Byłam w Norge na motórku jako plecak 3 razy. Tylko raz miałam naprawdę ładną pogodę. Najlepszym terminem moim zdaniem jest lipiec, choć raz mimo takiej pory, miałam średnią pogodę. Na Lofoty ponoć lepszy jest sierpień ale nie sprawdziłam - nie byłam. Jak byłam w Norwegii w sierpniu, to już jeździły samochody techniczne i rozstawiały tyczki wzdłuż drogi, bo śnieg zaczął padać..
Drogę Trolli przejechaliśmy ostatniego możliwego dnia, gdyż następnego zamknęli ze względu na śnieżyce 
Mój dawny towarzysz podróży był raz na Nordkappie i wyglądało to mniej więcej tak, że w jedną stronę słońce w mordę, a w drugą deszcz
Ale ogólnie fajna wycieczka, a jak ktoś ma mało czasu, to zawsze można w jedną stronę pojechać a wrócić pociągiem przez Finlandię

Mój dawny towarzysz podróży był raz na Nordkappie i wyglądało to mniej więcej tak, że w jedną stronę słońce w mordę, a w drugą deszcz

Ale ogólnie fajna wycieczka, a jak ktoś ma mało czasu, to zawsze można w jedną stronę pojechać a wrócić pociągiem przez Finlandię

Komentarz