w poniedziałek wyruszam na Białoruś. Ma ktoś jakieś tipy związane z tym krajem? na coś powinienem uważać?
nie ma problemu z rozbijaniem namiotu na dziko? ktoś restrykcyjnie sprawdza trasę przejazdu (mam wizę prywatną, jadę do Vitebska, ale coś po drodze zamierzam zwiedzić, wiadomo, gdzieś się zatrzymać, etc).
jakieś absolutnie must-do/must-see, które nie jest oczywiste?
nie ma problemu z rozbijaniem namiotu na dziko? ktoś restrykcyjnie sprawdza trasę przejazdu (mam wizę prywatną, jadę do Vitebska, ale coś po drodze zamierzam zwiedzić, wiadomo, gdzieś się zatrzymać, etc).
jakieś absolutnie must-do/must-see, które nie jest oczywiste?
. Spokój, czysto, drogi dość dobre, mały ruch, milicja nieczepliwa, choć jeździliśmy lokalnymi drogami i szutrówkami więc na głównych może być inaczej. Wszędzie dużo Polskich śladów więc miejsc must see mnóstwo. Trasy przejazdu nikt nam nie sprawdzał. Ba nie byliśmy nawet na tych meczach na które mieliśmy bilety. Spanie w hotelach podbijali nam pieczątki coś jak meldunek, ale nie zawsze. Podobno jak się jest dłużej na dziko, to tak jak w Rosji trzeba się samemu meldować na milicji gdzie się jest. U nas tego nie było - co drugi dzień w jakimś hoteliku więc tego nie jestem pewien. A i chyba nie daje się napiwków bo napiwek to łapówka.
Komentarz