Usunięte na żądanie użytkownika
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
akcesoria do podróży
Zwiń
X
-
Siwy
-
Tak, ale ten model wyżej też tak się składaRozstaw jest podobny, ale całośÄ‡ solidniejsza.
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Siwy
-
Miałam się nie wtrącać ale zrobię wyjątek..
Palnik MSR (Pocket Rocket) - bardzo mały, bardzo lekki, trochę drogi (ok. 100-130) ale warto. Na kartusze wkręcane (epigaz) - dużo bardziej dostępne niż te niebieskie (campingaz). Na najbliższe browarzenie przy tenerze mogę przynieśÄ‡ do oględzin.
Zapalarki pizoelektrczne w kuchenkach turystycznych lubią się psuć jak dostaną wilgoci. Jakieś źródło ognia i tak trzeba mieć przy sobie - bezwzględnie. Osobiście wożę w motórze małą zapalarkę gazową (micro blazer na lledrogo ok. 9 PLN), którą teoretycznie można coś przylutować albo co najmniej przytopić - już mi się parę razy w górach przydało. Również w razie co mogę przytargać na spotkanie.
Osobiście polecam 2 mniejsze butle zamiast 1 większej. Jak się jedna skończy to wywalasz i zyskujesz na przestrzeni.
No to tyle, już się nie odzywam
Pozdrawiam,
GosiaŁoś, w przeciwieństwie do jelenia i innych zwierząt, choć lubi czasem pobujać w obłokach, nie ma wygórowanych ambicji...
Komentarz
-
Mądrze prawisz wać Pani. Kwinte mijodu wypić zacz
Gosia, z tymi kartuszami to bym się zastanowił. Epigazowych jak na lekarstwo widziałem, za to Cambingazu więcej.
Osobiście nie miałem problenów z piezo, w sumie nie gotowałem nic w deszczu, a wilgoć nie zrobiła na zapalarce negatywnego wrażenia. Jednak masz rację, dodatkowo i pewne źródło ognia się przyda, tak jak i dwa małe pojemniki zamiast jednego i dużego.
Odzywaj się, w końcu to Ty najwięcej z nas znasz tajniki turystyki. Ja jestem początkujący jeszcze--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Zależy na czym Ci zależy. Jak na kosztach, to bardziej się opłaca mieć 1 duży kartusz, niż 2 małe.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Zamieszczone przez szymek1960 Zobacz postaJeżeli zależy nam na niezwadności to polecam krzesiwo:sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postaGosia, z tymi kartuszami to bym się zastanowił. Epigazowych jak na lekarstwo widziałem, za to Cambingazu więcej.Łoś, w przeciwieństwie do jelenia i innych zwierząt, choć lubi czasem pobujać w obłokach, nie ma wygórowanych ambicji...
Komentarz
-
Siwy
-
Siwy
-
Siwy
-
Siwy
Komentarz