Postanowiliśmy zmienić nasze śpiwory, w których przy 12 st w nocy piz... jest zimno jak diabli
Zastanawiamy się nad takimi modelami:
W zasadzie nie znamy się na tych oznaczeniach i na oznaczeniu np temp przejściowej. Śpiwory mają być ciepłe pod namioty, powiedzmy na temp powietrza min 5 st max 15. Ania to zmarźlak i ma być jej ciepło, żeby dała się namówić na wyprawy namiotowe
Pomożecie?
Zastanawiamy się nad takimi modelami:W zasadzie nie znamy się na tych oznaczeniach i na oznaczeniu np temp przejściowej. Śpiwory mają być ciepłe pod namioty, powiedzmy na temp powietrza min 5 st max 15. Ania to zmarźlak i ma być jej ciepło, żeby dała się namówić na wyprawy namiotowe
Pomożecie?
Temperatura komfortowa -1 oznacza, ze przy tej temp normalnie w bieliźnie jest komfort, dolna np -15 oznacza, że w ciuchach i może już pizgać, a górna np +15 oznacza, że już się poci dupsko. Nie wiem na jaką pore roku potrzebujesz śpiwora, ale na lato się one raczej nie nadają, i trzeba też pamiętać, że im niższa temperatura minimalna tym większy śpiwór, jeżeli chcesz go na motor to pamiętaj o tym. Ja mam porządny śpiwór z Lidla za 150 zł, z ripstropu, zamki YKK, komfort chyba 8st, mam go pare lat i elegancko

Dlatego zakladam nowy. Mam proste pytanie: jaki spiwor warto zakupic w cenie od 200 do 250zl? Zalezy mi na komforcie od 0 do 5 stopni.

Komentarz