Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Sorry za te posty . Myślałem, że mi się coś po..p z zasięgiem wczoraj i nie przechodziły, a tu taki wstyd!
Idę na motor !
...muszę sie nauczyć tego forum, bo ciągle coś mi przychodzi jakieś przekierowania, logowania, a tu wszystko jest
sorry
Prosiłbym bardzo o foty i recenzję po wstępnym obmacaniu
Wstępne obmacanie sprawiło pozytywne wrażenie. Kask zapakowany w oryginalny pokrowiec. Skorupa jak i reszta elementów wykonana z dobrego i mocnego materiału (przynajmniej takie sprawia wrażenie). Szybka ma wyczuwalne pozycje do ustawienia. Blenda działa poprawnie bez żadnych oporów i tarć. Wyściółka miękka i przyjemna. Część wkładek wyjmowana. Zapięcie wygodne i szybkie. Nie znam się i nie wiem jaki to standard ale w działaniu jest jak "trytka"
Postaram się napisać coś więcej jak wypróbuje kask podczas jazdy.
cześć
Tak się składa., że mam idealnego hornata czarnego L do pozbycia się. Używany pare razy może 500-800km. mam go od kumpla, od którego mam tenerę.
Na trasie używam diabolic'a a w mieście trialowy jak jest ciepło
Jak ktoś chce z forum, to 900zł +przesyłka, ale zapraszam do siebie
Wystawiam go na allegro za 997zł.
Co do kasku z szybką, to do turystyki super, ale w krzaki jednak gogle są fajniejsze.
Polecam również Airoha i np X-lite x551.
Pozdrowienia
Jacek
PS. pisałem o tym wczoraj, ale mój mobilny internet w lesie nie działał i mnie wywalało
Rzesz kurka wodna wyskoczył!!! I to jeszcze z moim rozmiarem Mimo, że czarny to nie mój ulubiony kolor,) nie mogłeś tak na jesieni się zalogować i pochwalić, czy chociaż w styczniu? A nie teraz jak mam kryzys finansów... Nie ma sprawiedliwości na tym świecie!
hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC
Bo szyba po 10min jazdy po zakurzonych szutrach tak zachodzi od wewnątrz "mgłą", że nie sposób jechać. W Rumunii miałem z tym problem, bo jechałem głównie jako drugi. W końcu szyba poszła do góry i jechałem w okularach na rower, które oczywiście też się po chwili kurzyły od zewnątrz i wewnątrz, ale można było je czyścić w czasie jazdy jednym palcem. Gogle byłyby tu chyba jedynym sensownym rozwiązaniem.
Te dualowe kaski mają jeszcze taką wadę, że jeśli fabrycznie nie są przystosowane do antifoga/pinlocka, to nie bardzo jak jest wkleić np. FogCity, który od dwóch lat doskonale mi się sprawdza w szczękowcu.
- no wyskoczyłem , a kask leży od październiku u mnie .
- przymierze w poniedziałek do kasku gogle progrip, i napisze jak jest.
- Shoei Hornet ma antifog'a na pinach, oryginalnego przynajmniej mój.
- można kupić antifoga na kleju i działa z szybami bez pinlocka, tylko nie wszedzie pasują. (osobiście nie jestem zwolennikiem tych klejonych ale są firmowe). jeszcze Arai ma antifoga moze spasi?
-do walki w lesie gogle, ale turystycznie w krzaki szybka żyje.
__________________________________________________ _____________________________________________
Sumomoto motocykle Kraków www.sumomoto.pl
tylko jak szyba zaparuje to uchylasz bardziej i jedziesz dalej a jak mleko sie w goglach zrobi to pozamiatane i stawać trzeba
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Większość gogli ma szybki nieparujące. nie ma obawy. gogle ściągasz jedna ręką na nosek kasku, ewentualnie z powrotem.
Minusem gogli na nosku kasku jest to, że na nie oddychasz
Żeby zaparowały gogle, trzeba naprawdę bardzo się spocić, musi być duża różnica temperatur i duża wilgotność otoczenia
tak jak pisałem do turystyki z elementami off-road szybka wystarczy, ale do czegoś konkretniejszego gogle.
Szybkę można uchylić, ale gogle chronią lepiej przed pyłami, kurzem itp.
PS. Da się pojechać rajd enduro w goglach z szybką z butelki po mineralnej
__________________________________________________ __________________ www.sumomoto.pl
Moje stare gogle Gogle Uwex Apache Cross leżą idealnie w Shoei Hornet DS. Góra, dół i boki - nigdzie się nie opierają i dobrze leża na twarzy.
Ważne jakby ktoś chciał kupić rozmiar Shoei'a XS-M, bo ma mniejsza skorupę.
Kask miał podniesioną nie zdjęta szybkę.
__________________________________________________ ______________________________
Sumomoto Kraków www.sumomoto.pl
Komentarz