Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Mi Ukraina chodzi po głowie, i chyba sobie rajdy odpuszczę, na Pałuk jadę bo się z Maćkiem umówiłem to nie zostawię chłopa i na spotkanie xtz - obowiązkowo
Resztę odpuszczam bo na wachę trzeba oszczędzać
Przymierzałem się do Tukana parę lat do tyłu.
Wnioski jakie wyciągnąłem po śledzeniu tego rajdu mam takie:
- XTZ750 za ciężka na takie upadlanie
- o ile początkowo to był rajd dla ciężkich enduro, to obecnie takiego sprzętu tam jest coraz mniej a dominują lekkie enduro
- poziom trudności w tej sytuacji mocno się zwiększył a jechać i omijać najgorsze odcinki to tak do bani
- jeżeli już miał bym pojechać to właśnie na jakimś lekkim powiedzmy do 150 kg wagi coś pokroju EXC 450
Kibicuję jednak każdemu śmiałkowi.
Taaa te błota i wydzieraj ztamtąd 240 kilogramową tereskę.
Choć o zmianie pojemności nie wiedziałem, poobserwuję co w tegorocznej edycji się będzie działo.
Byłem, topiłem, jeździłem. Było fajnie, przednia impreza. Celem było dojechać do końca i też nie do końca się to udało. Impreza fajna i teraz jadę znowu.
Nie mam sztywnego planu , ostatnio mam sporo na głowie i trudno mi przewidzieć co będzie za miesiąc ,początek lipca był by dobry, ale na razie nie jestem w stanie ustalić sztywnego terminu
Komentarz