Planuje lecieć do Rumunii bardziej asfaltowo choć jak się trafią spokojne szutry to pewnie wybiorę szutry.Jadę we dwie osoby i szukam w miarę ciekawych miejsc, które będę mógł dorzucić do swojej trasy wstępnie oplanowanej. Jeśli ktoś ma coś wartego polecenia to będę wdzięczny. Odpuszczam zamki, kościoły, kapliczki i tym podobne tematy- chyba że coś jest na prawdę wartego np jakiś pałac. Ze swojej strony chciałbym polecić błotne wulkany w okolicy Buzau o których mało kto pisał w relacjach a które uważam że mogły by być ciekawą sprawą, do tego kopalnie soli Turda. Planuje też wąwóz Bicaz o którym jest już głośniej i Góry Bucegi. Planuje też oklepany temat Transfogaraski i Transalpiny i Transararaul. Podobno warty temat to Park Apuseni ale chyba już bardziej na nogach niż na moto.Znalazłem kilka tras które lecą równolegle do bardziej lokalnych i już zabudowanych dróg, które są szutrami i o takie też mi chodzi więc jeśli ktoś zna dobry temat który wiedzie w okolicy tego co zaznaczyłem to będę wdzięczny. Poniżej załączam kilka linków z opisami niektórych ciekawostek- może komuś się przyda na przyszłość do swojej trasy na Rumunie. Link z bardzo wstępną trasą przed całkowitym jej dogłaskaniem pod spodem, mam około 9 dni na tą podróż.
natknąłem się na taki artykuł szukając info o Górach Bucegi, ciekawe - ale pewnie niedostępne dla zwiedzających
natknąłem się na taki artykuł szukając info o Górach Bucegi, ciekawe - ale pewnie niedostępne dla zwiedzających

Komentarz