Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Pytanie takie,czy posiada któryś z forumowiczów kask airoha sv 55 z interkomem,czy jest sens inwestować w tenże gadżet pare stów (kask już mam),
Tem mam ten model, ale chciałbym mieć interkom na 1 motocykle. Stosował ktoś coś?
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Co do interkomow, to NAXA ma fajne kaski z bluetoothem wielokanalowym tzn. moze jednoczesnie obslugiwac telefon (do 10 metrow), rozmawiac z pasazerem i z drugim motocyklista (wtedy zasieg wynosi do 100 m).
No cena spoko,ale mi chodzi o konkretny Glut dedykowany pod airoha bo łupę już mam,miałem już raz interkom za 150 zeta na kablach to był do bani do 60 spoko ale powyżej szum gum.
No cena spoko,ale mi chodzi o konkretny Glut dedykowany pod airoha bo łupę już mam,miałem już raz interkom za 150 zeta na kablach to był do bani do 60 spoko ale powyżej szum gum.
w naxa z teg co wiem jest podobnie. był chyba nawet test w jakiejs moto gazecie
Co do interkomow, to NAXA ma fajne kaski z bluetoothem wielokanalowym tzn. moze jednoczesnie obslugiwac telefon (do 10 metrow), rozmawiac z pasazerem i z drugim motocyklista (wtedy zasieg wynosi do 100 m). WWW.NAXA.PL
Wiesz, cokolwiek by nie powiedzieć - naxa to wciąż kask za 3 stówki - wykończenie gówniane, słabo z częściami zamiennymi, kiepskie materiały i ich spasowanie oraz atest pozostawiający wiele do życzenia. Dlatego też nie ma co się spodziewać, że interkom się dobrze spisze, bo to tylko sprzedażowy gadżet a kask jest mocno głośny i nieszczelny.
...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...
cochise ma racje, nie da sie dobrze pogadać z pasażerem przez interkom powyżej 60km/h, to nie wina spzeętu ale kasku, kiedyś zastanawiałem się czemu taki kask jak schubert jest taki drogi, po założeniu go na głowe i przejechaniu sie kilku kilometrów od razu widać różnice. Ja jak bym miał kupować interkom to tylko z kaskiem w zestawie wtedy to ma porządny efekt a nie jakaś prowizorka, pozdrawiam.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Na pewno takie są ale kto ci sprzeda patent. Widziałem gościa co miał CBi w gruszce, a właściwie mikrofon i głośnik w kasku a na kierownicy uruchamiał przycisk nośnej. Ciekawe jak to mają rozwiązane w Goldingu bo wiem że mają CB, czy rozmawiają tylko na postoju czy w czasie jazdy też mogą pogadać?
Przecież intercomow na BT i doczepianych do kasków jest cała masa. Ceny od chyba 199 zł, a może i taniej, więc po co się bawić w domowe patenty?
Ostatnio wśród znajomych pojawił się pomysł, aby sparować kilka telefonów (na androidzie) przez wi-fi. Są dostępne interkomy w aplikacjach. Będziemy robili testy shubert c3pro z oryginalnym systemem BT, innych kasków szczękowych z zestawami słuchawkowymi połączonymi bezprzewodowo z telefonami ... Wyniki opublikuję od razu jak pogoda się zmieni :p
Komentarz