Usunięte na żądanie użytkownika
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
akcesoria do podróży
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Akcesoria? Chodzi Ci o kufry etc?
Jeżeli chodzi o żarcie, ja zabieram ze sobą kuchenkę turystyczną Campingaz na kartusze gazowe, wkręcane. Mają tę przewagę nad wbijanymi, że nie trzeba wykorzystać całego gazu przed rozmontowaniem (można dowolnie składać i rozkładać kuchenkę). Co do żarcia, standardowo zupki chińskie. Na 2 os w CHorwacji zjedliśmy 14 z 20 zabranych. W Chorwacji zalecam mieć 1 -1,5l zapasu czystej wody- bywa nieoceniony. Do picia najlepiej stosować jakieś witaminy, typu pluszz itp + zwykła woda. Oczywiscie zapas wit zabrany z domu. Trochę pomaga się zregenerować. Z jedzenia polecam liofilizaty www.lyofood.pl . Nie psuje się, mało waży i jest dobre- jest to żarcie wyprawowe i stanowi pełnowartościowe posiłki. Gary to wiadomo, jakiś zestaw menażek- dostałem za 20 zł w markecie komplet garów składanych, zajmują bardzo mało miejsca. Jeszcze muszę dorwać niezbędnik sztućców jakiś. Warto odwiedzić sklepy militarne w swojej okolicy, można się tam nieźle zaopatrzyć.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
-
To żarcie jest kata-stroficznie drogie - beznadzieja.
Skład: płatki Gold flakes, mleko instant, owoce lyo =10PLN
Skład: makaron, mięso schab, pieczarki, warzywa =20,17PLN
strogonow..jpgOstatnio edytowany przez Czarny; 123.
Komentarz
-
Czarny, ja miałem gulasz- chyba 11zl, a szlo się najeść jak w domu. Koszt to rzecz względna, ja dostałem 4 paczki od kumpla, które zostały mu po Mongolii. Biorąc pod uwagę zupki chińskie jako podstawę żarcia, stanowiło to solidne urozmaicenie posiłków. PS ponoć z tego najlepszy jest Strogonov czy jakoś tak.
Kuchenkę benzynową miałem -> ruską kostkę. Działała, ale wolałem gazową.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Siwy
-
Siwy
-
Paczka hermetycznie zamkniętaJak wrócę do domu po pracy, to wkleję foto. Co do Kochera- wpisz na allegro kostka, ruska kostka itp, znajdzie się. Polecam też poczytać trochę o korzystaniu z tej bomby
No chyba, że chcesz wydać więcej kasy na palnik benzynowy Colemana lub inny. Koszt 400- 600zl o ile pamiętam, zasilany min. benzyną z baku.
Polecam też zabrać apteczkę, środki przeciwbólowe. Ubezpieczenie dodatkowe- np wojażer w PZU (10 dniowy wyjazd 70zl) oraz dodatkowo darmową kartę EKUZ, wyrabianą w NFZ- obowiązuje tylko w krajach UE i cholera wie dokładnie co dajeLepiej wybrać ubezpieczenie dla świętego spokoju.
PS tu masz zdj:
Ostatnio edytowany przez Bartas; 5.sigpic
Komentarz
-
Taśma izolacyjna-> zastosowania nieograniczone, zawsze sie przydaje.sigpic
Komentarz
-
Siwy
-
sigpic
Komentarz
Komentarz