rozbiórką, czy czyszczeniem.
Tak szybko piszecie, albo jak wolno (edytuję), że zdążyliście dwa posty... Moje ostatnie 2 posty trzeba czytać razem...
Tak to wygląda w środku:
[ATTACH=CONFIG]26519[/ATTACH]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Komentarz
-
Tak, sama końcówka uszczelnia paliwo. Dokoła w komorze hula powietrze. Dołączyłem zdjęcie poglądowe.
Czy można uciąć? - proponuję prostować i zatkać ten otwór paliwa. Wtedy końcówkę (tę wystającą z gaźnika) można mocną taśmą ustalić, żeby dociskało i uszczeniało.
ps. Tak sobie myślę, że jeśli zostaniesz przy XTZ to następna przeróbka to będzie swap na 900 z wtryskiem...Ostatnio edytowany przez Lis; 4923.Z pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Lis Zobacz postaTak, sama końcówka uszczelnia paliwo. Dokoła w komorze hula powietrze. Dołączyłem zdjęcie poglądowe.
Czy można uciąć? - proponuję prostować i zatkać ten otwór paliwa.
ps. Tak sobie myślę, że jeśli zostaniesz przy XTZ to następna przeróbka to będzie swap na 900 z wtryskiem...
Xtz tak dała w tyłek w ostatnim czasie na wyprawie... działo się z nią już wszystko po zrobieniu praktycznie wszystkiego... no cóż Adventure modę is on
Komentarz
-
Igła prowadzi, stożek uszczelnia. Wystarczy trafić i docisnąć. Przynajmniej na próbę.
Sssanie1.jpgZ pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Lis Zobacz postaIgła prowadzi, stożek uszczelnia. Wystarczy trafić i docisnąć. Przynajmniej na próbę.
[ATTACH=CONFIG]26520[/ATTACH]
Komentarz
-
Zamieszczone przez robek_ck Zobacz postaHudecki i jak tam sprawy z gaźnikami. Jakieś pozytywne efekty są?
Nie chciałem ryzykować kolejnych dni w mieście z praktycznie zerowym do czegokolwiek. Dam znać jak temat się wyjaśni.
Komentarz
-
Powodzenia! Oby to było to, bo czeka Cię nie lada droga... 12h.
do Dushambe.jpg
ps. Sprawdzisz też jak pracuje silnik na niższych wysokościach.Z pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Lis Zobacz postaPowodzenia! Oby to było to, bo czeka Cię nie lada droga... 12h.
[ATTACH=CONFIG]26538[/ATTACH]
ps. Sprawdzisz też jak pracuje silnik na niższych wysokościach.
Jeśli chodzi o wysokości to moim zdaniem nie będzie poprawy obecnego problemu. To co dzieje się teraz nie jest zależne od wysokości.
Btw https://michumoto.com/mapa/
Komentarz
-
Zamieszczone przez hudecki Zobacz postaZnalazłem transport do Dushambe, tam jest warsztat motocyklowy i dostęp do jakiś części. Temat iglice ssania przerobię na miejscu jak dotrę, czyli jutro. Póki co moto na ciężarówce i jadę.
Nie chciałem ryzykować kolejnych dni w mieście z praktycznie zerowym do czegokolwiek. Dam znać jak temat się wyjaśni.
Ok już widzę że moto zapakowane.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Lucjan Zobacz postaW Chorog masz przy bazarku sklep z częściami do aut , koleś ogarnięty . Spytaj może będzie mógł pomóc .....sklepik na piętrze przy samych bazarkach patrząc po lewej stronie od głównego wejścia.
Ok już widzę że moto zapakowane.
Komentarz
-
Już ponad połowa drogi za Tobą..Czyli nie 12, a 24 h... Nieźle! Trzymam kciuki.
Jeśli się okaże, że to te igliczki, trzeba je będzie wrzucić do niezbędnika na dłuższą podróż.
Swoją drogą, liczę, że po doświadczeniach pomożesz ustalić co zabrać (elementy moto, narzędzia), a co się nie przydaje...Z pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!
Komentarz
Komentarz