Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tenere 750 vs GS 800 vs GS 1200

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Tenere 750 vs GS 800 vs GS 1200

Czołem,
    Słowem wstępu jeździłem sporo z małżonka na bandycie 600 później DL 650. Dorobiliśmy się potomka i motocykle sprzedane.
    Dzieciak dorósł i postanowiliśmy odnowić pasje. Sercem kupiłem tenere 750 lecz do wypraw we dwoje okazuje się ze nie mamy już 20 lat i trzeba cos innego.

Czy ktoś miał podobnie ? albo jeździ na 'następcy' z plecakiem i poleca ?

Bo jeżeli poszukać na 'opinii; to one and only GS 1200 ale wtedy musze sprzedać tenere wiec szukam opcji alternatywnych aby ja utrzymac

pzdr!

stara Teresa na parkę ma wszędzie braki , kiedyś na zlocie przyjechał kolega z małżonką na XT1200z i bardzo sobie chwalił na jazdę we dwoje , a w garażu i tak miał 750 .... jeszcze DL1000 , też do przemyślenia. Jak chodzi o GS , to tak to jest że jak zapytasz o hamulce , to wszyscy powiedzą Brembo. zapytasz o olej , to od razu Motul, po prostu propaganda handlowa zrobiła swoje że niczego innego nie znają , i tak zaraz klepany ten GS... miałem osobiście dużego GejeSa i potwierdzam że to świetny motocykl ...tylko za bardzo przereklamowany i na pewno ceny używek wyśrubowane ... ja osobiście celował bym w XT1200z

Komentarz

Wszystko moim zdaniem zależy od kasy jaką chcesz na to wydać. Ja osobiście nie lubię muzeum i zbieractwa bo najzwyczajniej nie mam na to miejsca ale to jak z autami, im świeższe tym mniej awaryjne i wygodniejsze, z wszystkimi wadami i zaletami oczywiście.
      DL 1050 bardzo wygodne moto, tańsze od GS, tak samo jak xtz1200. Pytanie czy wał ma być czy łańcuch? To na pewno zawęzi pole poszukiwań.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

A co konkretnie Wam przeszkadza w jezdzie we dwoja na 750 - bo jak nam powiesz czego CI brakuje, albo co sie Wam nie podoba, to pewnie latwiej bedzie sie ustosunkowac. Ja na jezdzienie daleko we dwoje mam Super Adventure'a S
        Pzdr!
        prawko juz na 650, XTZ750 byla moim pierwszym moto, a teraz mam frajde

Komentarz

XTZ ma krótką kanapę.... brzuszek może przeszkadzać :-)
          Z pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!

Komentarz

Jest jeszcze Triumph​ tigier 800 i tigir 1200 , Tigierem 800 pojeździłem ostatnio i kanapa jest spora możliwości bagażowe też całkiem niezłe mocy też nie brak.
            Tigier 1200 nie jeździłem ale widać że jest wymyślony pod dwie osoby i ma kardan , co do awaryjności to miałem kiedyś Triumph​ trophy 1200 i nic się nie działo
            A jeśli chcesz zostać przy marce to śmiało można polecić xtz 1200 koledzy sobie chwalą , z tańszych chyba DL 1000 jest najbardziej dwuosobowy.
            Jest jeszcze BMW GS ale to takie nudne oklepane wszędzie tego pełno taki motocyklowy pasat

Komentarz

XT1200Z ma tą zaletę że możesz szukać roczniki od 2010r, aż do "nówek" z małymi przebiegami.

Niestety są pewne wady - na wszystkich starszych tenerach handbary umożliwiały zawieszenie reklamówki z zakupami. W nowych niestety nie przechodzi nawet ucho od siatki, co przy wspomianych potomkach może być problematyczne.

Na zdjęciu ja z 3 potomkami, niestety trzeba będzie kombinować 2 osobowy boczny kosz, bo w drodze do przedszkola przez pole, ten ostatni spada.
              You do not have permission to view this gallery.
              This gallery has 1 photos.

Komentarz

Pracuję...
              X