Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
MotoExpress Norwegia 2013 - Relacja ekipy z MotoTeamTczew
MotoExpress Norwegia 2013 - Relacja ekipy z MotoTeamTczew
Zrobiliśmy ostatnio z kumplami absolutnie wspaniałą trasę. Całkiem niedaleko i niedrogo, a widoki po prostu bajeczne! Mapa, Foto galeria, Dziennik wyprawy. Polecam!
Pozdrawiam!
Żoro MTT
Fajnie, że zajrzeliście na Sognefjellsvegen ( http://skandynawia.garski.com/Sognef...oga-nr-55.html ) - na dojazdówce śnieżne ściany są całe lato. Wjazd nie robi jakiegoś wielkiego wrażenia w porównaniu do reszty - ale widziałem jak na górę wjeżdżały rowery czad
Działa,działa fajna wycieczka!
Napisz jeszcze jak się podpasowała tereska do tych hmmm... szlifierek
Tereska spisywała się świetnie! Z każdym kilometrem bardziej ją lubiłem za wszechstronność i wygodę To właściwie mój pierwszy sezon na niej, wcześniej wiele sezonów na ZZR-ach. W Norwegii generalnie nie łamie się przepisów (za drogo heh) więc moc "szlifierki o kant d... rozbić", a i w szybkich, ciasnych winklach nie odstawałem
Gdybym miał więcej czasu to obleciał bym jaszcze Atlantic Road i Lofoty, ale w 4 dni to nierealne. Następnym razem
W Norwegii generalnie nie łamie się przepisów (za drogo heh) więc moc "szlifierki o kant d... rozbić", a i w szybkich, ciasnych winklach nie odstawałem
Jak sie nuczysz (jak np. ja) to będziesz w takich winklach objeżdzać wszelkie szlifierki Objeżdzać Cię będą jedynie inne enduro :/
Najważniejsza rzecz to kasa. Ile taki wypad kosztuje? Ile za prom? Możesz takie rzeczy ujawnić?
--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Ja obecnie mieszkam w Norwegii więc napiszę jak to wyglądało jadąc z polski.
Chłopaki zadzwonili do Stenaline i od razu pytali o jakieś promocje. Miła pani dała im cenę 500zł za 2 moto + kabina w obie strony (Gdynia-Kalskrona). Na kołach zrobili jakieś 3500km z czego 2000 po Norwegii. Paliwo tutaj kosztuje około 7zł, cena spada nawet o 1zł w weekendy, jedzenie swoje, noclegi od około 200 do 300zł za domek 4 osobowy osiągalne bez problemu na miejscu. Wszędzie można płacić Visą (wypukłą) i z każdym dogadać się po angielsku.W sumie wyszło ich nieco ponad 2000zł od głowy, a trasa zacna jak za 10000
Ooo.Nie wiedziałem, że kol. "Ja" tak dobrze jeździ motocyklem.
Sporo mi brakuje bo się boję kłaść w łukach do zamknięcia. We Francji na szkoleniach byłem Połowy języka mówionego nie rozumiaem ale i tak się spooooooro nauczyłem od.... własnie, byłej czołówki europejskiej lat 70-90. Polansowałem się też w wyścigach dwucylindrówek - max ćwiartki (powiedzmy, bo były niewielkie odstępstwa). ST nie jest tylko od latania w terenie
Koniec offu
--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Skromny do przesady .Coś słabe te szkolenia jak na torze opony nie zamkniesz, spróbuj tourance, zwykłe nie exp. Fajne opony do takich zabaw.Dobra również kończę ten off bo się zoromoto wk...i.
Fajna trasa.
Planuję przyszłą wiosnę poświęcić na Skandynawię. Tylko te mandaty.... nie wiem, czy dam radę tak się ograniczać jak na Łotwie
Napisz jak tam z policją? Mieliście kontakt?
Planuję przyszłą wiosnę poświęcić na Skandynawię. Tylko te mandaty.... nie wiem, czy dam radę tak się ograniczać jak na Łotwie
Napisz jak tam z policją? Mieliście kontakt?
Na wiosnę to tam jeszcze śnieg leży po pół metra.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz