Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

VI spotkanie XTZclub 23-25 Maja 2014 Kotlina Kłodzka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

VI spotkanie XTZclub 23-25 Maja 2014 Kotlina Kłodzka

Na ostatnim nie tak dawnym V spotkaniu XTZ na śląsku rozmawiałem z kilkoma osobami na temat możliwej organizacji spotkania wiosną 2014 na dolnym śląsku. Propozycja została pozytywnie przyjęta. Dlatego nie czekając długo postanowiłem że coś zaproponuje:

V spotkanie XTZ w drugi (9-11) albo trzeci (16-18) weekend maja
    Spotkanie proponuje zorganizować w gospodarstwie agroturystycznym Zającówka

Jest to miłe miejsce przyjazne miłośnikom dwóch kółek oddalone od cywilizacji do którego trzeba dojechać kawałek szutrem. W tym miejscu odbył się Paszków Rally w którym uczestniczyłem i zrobił na mnie dobre wrażenie. Na miejscu jest wiata na ognisko, można rozbić namiot. Można zorganizować jakąś michę wieczorem i śniadanie. Jak pisałem miejsce jest na uboczu i właściciele są przyzwyczajeni do motocyklistów więc strzały z wydechu i wybuchowe garnki raczej nie będą nikomu przeszkadzać
    Zagadałem z organizatorem rajdu który jest powiązany z Zającówką - kolega Bandit który dzisiaj zarejestrował się na naszym forum. Dostałem szczegółową ofertę ale w skrócie:

Na miejscu jest 36 miejsc noclegowych jeśli zarezerwujemy wszystkie to wychodzi 35zł/osoba/doba jeśli nie będzie tylu chętnych to wychodzi 45zł/osobę/dobę

Jeśli będzie więcej chętnych to jest możliwość rozbicia namiotu 20zł/namiot/dobę lub podłoga w dużej sali (własna karimata i śpiwór) 15zł/osobę/dobę.

Bandit zna okolicę którą objechał swoją XTZ660R więc myślę że razem na wiosnę przygotujemy jakąś ciekawą trasę off
    Jeśli wyrazicie takie zainteresowanie to trasę turystyczną też możemy przygotować lub ewentualnie trzecia alternatywa połączymy trasę off ze zwiedzaniem
    Czasu jest masa więc możemy dopracować szczegóły typu micha, popitka, plakietki, koszulki, smycze czy inne bajery jeśli będziemy oczywiście chcieli.

Dajcie znać co myślicie o zaproponowanej miejscówce oraz terminie.
    Ostatnio edytowany przez johny_b; 2991.

znam tam ciekawą trasę off koło Braszowic, są tam również fajne hałdy po kopalniach odkrywkowych
    miejscówka jest mi obojetna.. i tak już nas więcej nie wpuszczą, a i my raczej nie będziemy ubolewać, jesli chodzi o termin to dla mnie drugi lepszy

Komentarz

Miejscówka jest git. Mi, podobnie jak siedlarowi, też bardziej pasuje 16-18 maja.

Komentarz

Byłem latem w okolicach Kłodzka bardzo ładne okoliczności przyrody tam są. Jeśli tylko coś nie pokrzyżuje planów to piszę się jak najbardziej.

Komentarz

Zamieszczone przez johny_b Zobacz posta
          Bandit zna okolicę którą objechał swoją XTZ660R
          Nie XTZ a XT660R
          Poza tym piszÄ™ siÄ™ z MadziÄ…

Komentarz

Zamieszczone przez ArturS Zobacz posta
            Nie XTZ a XT660R
            Poza tym piszÄ™ siÄ™ z MadziÄ…
            Tak się zastanawiałem kto pierwszy zauważy
            Zrobiłem literówkę z rozpędu

Komentarz

Miejscówka i tereny wspaniałe Termin - wyjdzie w praniu - myślę że będzie zbliżony do terminu międzynarodowego zlotu który w tym roku będzie w Czechach....

Komentarz

Jak najbardziej jestem za
                Ja do terminu siÄ™ dostosuje.
                ...tylko silnych los obdarza hojnie...

Komentarz

Miejscówka Ok, ważne żeby było ciepło i nie padało. Trasę możecie zrobić bardziej na tkc niż na deserta to wtedy wszyscy pojadą.
                  Jeśli o mnie chodzi to 16-18 był by lepszym rozwiązaniem,
                  początek maja i tak będzie zapchany jazdą, potem weekend odpoczynku i spotkanie na śląsku.
                  Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                  No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                  sigpic

Komentarz

poza terminem, dla mnie marnym, wszysto wyglada super.
                    Social media: Facebook | @maku_xtz on twiiter
                    Relacje Bośnia 2013 | Bałkany 2012 | Gruzja 2012 | Bałkany 2011

Komentarz

Miejscówka wygląda bardzo zachęcająco. Do terminu postaram się dostosować.
                      "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Super, miejsce super, termin do ogarnięcia, byleby okoliczności poza motorowe nie stanęły na drodze.
                        Pisze siÄ™ x 2.

Komentarz

Zamieszczone przez czeczen Zobacz posta
                          Miejscówka i tereny wspaniałe Termin - wyjdzie w praniu - myślę że będzie zbliżony do terminu międzynarodowego zlotu który w tym roku będzie w Czechach....
                          Czeczen termin możemy jeszcze zmienić gdyby sie okazało że ten zlot w Czechach bedzie kolidował, jak będziesz coś wiedział więcej o tym kiedy Czesi organizują to daj znać.

- - - Zaktualizowano - - -

Zamieszczone przez rootolf Zobacz posta
                          Miejscówka wygląda bardzo zachęcająco. Do terminu postaram się dostosować.
                          rootolf podwiesisz temat? Może jakąś ankietę jeszcze dodać z terminami?

Komentarz

Trzeba obserwować ten temat... http://www.supertenere.cz/forum/view...hp?f=22&t=1835 i będziemy wiedzieli

Komentarz

Może se przyjadę termin troszkę koliduje z tym że 16 się starzeję o rok i jak napisał Junak opcja lekki off była by super.
                              Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl

Komentarz

PracujÄ™...
                              X