Usunięte na żądanie użytkownika
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Kurtka. Tylko Jaka.
Zwiń
X
-
Siwy
-
Zamieszczone przez cochise Zobacz postaRukka. Skandynawia lepiej wykończy niż makaroniarz. Poza tym kolor - im ciemniejszy tym dłużej bez prania pojeździsz, a membrany powinno się prać jak najrzadziej.
A BTW jesteś pewien że tych wyrobów w PL nie ma taniej?
Poszukaj kurtki z wypinaną membraną, wtedy będziesz mógł prać kurtkę kiedy tylko chcesz w domowej pralce.
Po drugie nawet jeśli brudu nie widać, to w przepoconej kurtce się średnio jeździ.
Co do kolorów to ja preferuję jednak jaśniejsze klimaty w tym roku słońce pokazało, że potrafi konkretnie grzać, a czarna kurtka to piekarni.
Oczywiście wybór nalezy do ciebie;-)Ostatnio edytowany przez Laguna; 237.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Laguna Zobacz postaA ja bym proponował trochę inną optykę patrzenia.
Poszukaj kurtki z wypinanÄ… membraną, wtedy będziesz mógł prać kurtkę kiedy tylko chcesz w domowej pralce.
Po drugie nawet jeśli brudu nie widać, to w przepoconej kurtce się średnio jeździ.
Co do kolorów to ja preferuję jednak jaśniejsze klimaty w tym roku słońce pokazało, że potrafi konkretnie grzać, a czarna kurtka to piekarni.
Oczywiście wybór nalezy do ciebie;-)
Jednak o gustach się nie dyskutuje
Polecam na trasę tylko i wyłącznie z wypinaną membrana i podszewką.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Skutecznie wyminiłem kurtke retbike na rukkę - dzięki uprzejmości kolegi z moto-akcesoriów, który jest zapisany na xtz forum, dostałem 10 % zniżki
jeżdze w niej trzy tygodnie w temp od + 25 do + 15 bez podpinki jedynie w bieliznie - termoaktywnej, komfort termiczny na bardzo dobrym poziomie - brak ochranicza kręgosłupa, trzeba sobie dokupić zółwika lub ochraniacz low cost ok 100 zł albo ochranicz akcesoryjny rukka ok 450 zł - wiekszych wad nie zauwazyłem.Ostatnio edytowany przez larry; 215.Sprzedam silnik do xtz 750 kontakt na PW.
Komentarz
-
wada kurtki to suwaczek, cieżko sie zasuwa, urwałem pypeć od suwaczka, wsadziłem kółeczko od kluczy i działa, na zime zareklamuje, może producent uzna ...
Używam jej na skuterze, w temperturach około 7 C, komfort termiczny bardzo dobry, jedna zasada, trzeba wkładac bielizne termo-aktywną lub podkoszulkę z długim rękawem, nie można dopuścic aby podszewka sie przylepila do ciała.
Jednym słowem polecam, nie wiem jak kurtka sie zachowuje przy + 25 - 30.Ostatnio edytowany przez larry; 215.Sprzedam silnik do xtz 750 kontakt na PW.
Komentarz
-
Od wczoraj jestem posiadaczem kurtki BUSE Ancona. Dałem się namówić chłopakowi w moto-akcesoria w Raszynie. Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle. Membrana Reisa, wypinana podpinka, sporo kieszeni w tym co najmniej 5 wodoszczelnych. System wentylacji z wywietrznikami z przodu i na plecach, do tego zamki na końcach rękawów, po rozpięciu których rękaw poszerza się o wstawkę z membrany. Ściągacze na rękawach, przedramieniu, ramieniu, w pasie i na dole kurtki. Oczywiście protektory na łokciach, barkach i plecach. Po pierwszych kilometrach w dniu dzisiejszym mogę powiedzieć, że jest ciepła i wygodna. W oczy nie rzucają mi się żadne wady, jedyne ale jakie mam, to brak elementów odblaskowych na plecach i bardzo małe z przodu. Jak tylko przetestuję ją w deszczu, to dodam posta. Cena ze zniżką klubową to 605zł. Mam nadzieję, że nie będę za miesiąc klął w kamienie z powodu tego zakupu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez dex Zobacz postaOd wczoraj jestem posiadaczem kurtki BUSE Ancona. (..) Cena ze zniżką klubową to 605zł. Mam nadzieję, że nie będę za miesiąc klął w kamienie z powodu tego zakupu.
http://sputnik-team.pl/index.php?pct=5&p=9&more
Czy to ten sam model, czy jakiś starszy?"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Na pierwszy rzut oka wygląda na tą samą. W sumie doliczając ewentualną przesyłkę, przepłaciłem 50zł, ale osobiście z moimi wymiarami ciuchów przez allegro nigdy nie kupię dopasowanych. Jestem wysoki (194cm) i szczupły (80kg) co sprawia spore problemy bo ciągle albo rękawy za krótkie, albo worek jak na trzech mnie... Mam tylko nadzieję, ze nie kupiłem jakiegoś strasznego badziewia, który za pół roku wyrzucę do śmieci bo wtedy bym się zeźlił
Komentarz
-
Właśnie było by miło gdyby się ktoś wypowiedział w temacie membrany na podstawie ostatniego zdjęcia (zamieściłem tak jak dostałem od kumpla). Przedstawia ono dół kurtki od wewnątrz.
Co do ocieplenia to od wewnątrz po bokach są zamki do przypięcia ocieplenia a ten rzep jest na dole na środku kurtki (nie mam pojęcia po co).....
Zacząłem pisać posta i dostałem smsa od kumpla, że za 300 zł mi jÄ… sprzeda. No to chyba "lekka" przesada, Dołoże trochę i mam nówkę taką:
I tu również prosiłbym o wypowiedź w temacie tej kurtki oraz firmy Adrenaline (gdyż mają ciekawe ceny)
Komentarz
-
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postaA membrana? Ocieplenie to tu jest na rzep montowane?
Osobiście nie brałbym z powodu m.in. koloru i jakiegoś takiego "starego" stylu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez warm Zobacz postaco do kurtki Adrenaline znam bardzo dobrze te firme- sa OK
Zamieszczone przez warm Zobacz postaa jaki rozmiar szukasz kurtki, moze cos Ci zaproponuje
Komentarz
Komentarz