Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kurtka. Tylko Jaka.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Taką używkę jak ma twój kolega to można w ciucholandzie za 100zł wyrwać więc nie daj się złapać na jelenia. Jak nie będzie chciał spuścić to nie martw się i kup nową kurtkę z wypinaną membraną, im droższa tym lepsza ale produkty adrenaline mają coraz więcej pozytywnych opinii
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

ok, wielkie dzięki za pomoc

Komentarz

Zamieszczone przez Siwy Zobacz posta
        W temacie rozmawiamy tylko o kurtkach całosezonowych[wiosna, lato, jesień]. Czy ktoś używa kurtki letniej? Jeśli tak to jakie są różnice?
        Ja używam czegoś takiego:
        Authorized BMW Motorcycles Dealer. BMW Motorcycle Parts, BMW Motorcycle Accessories, and BMW Motorcycle Rider Gear & Apparel. Free shipping over $50 - Huge Online Selection - Professional Assistance - Mobile Friendly - Secure Online Shopping - Worldwide - 60-day Returns - 5-star Customer Service

Tyle że ciemniejsza kolorystyka i bez takich wielkich napisów. To kurtka Kushitani Akira, bez logo BMW kosztuje ok 400PLN.

Użytkowanie? - bez rewelacji, mało uniwersalna, do jazdy po mieście (jak wiadomo GS jest kiepskawy po mieście) i na krótkie dystanse w upał jest ok. Ale powyżej 20-25stopni. Mało uniwersalna, bo w warunkach PL pogoda potrafi się zmienić dość szybko, a tak kurtka jest z takiej zwykłej siateczki. Potrafi być w niej zimno.Dlatego obecnie najczęściej jeżdże w Modece Melville i w ciepłe dni - niestety - jestem mokry.
        Osobiście gdybym mógł cofnąć czas - kupiłbym pełnego buzzera na siatce za 200 PLN i zakładał go na Tshirta w upały. Efekt bardzo podobny.
        Ostatnio edytowany przez cochise; 18.
        ...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...

Komentarz

W sumie mogę się już podzielić pierwszymi wrażeniami z użytkowania mojego niedawnego (j.w.) zakupu. Nawet przy porannych mrozach jest w niej ciepło i ogólnie komfortowo. Mały deszcz nie zrobił na niej żadnego wrażenia, woda spływa po niej jak po kaczce (gumowej, żeby nie było politycznie) ;-)

Dodam, że chodzi o kurtkę BUSE Ancona
          LukaSS
          Ostatnio edytowany przez LukaSS; 4.

Komentarz

Dla miłośników KTM

Ciekawa kurtała dla posiadaczy KTM.

http://d3-racing.com/online-shop?pag...=1264&vmcchk=1

RALLY_JACKET_4ae1983091ecc.jpg

Komentarz

Cena też jak w ASO
              sigpic

Komentarz

To przez ten kolor pomarańczowy
                sigpic
                "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Jakby się dało założyć na ST to Bartas pewnie by kupił..
                  sigpic

Komentarz

No kurtałka niczego sobie, cena też
                    .

Komentarz

Nie wiem kto im szyje te kurtki że cene walą jak za japońskie części motocyklowe.
                      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                      sigpic

Komentarz

Pewnie kurtki są szyte w chinach, i uszycie takiej kurtki to koszt 40 funtów, a resztę to już płaci się za markę i renomę.
                        .

Komentarz

Ja mam kurtkę RST, Angielska firma a kurtki szyje w Pakistanie. Azja rządzi

Komentarz

Jeśli chodzi o brytyjska odzież, to polecam Franka Thomasa http://www.frank-thomas.co.uk/
                            Dobra jakościowo i sensowne membrany Aqua Pore.
                            --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Ekonomiczna kurtka, co polecacie?

Jaką kurtkę byście polecili w cenie ok 400 zł. Mam zamiar jeździć 80% asfalt 20% teren i to raczej taki lekki (szutry itd.). Znalazłem 2 modele scott-a :

lub

ewentualnie w grę wchodzi jeszcze
                              Największy sklep motocyklowy ponad 4 tysiące produktów (każdy dodatkowo w różnych wariantach kolorystycznych oraz rozmiarach). Konkurencyjne ceny .

Co z tego było by dla mnie najlepsze lub co możecie polecić w tej cenie? (niestety z ceną poszaleć nie mogę)

I jeszcze jedno pytanie, normalnie noszę rozmiar L (180cm wzrostu i 80kg wagi), czy jeżeli kurtka będzie zakładana na zbroję FLY convertible to rozmiar L powinien wystarczyć?

Niestety nie mam zbytnio możliwości żeby pojechać do sklepu i przymierzyć, brak sklepu w najbliższej okolicy i brak czasu żeby gdzieś jechać...

Komentarz

Oblukaj ten temat (jest tam sporo opinii o kurteczkach) http://xtzclub.pl/threads/69-Kurtka.-Tylko-Jaka.

O scott są raczej nieprzychylne komentarze ,jest opcja fajnego ozona za coś koło 330 zeta
                                Potwierdzam opinie że jeżeli membrana to tylko wypinana.
                                (jest na tym forum multum informacji tylko trzeba poszukać)

Komentarz

Pracuję...
                                X