Znalazlem takie cacko: http://www.webbikeworld.com/r2/motor...max/review.htm
Powaznie o nim mysle (tez taki troche wszystkomajacy, ale bardzo mi sie podoba i zajebiscie lezy mi na glowie), problemem niejakim jest to, ze to nowy model i w zasadzie nie ma testow dlugodystansowych. waga mi nie przeszkadza - moj Nolan wazy tyle samo... jesli nie przekonacie mnie, ze absolutnie nie powinienem tego robic, to bede zdawal relacje z testow ;-)
*aha - spelnia wszystkie warunki, ktore do tej pory spelnial tylko Shoei, czyli: jest w wersji bialej, enduro z szyba, pinlock, blenda, a do tego ma jeszcze otwierana szczeke z atestem na wersje jet - to tak w kwestii moich zachcianek, za ktorymi sie rozgladalem.
Powaznie o nim mysle (tez taki troche wszystkomajacy, ale bardzo mi sie podoba i zajebiscie lezy mi na glowie), problemem niejakim jest to, ze to nowy model i w zasadzie nie ma testow dlugodystansowych. waga mi nie przeszkadza - moj Nolan wazy tyle samo... jesli nie przekonacie mnie, ze absolutnie nie powinienem tego robic, to bede zdawal relacje z testow ;-)
*aha - spelnia wszystkie warunki, ktore do tej pory spelnial tylko Shoei, czyli: jest w wersji bialej, enduro z szyba, pinlock, blenda, a do tego ma jeszcze otwierana szczeke z atestem na wersje jet - to tak w kwestii moich zachcianek, za ktorymi sie rozgladalem.

Ponoć fajne kaski ale nie znam żadnej opinii na jego temat
Generalnie jestem noob'em w temacie ubrania na off road jak na razie i mam zamiar teraz je zacząć kompletować. Więc wszelkie rady i opinie będą mile widziane
zakupiłem NOX-a i nosi się fajnie nawet troszkę pojeździłem w ostatni week, mogłem go przymierzyć w rozmiarze XL bo ma go Łojek i był ciut przyciasny więc znalazłem na Allegro w rozmiarze XXL i jest akurat ale fakt że rozmiarówkę ma dziwną. Nolan w rozmiarze L jest akurat a NOX dopiero w XXL pasował. Chciało by się coś droższego, czatowałem na AGV AX-8 Dual skorupa z włókien węglowych, szklanych i kevlaru, leciutki, na koniec 2011 i w początku 2012 można go było kupić za troszkę ponad 700 zł ale teraz handlowcy nie zrobili już promocji ceny stało w okolicach 1400zł. A że są w tej chwili pilniejsze wydatki to zdecydowałem się na NOX-a w dodatku okazyjnie trafiłem za 330 zł.
mam spore więc pasuje bez pompowania, blenda dobrze przyciemnia i jest tak zamocowana że można się w nos podrapać bez jej podnoszenia
Komentarz