Trocin bądź łaskaw uchylić troszkę tajemnicy w/s rolek prowadzących "od Bizona"
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Rolka prowadząca łańcucha.
Zwiń
X
-
Skoro gume z amora od żuka jest za miekka to wystarczy wytoczyć tuleję z teflonu i wcisnąć łożysko, na pewno pochodzi dłużej niż guma.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Loud pipes save lives...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Komentarz
-
Zamieszczone przez Łojek Zobacz posta
Komentarz
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaZrobiłem tak samo tylko w gumę wciśnięte mam tulejki teflonowe ze starych rolek. Problem polega na tym że sama guma z której wykonana jest ta tuleja od Żuka jest bardzo miękka i po 300 km asfaltu już widać zużycie. Rolka wykonan w całości z teflonu jest na pewno trwalsza tylko obawiam się że będzie bardzo słyszalny odgłos przesuwania łańcucha po niej.
Ta gumowa widoczna na zdjęciach się rozleciała, a teflonowa strasznie hałasowała,
nie wiem co lepsze, ale potestuje inne gumy.
Mam dojście do twardszej, wytnie sie wodą i zobaczymy co i jak.
Na razie odabam jak szybko obecne sie rozpadnąOdważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Loud pipes save lives...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Komentarz
-
Ja to kupiłem i Lukass. Wykonanie pierwsza klasa, jakość gumy w porównaniu do tej z żuka 100x lepszasigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bartas Zobacz postaJa to kupiłem i Lukass. Wykonanie pierwsza klasa, jakość gumy w porównaniu do tej z żuka 100x lepsza
Pasują bez modyfikacji ?
Koszt ?
Komentarz
-
No dokładnieTo była okazja
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Po przelocie z pasażerką okazało się, że od 100km/h coś hałasuje momentami w okolicach lewych nóg. Po "inspekcji" okazuje się że nie mam dolnej rolki i mocującej śruby, a z górnej jest tylko śruba i tulejka biała.
A czy ktoś próbował z czymś takim?
rolka.jpg
średnica zewnętrzna: 38mm
średnica zewnętrzna powierzchni roboczej: 27,5mm
szerokość: 38mm
średnica otworu: 8mm
koszt całości na alledrogo to ok 12 złzastosowanie do chińskich mini quadów.
Martwi mnie jedynie, że to może być z twardego plastiku i będzie hałasować...
Komentarz
-
Zrobione z poczciwego żuczka + po 3 łożyska na rolkę + śruba, podkładki nakrętki
IMG_20140514_180547.jpgIMG_20140514_184415.jpg
Komentarz
-
Zamieszczone przez orzelekNGI Zobacz postaZrobione z poczciwego żuczka + po 3 łożyska na rolkę + śruba, podkładki nakrętki"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
Komentarz