Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
widziałam ten kask na Czeczenie na zdjęciach od Trocina więc przetestowany i zapewne z full maseczką błotną
prosimy o relację, też mi się podoba ten kask
W związku z koniecznością samoograniczenia budżetowego - zakupiłem takie "cóś"
[ATTACH=CONFIG]10097[/ATTACH]
nie miałem w Kielcach dostępu do ls2 - ale wynika z porównań ze jest to praktycznie to samo - jest jeden bardzo istotny problem .... podczas jazdy w terenie szyba tego kasku zniekształca obraz i zmuszony byłem jeździć z podniesioną - na asfalcie pozycja głowy -lekko pochylona - ze względu na daszek - w sposób naturalny zmusza do patrzenia przez górną część wizjera i wtedy jest ok. Szyba jest mocno "błyszcząca" i może to dlatego - powinna szybko się zmatowić kształt szyby - mocno wygięty- też robi swoją robotę. Ważne jest to że gogle wchodzą ładnie więc w teren trzeba będzie je zabierać. Jest dosyć lekki i całkiem fajnie układa się na głowie.
sam się zacytuję i dodam jeszcze że gdyby nie to cholerne zniekształcenie przez szybę byłbym zadowolony a tak to ... niespecjalnie - będę w tym sklepie to podpytam o jakąś inną szybę - bez efektu "lustra" w dolnej części - rozwiązaniem problemu jazdy w terenie w tym kasku jest jazda z podniesioną szybą lub skorzystanie z rady ArturS-a i wykorzystaniu okularów - ja dziś sprawdziłem okularki strzeleckie (jakaś firma MSA) - mają sporą powierzchnię i bardzo fajnie się sprawdziły
Kask jest wygodny i dosyć lekki (w porównaniu do szczękowca LS2 Delta) ma podaną wagę 1400g - wydaje się lżejszy. Ma oznaczenie jakiegoś certyfikatu ECE-R22.05 , wyjmowane wnętrze , zapięcie quick ale jest to kask wybitnie niskobudżetowy i nie ma się co spodziewać rewelacji ... a najgorsze jest to zniekształcanie obrazu.
Tak sobie przeglądam na początek forum ....mam kask do sprzedania, HORNETA czarnego L-kę. kask kupiony razem z moją aktualna tenerką (odkupiłem wszystko od mojego kolegi) kask prawie bez przebiegu
mam swojego starego Diabolica, a w mieście jeżdżę w trialowym kasku jak ciepło to mi nie potrzebny. Jak ktoś chce, to zapraszam do kontaktu , mogę jakieś zdjęcia przesłać lub pogadać o nim.
Mam go na stronce u siebie, ale że sam robiłem www a się nie znam, to zdjęcia się nie powiększają
Co do opinii, to kaski z szybką jednak do turystyki bym stosował, choć do rekreacyjnych przejazdów w krzakach jest bardzie uniwersalny. Akurat Shoei ma bardzo dobra wentylację i nie ma obawy o wyjątkowo uciążliwe ciepło.
Ja podróżowałem kiedyś w N50 i HJC z początku lat 2-tysięcznych (nie z europy, starszy, bo te w sklepie u mnie były jakieś inne) z goglami, ale jakieś maski albo chusty w zimniejsze dni polecam do gogli w trasę.
Airoh jest fajna firmą i kaski są ok. warto zainteresować się tez X-551 to są dobre kaski turystyczne. jak będzie kłopot pomogę w zakupie.
Trzeba wiedzieć jeszcze, że daszki powodują dodatkowe zawirowania powietrza
....a szukam tematu jak tam pasażerki na kanapie nowej tenery 660
__________________________________________________ __________________________________________________ ________________________________
Sumomoto Motocykle Kraków www.sumomoto.pl
cześć
Tak się składa., że mam idealnego hornata czarnego L do pozbycia się. Używany pare razy może 500-800km. mam go od kumpla, od którego mam tenerę.
Na trasie używam diabolic'a a w mieście trialowy jak jest ciepło
Jak ktoś chce z forum, to 900zł +przesyłka, ale zapraszam do siebie
Wystawiam go na allegro za 997zł.
Co do kasku z szybką, to do turystyki super, ale w krzaki jednak gogle są fajniejsze.
Polecam również Airoha i np X-lite x551.
Pozdrowienia
Jacek
PS. pisałem o tym wczoraj, ale mój mobilny internet w lesie nie działał i mnie wywalało
Komentarz